OPINIONS

Ο ''Big Sofo'' παραδίδει μαθήματα

ÔÑÉÊÁËÁ ARIES BC - ÑÅÈÕÌÍÏ CRETAN KINGS
(EUROKINISSI SPORTS/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)
ÔÑÉÊÁËÁ ARIES BC - ÑÅÈÕÌÍÏ CRETAN KINGS (EUROKINISSI SPORTS/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη που πλήρωσε τα λάθη του, κρίθηκε γι' αυτά και πλέον δεν πρέπει να κρίνεται ως επαγγελματίας αθλητής.

Οταν τραυματίστηκε πριν από 12 μήνες οι περισσότεροι είπαν « τελείωσε», άλλοι έβαζαν στοίχημα για το πόσα κιλά θα φτάσει και κανείς δεν... πόνταρε τα λεφτά του σ' αυτό που έγινε το Σάββατο στα Τρίκαλα . Στα 32 του ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο πιο αυτοκαταστροφικός Ελληνας παίκτης, πάτησε ξανά παρκέ και σημασία δεν έχει τι έδειξε, ούτε πόσα κιλά είναι...

Ο Σοφοκλής πλήρωσε και πληρώνει τα μεγάλα λάθη του. Ηταν επαγγελματίας μπασκετμπολίστας με ερασιτεχνικά χούγια. Τα « θέλω» του υπερτερούσαν τα « πρέπει», άλλωστε αν δεν υπερτερούσαν δεν θα ψάχναμε το βάρος και τα κιλά του στα Τρίκαλα, αλλά θα μετρούσαμεAll-Star Games,αριθμό αγώνων και πόντων στο ΝΒΑ.

Ο Σχορτσανίτης κρίθηκε για τα λάθη του ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Τον έκρινε δικαιότατα η αγορά, ο φίλαθλος κόσμος, πιθανότατα τον έκρινε ο ίδιος του ο εαυτός. Πλέον, δεν κρίνεται ως επαγγελματίας, η απόφασή του άλλωστε να επιστρέψει στα παρκέ, ύστερα από εγχείρηση αχιλλείου τένοντα και με πολλά παραπανίσια κιλά, δεν εντάσσεται στο πλαίσιο του επαγγελματισμού, εντάσσεται στο πλαίσιο « θα συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει».

Ισως είναι η ώρα να σταματήσουμε να κριτικάρουμε τον «Big Sofo» γι αυτά που (δεν) έκανε. Τα ξέρει και ο ίδιος άλλωστε. Ισως είναι μια ευκαιρία να τον ανταμείψουμε που για πρώτη (;) φορά παρέδωσε σπουδαία μαθήματα θέλησης. Το 'βαλε στόχο, δούλεψε, άντεξε 12 μήνες χωρίς να ξεφύγει από τα όρια και κατάφερε αυτό που φάνταζε τρελό στα μάτια όλων. Προφανώς ο Σχορτσανίτης δεν είναι έτοιμος, ούτε πιστεύω ότι θα είναι ποτέ, αλλά το γεγονός ότι είναι εδώ αποτελεί ένα από τα πιο ευχάριστα κομμάτια τηςStoiximan.gr Basket League.

Ο Σχορτσανίτης περνάει ένα μήνυμα με την επιστροφή του στα γήπεδα: Οτι τίποτα, μα τίποτα, δεν είναι αδύνατο, αν πραγματικά το θέλεις, ανεξάρτητα αν είσαι επαγγελματίας ή ερασιτέχνης. Προφανώς τον Σχορτσανίτη που θέλαμε να ζήσουμε στο γήπεδο, δεν θα τον δούμε ποτέ, αλλά είναι ωραίο και ελπιδοφόρο συναίσθημα να βλέπεις ανθρώπους με πάθη και λάθη να μην το εγκαταλείπουν ποτέ...

Y.Γ.: Ο ΠΑΟΚ είναι έκπληξη μόνο γι αυτός που στο ξεκίνημα της σεζόν έλεγαν «γιατί έδιωξαν τον Μαρκόπουλο;» και τι «ομάδα είναι αυτή φέτος;». Ο «Δικέφαλος» δεν έγινε ομαδάρα, ούτε βέβαια είναι έτοιμος να σαρώσει στο διάβα του. Απέδειξε απλά σ' όλους τους βιαστικούς πως το μπάσκετ είναι... μαραθώνιος κι όχι σπριντ. Και μπορεί στην Ελλάδα η λέξη μαραθώνιος να είναι... άγνωστη λέξη, αλλά γι αυτούς που δουλεύουν σε βάθος είναι μονόδρομος στη σημερινή εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ