OPINIONS

Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό!

SUPERLEGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ  ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γκαρθία σε σχέση με τον Λεμονή έδειξε ότι δεν φοβάται το ρόστερ του, ο Ολυμπιακός "έπνιξε" τη Λαμία ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, βγάζει μία εικόνα κανονικού προπονητή, αλλά από την Κυριακή (21/1) με Ξάνθη ανεβαίνει ο συντελεστής δυσκολίας.

Η αλήθεια είναι ότι πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που είδαμε έναν Ολυμπιακό να πιέζει τόσο ψηλά, να “πνίγει” σε τέτοιο βαθμό τον αντίπαλό του και να του φωνάζει ότι “εδώ που ήρθες, θα πρέπει να παρακαλάς να φύγεις με λιγότερα γκολ στην πλάτη σου”.

Ο Όσκαρ Γκαρθία έκανε το ορθολογικό και το λογικό. Απέναντί του είχε μία Λαμία, η οποία δεν φημίζεται για τις επιθετικές της αρετές, αλλά για το ανασταλτικό της κομμάτι.

Μότο του είναι το ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά, όντας πιστός στο μοντέλο που λανσάρει η σχολή από την οποία προέρχεται. Εξ αρχής είχε πει στους παίκτες του ότι θα δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στο συγκεκριμένο κομμάτι, έτσι ώστε να μην δίνει τη δυνατότητα στον αντίπαλο να ξεκινήσει οργανωμένα την επίθεση από την άμυνά του και να τον υποχρεώνει σε λάθη.

Είναι γεγονός ότι τόσο με τον Χάσι, όσο και με τον Λεμονή, δεν είδαμε ποτέ τόσο ψηλά τις γραμμές. Ειδικά ο Λεμονής έδειξε ότι φοβόταν με το ρόστερ που είχε στα χέρια του.

Ο Γκαρθία αποδεικνύεται πιο τολμηρός, άσχετα αν αναγνωρίζει και ο ίδιος ότι στο αμυντικό τρανζίσιον πιθανότατα θα αντιμετωπίσει “θεματάκια”, όπως αντιμετωπίζιε ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της σεζόν χωρίς να παίζει τόσο ψηλά.

Ως προς την επίθεση, έχει και ένα τεράστιο αβαντάζ σε σχέση με τους προκατόχους του: Τον Μιραλάς που μόνο και μόνο η παρουσία του φτάνει και περισσεύει για να αναστατώνει τον αντίπαλο, παρότι δεν βρίσκεται ακόμα στον βαθμό ετοιμότητας που θα ήθελε ο ίδιος ο Βέλγος.

Ο Ολυμπιακός του Γκαρθία αναμένεται να έχει το στυλ που πάνω-κάτω είδαμε με την Λαμία. Ένα σύνολο που θα μπαίνει από το πρώτο λεπτό με σκοπό να πιάνει από τον λαιμό οποιαδήποτε ομάδα. Με την Λαμία λειτούργησε μια χαρά. Μένει να φανεί όμως αν θα λειτουργήσει όπως το έχει στο μυαλό του και κόντρα σε ομάδες που είναι σαφέστατα ανώτερες των “κυανόλευκων” του Μπάμπη Τεννέ.

ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟ

Καλό είναι να μην βιαζόμαστε. Πράγματι, βλέπουμε έναν προπονητή που είναι κανονικότατος, έναν προπονητή με μία συγκεκριμένη επιθετική φιλοσοφία, που ξέρει τι ζητάει από κάθε παίκτη ξεχωριστά, που δεν αφήνει τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν υπερβολές και κυρίως ό,τι τους κατεβαίνει στο κεφάλι...

Κακά τα ψέματα, η Λαμία ήταν το χαμηλότερο εμπόδιο στο πρώτο μισό του β' γύρου. Ακολουθούν η Ξάνθη στο Καραϊσκάκη, ο Αστέρας Τρίπολης στην Αρκαδία, τα τρία ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με την ΑΕΚ, η αποστολή στο Περιστέρι, το εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο και το παιχνίδι της Τούμπας.

Τώρα αρχίζει με λίγα λόγια να σοβαρεύει για τα καλά η κατάσταση. Και πάλι καλά που ο Γκαρθία έχει καταλάβει ότι η αποστολή του μόνο εύκολη δεν είναι. Όποιος παρατήρησε τις δηλώσεις του μετά το χθεσινό ματς, διαπίστωσε ένα πράγμα: Επανέλαβε αρκετές φορές ότι “θέλω να βελτιώσω κάποια πράγματα, αλλά απαιτείται χρόνος”.

Δεν πετάει στα σύννεφα επειδή κέρδισε την Λαμία (με όλο τον σεβασμό στη συμπαθή ομάδα της Φθιώτιδας). Σίγουρα ο Καταλανός έχει κάθε λόγο να χαμογελάει, γιατί για αρκετά μεγάλο διάστημα στο πρώτο ημίχρονο είδε εώς έναν βαθμό τον Ολυμπιακό που έχει στο μυαλό του ως προς το κομμάτι της πίεσης ψηλά. Αλλά δεν θα ανοίξει και σαμπάνιες, επειδή κέρδισε μία νεοφώτιστη στη Super League Σουρωτή.

ΓΙΑΓΚΟΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

Φαντάζομαι ότι έχετε διαβάσει αρκετές αναλύσεις στο Sport24.gr για το ματς με την Λαμία . Δεν χρειάζεται να δώσουμε περισσότερη έκταση σε ένα παιχνίδι που όντως ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και δεν έδωσε το δικαίωμα για πρώτη φορά σε αντίπαλό του (σ.σ. εξαιρείται το ματς με τον Πλατανιά) να σκεφτεί ότι μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Καραϊσκάκη.

Ας σταθούμε σε ένα άλλο γεγονός που πέρασε στα... ψιλά. Ο Γκαρθία στις πρώτες του μέρες στο Ρέντη δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα στο μυαλό του ως προς τα πρόσωπα. Για παράδειγμα ο Ταχτσίδης - που ήταν τιμωρημένος με Λαμία - θα βρει “κακό μπελά” με τον Ζιλέ στη “μάχη” της πρώτης εναλλακτικής επιλογής για τα χαφ. Το δεύτερο έχει να κάνει με τους στόπερ.

Έξω ο τιμωρημένος Σισέ, βασικοί οι Μποτία – Ένγκελς και στον πάγκο ο Νικολάου. Ο Βούκοβιτς πάλι στην εξέδρα, όπως και στη ρεβάνς με τον Πλατανιά που υποτίθεται έπαιζαν οι αναπληρωματικοί.

Γιάγκος, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Προφανώς κάτι λάθος κάνει ο Σέρβος στο Ρέντη. Αν συνεχιστεί το ίδιο βιολί και με την Ξάνθη, όπου εκεί θα επιστρέψει ο Σισέ, τότε τα πράγματα για τον Βούκοβιτς θα είναι πολύ δύσκολα ως προς το μέλλον του στην ομάδα, παρότι άλλαξε η τεχνική ηγεσία...

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΤΕΤΡΑΔΑ - ΦΩΤΙΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΟΦΟΕ

Ο Μιραλάς ακόμα δεν είναι στον βαθμό ετοιμότητας που θα ήθελαν ο Γκαρθία και ο κόσμος του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά, όποτε παίρνει την μπάλα στα πόδια του, οι αντίπαλοι κυριεύονται από άγχος μη τυχόν και τους στείλει... αδιάβαστους.

Η τετράδα - φωτιά με Μιραλάς, Φορτούνη, Μάριν και Ανσαριφάρντ δεν πρόκειται να αλλάξει. Σε αυτούς θα στηριχθεί ο Γκαρθία με εξαίρεση το ματς κόντρα στην Ξάνθη, καθώς εκεί δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής ο Μάριν.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει δείξει ότι τους συγκεκριμένους τέσσερις τούς έχει στην πρώτη γραμμή της “μάχης”! Κι όχι μόνο αυτούς, αλλά και άλλο έναν, τον οποίο ρωτάει καθημερινά πώς νιώθει, πότε πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να βοηθήσει.

Ο λόγος για τον Οτζίτζα Οφόε, τον οποίο περιμένει εντός της εβδομάδας να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς και να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του τεχνικού τιμ για τον αγώνα με την Ξάνθη.

Θα έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός όταν επιστρέψει ο Οφόε. Σαν να φαίνεται ότι στο μυαλό του ο Γκαρθία έχει δίδυμο στα χαφ τούς Ρομαό - Οφόε και την τετράδα στην επίθεση που χρησιμοποίησε κόντρα στην Λαμία.

Με αυτή τη σύνθεση ο Ολυμπιακός θα κερδίσει πολλά στο επιθετικό κομμάτι, αλλά υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να χάσει ορισμένα πράγματα στο ανασταλτικό. Θα τα δούμε όμως όλα αυτά εν καιρώ και το πώς θα προσπαθήσει να τους χωρέσει στην ενδεκάδα ο Ισπανός.

Αυτό που έχει σημασία είναι το πρόγραμμα που έχει μπροστά του ο πρωταθλητής Ελλάδας. Η Λαμία πέρασε, οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν το καθήκον τους χθες στο Φάληρο, αλλά από την ερχόμενη Κυριακή (21/1) κόντρα στην Ξάνθη στο Καραϊσκάκη, “φουντώνει” για τα καλά η “μάχη” του πρωταθλήματος. Τώρα αρχίζει επί της ουσίας η Super League!

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σερί κορυφής για τον Ολυμπιακό, 2-0 τη Λαμία στο Φάληρο
Επιτέλους!
Γκαρθία: "Ο Μιραλάς είναι είδωλο, αλλά του δίνουμε χρόνο..."
Ανσαριφάρντ: "Τυχερός με τόσους ποιοτικούς συμπαίκτες"
Ζιλέ: "Όλοι θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερό εαυτό μας στον Γκαρθία"
Θεοδωρίδης: "Όποιος είναι άξιος, μολών λαβέ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ