OPINIONS

Η ομάδα που δεν φοβίζει

Η ομάδα που δεν φοβίζει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και επισημαίνει το θέμα που ανέδειξε ο Γιάννης Αμανατίδης.

Ήταν κακός ο Παναθηναϊκός εναντίον του Ηρακλή; Όχι. Έβγαλε τις ευκαιρίες του, είχε συνδυασμούς, προωθήσεις από τους αμυντικούς και κάθετη ανάπτυξη. Δεν ήταν εξαιρετικός, αλλά σίγουρα δεν ήταν κακός. Είχε 21 τελικές προσπάθειες και 5 κλασικές ευκαιρίες, που δεν τις λες και λίγες για ένα ματς με τόσες αλλαγές στην ενδεκάδα.

Αφού ήταν καλός, τότε γιατί δεν νίκησε; Εύλογη ερώτηση. Δεν νίκησε γιατί δεν σκοράρει και γιατί δεν δίνει το κάτι παραπάνω. Οι παίκτες θέλουν να νικήσουν, προσπαθούν, αλλά δεν κάνουν την υπέρβαση. Δεν έχουν καθαρό μυαλό, αυτοπεποίθηση, δεν βγάζουν προσωπικότητα ανάλογη με το μέγεθος της ομάδας που εκπροσωπούν.

Ο Λέτο ήταν αυτός ο οποίος είχε ένταση και «νεύρο» στο παιχνίδι του και φάνηκε με την είσοδο του στο ματς. Οι υπόλοιποι το ήθελαν, αλλά δεν έχουν το «μέταλλο» του Αργεντινού. Αυτό λείπει από τον Παναθηναϊκό. Το… κάτι παραπάνω, για να πάρει μπροστά και να πετύχει γκολ. Το ένστικτο του «killer», που θα τον αλλάξει επίπεδο.

Άλλωστε, το ομολόγησε ο Στραματσόνι στη συνέντευξη Τύπου. Δεν θα βελτιωθούν ο Ρινάλντι και ο Ιμπάρμπο με την προπόνηση στις εκτελέσεις. Ψυχολογικό είναι το πρόβλημα τους. Φυσικά, αυτό είναι ζήτημα του προπονητή και αυτός καλείται να το επιλύσει

Δεν έχει πολύ χρόνο και το κυριότερο, την επόμενη εβδομάδα με τη Σταντάρ και τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός παίζει τους δύο στόχους της σεζόν: την πρόκριση στους «32» του Europa League και την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Ο Στραματσόνι δεν χαρακτήρισε τυχαία "ματς της σεζόν" το ντέρμπι του "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο ΜΙΓΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Περαιτέρω, ο νεαρός Μίγγος ήταν το κέρδος του ματς. Ξέραμε ότι είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής, όμως έδειξε θράσος και μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Δεν θα τον αποκαλέσω "έτοιμη λύση", αλλά νομίζω πως μπορεί να ενταχθεί στο ροτέισον και να βοηθήσει.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εξήγηση που έδωσε ο Αντρέα Στραματσόνι για τους τραυματισμούς. Η αλλαγή χλοοτάπητα στο «Γεώργιος Καλαφάτης», η πολύμηνη αποχή κάποιων παικτών, η αλλαγή στην εκγύμναση κάποιων άλλων και φυσικά, η ευπάθεια μερικών. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν συνδυασμό παραγόντων, που όλοι μαζί δημιούργησαν αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα. Εάν θα διορθωθεί η κατάσταση, θα φανεί στο χρόνο. Η ουσία είναι πως σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα, ο Παναθηναϊκός στερείται πολύτιμων λύσεων.

Φυσικά, τα προαναφερόμενα έχουν μικρή σημασία… Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πετύχει το 3Χ3 την επόμενη εβδομάδα, ώστε να έχει ελπίδες πρόκρισης στην Ευρώπη και να μειώσει τη διαφορά στο πρωτάθλημα. Πώς θα συμβεί αυτό μετά από 4 διαδοχικές «γκέλες», πρέπει να το απαντήσει ο Στραματσόνι. Ο Ιταλός αποφασίζει, ας βρει τις λύσεις!

Υ.Γ.: Ο προπονητής του Ηρακλή, Γιάννης Αμανατίδης, ανέδειξε ένα μεγάλο μειονέκτημα του Παναθηναϊκού: δεν φοβίζει πια τους αντιπάλους. Το είπε ωμά στη συνέντευξη Τύπου. Ότι παρά τις τόσες χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού, ήθελε κάτι περισσότερο από την ισοπαλία, το πίστευε…

Υ.Γ.2: Καθαρό πέναλτι το μαρκάρισμα του Κυριακίδη στον Εμποκού στο 39' και το κακό είναι πως ο διαιτητής είχε οπτικό πεδίο στη φάση.

Υ.Γ.3: Μπράβο στους παίκτες του Ηρακλή, που καταθέτουν κάθε ικμάδα της δύναμης τους στο γήπεδο. Αυτοί κάνουν την υπέρβαση που δεν κάνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ισοπαλία και γιούχα στην Λεωφόρο, Παναθηναϊκός-Ηρακλής 0-0

Στραματσόνι: "Στο Καραϊσκάκης το πιο σημαντικό ματς της σεζόν"

Στραματσόνι: "Δεν έχω να πω κάτι στους παίκτες μου"

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ