OPINIONS

Προπονητής - "ταλιμπάν"!

Προπονητής - "ταλιμπάν"!

Ο Αλέξης Βιρβίλης γράφει για το διάδοχο του Όσκαρ Γκαρθία, ο οποίος θα πρέπει να μην καταλαβαίνει τίποτα και κανέναν, ούτε από ονόματα, ούτε από οποιασδήποτε μορφής παρέμβαση.

Μαστίγιο ή καρότο;Φωνές ή χάδια; Λίγο απ' όλα χρειάζονται σε μία ομάδα... Στον Ολυμπιακό ίσως χρειάζεται όμως λίγο περισσότερο μαστίγιο και φωνές. Φτάνει πια με τους κακομαθημένους. Όταν καταλαβαίνεις ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις αγκαλιές και τα χάδια σου, τότε θα πρέπει να τους κόβεις μαχαίρι τον βήχα!

Ο Ολυμπιακός την πάτησε φέτος. Είχε τα χειρότερα αποδυτήρια της τελευταίας οκταετίας. Με τον Ζαρντίμ ήταν τρεις - τέσσερις οι ποδοσφαιριστές που δημιουργούσαν τα προβλήματα. Τη φετινή περίοδο εμφανίστηκαν καμιά εικοσαριά σοβαρά κρούσματα από δέκα-έντεκα διαφορετικούς παίκτες! Πολύ μεγάλος αριθμός. Σε μία ομάδα σίγουρα θα υπάρχουν προστριβές, αλλά όχι και το 1/3 της ομάδας να προκαλεί "θέματα".

Φυσικά φταίνε οι προπονητές που δεν είχαν την πυγμή προφανώς για να τελειώσουν τέτοιου είδους σκηνικά, αλλά φταίει και ο περίγυρος που τα επέτρεπε ή τους... χάιδευε για να μην τους χαλάσει το χατίρι.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην αναζήτηση του διαδόχου του Γκαρθία. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι του Πέδρο Μαρτίνς που φέρεται να είναι το φαβορί, του Κριστόφ Γκαλτιέ που ακόμα έχει υποχρεώσεις με την Λιλ, του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και στο βάθος ο... Μίτσελ.

Ο καθένας έχει τα δικά του προπονητικά χαρακτηριστικά. Ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρείται "μανούλα"στο να φτιάχνει ομάδες από την αρχή. Ο Γκαλτιέ είναι ένας προπονητής που θυμίζει κάτι από Ζαρντίμ ως προς την προσέγγιση των παιχνιδιών. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει την άγνοια κινδύνου που απαιτείται. Τον Μίτσελ τον γνωρίζουμε και δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις.

Το βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να "καθαρίσει" τα αποδυτήριά του και προς αυτή την κατεύθυνση έχει κινηθεί από την Μ. Δευτέρα (2/4). Να τελειώσει μια και καλή με τους κακομαθημένους, με τους παραχαϊδεμένους, με τους αδιάφορους.

Πρέπει όμως να φέρει και έναν προπονητή που δεν θα καταλαβαίνει τίποτα και κανέναν. Δεν θα υπολογίζει ούτε ονόματα, αλλά ούτε και οποιαδήποτε μορφής παρέμβαση.

Να μην κάθεται να δέχεται όπως ο Λεμονής τον κάθε Μάριν να τον βρίζει μπροστά σε όλη την ομάδα, αρχικά να τον αποκλείει από έναν αγώνα και μετά να τον δέχεται επειδή το ζήτησε ο... περίγυρος.

Να μην βλέπει τον Μάριν να τσακώνεται με τον Σισέ στο ντεμπούτο του στον πάγκο και να γυρίζει την πλάτη χωρίς να τους φωνάξει στο γραφείο του για να τους επιπλήξει. Όπως έκανε ο Γκαρθία δηλαδή στον πρώτο του αγώνα με τον Πλατανιά για το Κύπελλο. Εδώ απαιτείται "καμπάνα" προς παραδειγματισμό!

Είχαμε εξαπολύσει αρκετά βέλη στον Πάουλο Μπέντο για τον τρόπο που προετοίμαζε τα παιχνίδια. Ο Πορτογάλος το είχε... τερματίσει, καθώς έφτανε στο σημείο να κάνει ανάλυση στους παίκτες του για αντιπάλους ποδοσφαιριστές που δεν θα... έπαιζαν! Κανένας όμως δεν μπορεί να του προσάψει το παραμικρό ως προς τα αποδυτήρια. Σούζα τους είχε όλους. Για ρωτήστε τον Μάριν.

Ο Ολυμπιακός θέλει έναν προπονητή - "ταλιμπάν"! Δεν ξέρουμε πώς μπορεί να επιβληθεί ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος δεν έχει δουλέψει σε ομάδες πρωταθλητισμού. Το ίδιο ισχύει και για τον Μιλόγεβιτς. Ο Γκαλτιέ στην Σεντ Ετιέν είχε έρθει σε σύγκρουση με παίκτες του και δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει κόσμο και κοσμάκη στην εξέδρα.

Δεν λέμε ότι δεν χρειάζεται ο... περίγυρος. Προφανώς και χρειάζεται ένας άνθρωπος δίπλα στον προπονητή κάτι σαν γενικός αρχηγός, γιατί ένας τεχνικός δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του, ειδικά σε μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός που τα αποδυτήρια διαχρόνικα ήταν δύσκολα. Χρειάζεται όμως ένας άνθρωπος τύπου Γεωργάτου. Ένας άνθρωπος που θα έχει στην "τσίτα" τους παίκτες, που θα τους μπριζώνει, που θα τους μπήζει τις φωνές όταν θα πάνε να κάνουν τις μαγκιές τους. Δεν χρειάζεται ένας τύπος που θα συμφωνεί με ποδοσφαιριστές που... βρίζουν τους προπονητές τους!

Με λίγα λόγια; Αναμένονται αλλαγές και στον... περίγυρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Poll: Συμφωνείτε με το "διαζύγιο" Ολυμπιακού - Γκαρθία;
Καραπαπάς προς Γκαρθία: Κινδύνευσε η ζωή σου
Όγδοη αλλαγή προπονητή σε 21 μήνες ο Ολυμπιακός
Είχε παραιτηθεί από το πρωί ο Γκαρθία
Κόντης, με βοηθό τον Ιμπαγάσα, στον Ολυμπιακό
Τέλος ο Γκαρθία απ' τον Ολυμπιακό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ