OPINIONS

Εντατικά... βολών

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ: EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Άρης Λαούδης γράφει για τον Παναθηναϊκό των διεθνών, τον Καλάθη που μοίρασε 13 ασίστ χωρίς καν να... ακουμπήσουν στο παιχνίδι οι Ρίβερς και Λοτζέσκι, τα κενά διαστήματα και το τραγικό ποσοστό στις ελεύθερες βολές!

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν είχε σχέση με την εικόνα που είδαμε στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια. Ηταν σαφές πως η παρουσία του Νικ Καλάθη θα έλυνε το βασικό πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι και είναι αλήθεια πως ο τρόπος που λειτουργούσαν οι "πράσινοι" είναι κοντά στον τρόπο παιχνιδιού που σκέφτεται ο Τσάβι Πασκουάλ . Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες που χρειάζονται έναν "καθαρό" δημιουργό, έναν παίκτη που θα σκέφτεται γι αυτούς και ο Καλάθης είναι ο ιδανικός για να το κάνει.

Πέραν του Νικ, οι πρωταθλητές είχαν περισσότερη ενέργεια, περισσότερη φρεσκάδα κι αυτό αποδίδεται στον Αντετοκούνμπο που μπήκε με τη φόρα της Εθνικής . Γενικότερα οι διεθνείς θα είναι κομβικοί στη φετινή προσπάθεια του Πασκουάλ. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους θα έχει ρόλο - κλειδί. Ο Καλάθης γιατί θα δίνει το ρυθμό, ο Αντετοκούνμπο γιατί θα αλλάζει το ρυθμό, ο Ογκαστ γιατί δεν υπάρχουν πολλές λύσεις στη θέση "5" και ο Παππάς γιατί είναι ο μόνος παίκτης που μπορεί να παίξει ένας εναντίον ενός και να οδηγήσει τον αντίπαλο κοντά στο καλάθι.

Ο Παναθηναϊκός που είδαμε απέναντι στην Εφες είχε σαφώς περισσότερο βάθος και μεγαλύτερα κορμιά για να παίξει την άμυνα που θέλει ο Πασκουάλ. Η προσπάθεια των "πράσινων" να εγκλωβίσουν τον αντίπαλο είχε αποτέλεσμα κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ισπανός διαθέτει παίκτες στις θέσεις "2", "3" και "4" που μπορούν ανά πάσα στιγμή να καλύψουν ψηλότερο ή κοντύτερο αντίπαλο. Το "εργαλείο" σ' αυτή την άμυνα θα είναι ο Αντετοκούνμπο, συν του γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες από το "1" έως το "5" που μπορούν να παίξουν αυτή την αθλητική άμυνα που κάνει τις ομάδες να ξεχωρίζουν και να τρέχουν στον αιφνιδιασμό.

Προφανώς ο Παναθηναϊκός δεν είναι έτοιμος και παρουσίασε συμπτώματα που είδαμε και πέρυσι. Έχασε πάλι τις διαφορές, ήταν απελπιστικός στις ελεύθερες βολές (28/46 - 61%) και δεν λειτούργησε καλά σε αρκετά διαστήματα. Ο Πασκουάλ έχει το χρόνο να διορθώσει όλα τα μειονεκτήματα και είναι σίγουρο πως θα τα δουλέψει. Από 'κει και πέρα, η αγωνιστική κατάσταση των Ρίβερς και Λοτζέσκι είναι το ίδιο σημαντική με την απόδοση των διεθνών.

Ο Καλάθης τελείωσε τον αγώνα με 13 ασίστ με τους δύο Αμερικανούς να τελειώνουν το ματς με 3 πόντους συνολικά! Είναι ξεκάθαρο πως όσο ο Καλάθης θα πασάρει, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες να σκοράρουν οι δυο σουτέρ και σκεφτείτε σε ποιον αριθμό θα μπορούσαν να φτάσουν οι τελικές πάσες του, αν οι Λοτζέσκι και Ρίβερς έβαζαν τα σουτ που πήραν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ