OPINIONS

Στην ΑΕΚ η αποτυχία είναι μονόδρομος

Στην ΑΕΚ η αποτυχία είναι μονόδρομος
INTIME SPORTS

Ακόμη και η έλευση του Μανόλο Χιμένεθ δεν αφήνει ελπίδες στην ΑΕΚ για ένα καλύτερο μέλλον, αφού υπάρχουν κάποια προβλήματα που δεν μπορούν να ξεπεραστούν.

Δεν ξέρω τι ακριβώς κουβέντιασε ο Χιμένεθ με τον Αδαμίδη, πριν αποφασίσει να καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ. Ποιά εικόνα σχημάτισε, πως πιστεύει ότι θα δουλέψει και τι ελπίζει πως μπορεί να διορθώσει.

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα σε παρακμή διαρκείας και χωρίς ελπίδες να ξεκολλήσει κάποια στιγμή και ν' ανέβει ψηλότερα. Την προσπάθειά της την εμποδίζουν μια σειρά από σημαντικά πράγματα και καταστάσεις. Είναι χρεωμένη μέχρι το λαιμό. Δεν έχει καλά καλά λεφτά για να βγάλει τη χρονιά.

Οι δύο μεγαλομέτοχοι που τη συντηρούν με τα ψέματα δεν δείχνουν καμιά διάθεση να τσοντάρουν και να βοηθήσουν ούτε για τα καθημερινά έξοδα. Εξαφανισμένοι, ο καθένας στο γραφείο της επιχείρησής του, έχουν βάλει έναν πρόεδρο που κάνει ο,τι μπορεί αλλά φανερά δεν φτάνει.

Η μετριότητα του ρόστερ

Το ρόστερ είναι τουλάχιστον προβληματικό με φτηνές επιλογές, με τρείς το πολύ ποιοτικούς παίκτες και με τους υπόλοιπους να τσαλαβουτάνε στη μεριότητα. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έχασε το πλεονέκτημα που της έδινε το πρόγραμμα με τη σειρά των εύκολων αγώνων, βρέθηκε πίσω και στην Ελλάδα αυτό πληρώνεται, καθώς εκείνοι που είναι να ξεφύγουν και να παλέψουν ως το τέλος το δείχνουν από την αρχή.

Ταυτόχρονα δεν υπάρχει από πίσω κάποιος π.χ. Μελισσανίδης, να βάλει βάσεις και να εγγυηθεί το μέλλον και τις καλύτερες προϋποθέσεις δουλιάς του όποιου προπονητή. Δεν είναι δυνατόν να μαντέψω τι απ' όλα αυτά ξέρει ο Χιμένεθ, αν τα θεωρεί σοβαρά εμπόδια και για ποιο λόγο δέχτηκε ν' αναλάβει.

Πολλές φορές, η επιθυμία κάτι τέτοιων προπονητών που έκαναν όνομα σ' ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, αλλά δεν κατάφεραν να δείξουν αυτό που πιστεύουν οι ίδιοι γιά τον εαυτό τους, τους κάνει να ψάξουν πολύ παρακάτω, με την ελπίδα πως θα πάρουν την προσωπική ρεβάνς που επιδιώκουν.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Χιμένεθ αλλά η ΑΕΚ

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, από τη στιγμή που δεν τα κατάφερε κάτω από τον ίσκιο της Σεβίλης με όλα τα συν που του έδινε το συγκεκριμένο κλαμπ, είδε με έκπληξη να μη τον ζητάει καμία ομάδα, είτε από την Ισπανία, είτε από αλλού. Δεν αποκλείεται να βλέπει την ΑΕΚ σαν εύκολη ευκαιρία με μιά ομάδα σε κρίση που ψάχνει πατήματα, τα οποία τον διαβεβαίωσαν πως μπορεί να τα δώσει. Χωρίς να έχει άλλη επιλογή δέχτηκε.

Όμως, το πρόβλημα δεν είναι ο Χιμένεθ, αλλά η ΑΕΚ. Και τις καλύτερες προδιαγραφές να έχει ο ίδιος, από την ώρα που η ομάδα του δεν του δίνει ουσιαστικά καμιά εγγύηση γιά να πετύχει, είναι χαμένος γιά χαμένος. Οπως χαμένοι ήταν και όσοι άλλοι ανέλαβαν μέχρι σήμερα, χωρίς να φταίνε πάντα οι ίδιοι...

Επισκεφτείτε και διαβάστε περισσότερα στο fullepithesi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ