OPINIONS

Αδικεί τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης

Αδικεί τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης
INTIME SPORTS

Καλά κάνει ο Μαρινάκης και δανείζει δεξιά κι αριστερά σε όποιες ομάδες θέλει τούς παίκτες που του περισσεύουν, γιά να τους αφήσει να ψηθούν και να τους ξαναφέρει πίσω, αν τους χρειαστεί κάποια στιγμή.

Και τον Νέμεθ μιά χαρά έκανε και τον έδωσε δανεικό στον Ολυμπιακό Βόλου. Πλάκα κάνει τον τελευταίο καιρό παντού όπου ανακατεύεται, του χεριού του τους έχει όλους, κι αυτός ήταν κι ο λόγος που πήρε τον Τζιμπούρ χωρίς να τον χρειάζεται. Ισως, μάλιστα, την ώρα που τον έβλεπε να υπογράφει, να σκεφτόταν ότι... "μιά χαρά θα είναι να στείλω τώρα τον Νέμεθ στον φίλο μου τον Μπέο".

Μόνο που ειδικά αυτή η μεταγραφή θα μπορούσε να γίνει τη Δευτέρα το πρωί, αφού θα είχε τελειώσει το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Δεν ήταν ανάγκη, δηλαδή, να στηθεί όλο αυτό το σκηνικό της ψευτομαγκιάς, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να το παίζει μεγάλο αφεντικό ολόκληρης της πιάτσας, θέλοντας να φωνάξει και στους δικούς του οπαδούς, αλλά και στους παραέξω, πως κάνει ο,τι γουστάρει, χωρίς να τον νοιάζει τι θα πεί ο οποιοσδήποτε. Ούτε επειδή τα ίδια πάνω κάτω έκανε παλιότερα κι ο Κόκκαλης θα πρέπει αυτός να τα συνεχίζει από την ώρα που άνοιξε "καινούργια σελίδα" και εγκαινίασε, όπως μας είπε, "νέα εποχή".

Ο Ολυμπιακός, αυτή τουλάχιστον τη στιγμή, είναι παντοδύναμος. Εχει εξασφαλίσει σε ποσοστό 99 τοις εκατό το πρωτάθλημα. Βλέπει απέναντί του τον Παναθηναϊκό σε κρίση και την ΑΕΚ σχεδόν διαλυμένη. Διαθέτει την καλύτερη ομάδα. Βρίσκεται 7 πόντους πάνω από τον δεύτερο της βαθμολογίας και 18 από την επόμενη πιό κοντινή απειλή του. Κανένας και τίποτα δεν μπορεί, έστω, να τον ενοχλήσει.

Θα μπορούσε, λοιπόν, πρώτος ο ίδιος ο πρόεδρός του να κάνει ευαγγέλιο όλους εκείνους του κανόνες που υπάρχουν γιά να φαίνεται το παιχνίδι περισσότερο δίκαιο, καθαρό και συναρπαστικό. Υποκριτικά; Υποκριτικά, αν θέλετε, και επειδή έτσι τον συμφέρει περισσότερο. Να μην προκαλεί με περιττές χοντράδες και εποικοινωνιακά τρικάκια της συμφοράς. Να δείχνει (τουλάχιστον να δείχνει) ότι σέβεται το ποδοσφαιρικό περιβάλλον μέσα στο οποίο έτσι κι αλλιώς λειτουργεί.

Ειδικότερα από την ώρα που δεν έχει ανάγκη, ούτε τους καλούς διαιτητές, ούτε άλλου είδους τεχνητές αναπνοές γιά να μπορέσει να επιβιώσει, το πιό σωστό θα ήταν να διαλέγει πιό υπεράνω συμπεριφορές. Γιατί έχει κι αυτό τη σημασία του.

Θα αποκτούσαν, δηλαδή, μεγαλύτερη αξία η κούπα (ή οι κούπες) που θα σηκώσει στο τέλος της χρονιάς η ομάδα του, αν η μεταγραφή του οποιουδήποτε Νέμεθ εμφανιζόταν σαν μιά λογική επιχειρηματική και ποδοσφαιρική κίνηση, που την κάνουν όλα τα κλαμπ στον κόσμο με τους ποδοσφαιριστές που περισσεύουν, και όχι σαν κάποιο... δωράκι στην ομάδα με την οποία παίζει ματς πρωταθλήματος δύο μέρες αργότερα.

Τότε τα αρνητικά σχόλια του κόσμου θα ήταν λιγότερα, η χαρά των οπαδών σε περίπτωση νίκης μεγαλύτερη, ενώ θα κέρδιζε πόντους και αυτό που λέμε "προϊόν ποδόσφαιρο", γιά τα συμφέροντα του οποίου αγωνίζεται υποτίθεται ο (και) πρόεδρος της Σούπερλιγκ Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ