OPINIONS

Όταν αποκτήσει ρυθμό ο Μιραλάς...

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κέβιν Μιραλάς έδειξε με δύο-τρεις ενέργειές του κόντρα στον Πλατανιά, για ποιο λόγο έπρεπε εδώ και τώρα να επιστρέψει στο λιμάνι της καρδιάς του.

Μεσημεράκι Τετάρτης, επαναληπτικός του 2-0 με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη και ένα ματς που ήταν κατά κάποιο τρόπο μία τυπική διαδικασία.

Αν δεν υπήρχαν το ντεμπούτο του Μιραλάς στην επιστροφή του στο Λιμάνι και η "πρώτη" του Όσκαρ Γκαρθία στον κόκκινο πάγκο, το παιχνίδι θα ήταν ο ορισμός της... "αγγαρείας"!

Ας όψεται όμως ο Βέλγος που έφερε αρκετό κόσμο για πάρτη του στο φαληρικό γήπεδο και φυσικά ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού. Ιντρίγκαρε η παρουσία τους για να οδηγήσει τον κόσμο στο Καραϊσκάκη σε ένα αδιάφορο ματς.

Τι είδαμε από το 2-0 επί των Χανιωτών; Έναν Μιραλάς να αποθεώνεται απ' όλο το γήπεδο και να αποδεικνύει ότι αν αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό, τότε θα... παραμι(ρα)λά ο κόσμος!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δύο-τρεις ενέργειες στο ματς με τον Πλατανιά έφταναν και περίσσευαν για να επιβεβαιώσουμε όλοι μας ότι επιθετικό με τα χαρακτηριστικά του Κέβιν δεν είχε ο Ολυμπιακός.

Κυρίως όμως δεν είχε έναν εξτρεμ-επιθετικό που θα τον έβλεπε η αντίπαλη άμυνα και θα εξέπεμπε... SOS μόλις έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του!

Γιατί το μεγαλύτερο κέρδος με την απόκτηση του Μιραλάς δεν είναι μόνο το ότι "έφτιαξε" τον κόσμο, αλλά το γεγονός ότι θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό ως προς το επιθετικό κομμάτι.

Απλώς θα πρέπει να είναι λίγο προετοιμασμένος ο Βέλγος. Θα πέσει αρκετή κλοτσιά στα ματς πρωταθλήματος που απομένουν. Περισσότερη κλοτσιά από αυτή που "έφαγε" τα προηγούμενα 5,5 χρόνια στην Premier League.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να αρχίσει να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του και τότε... ποιος τον πιάνει! Κακά τα ψέματα, δεν κυκλοφορούν και πολλοί Μιραλάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια είναι μόνο ένας και αυτός φοράει ερυθρόλευκα!

ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Το ξέραμε ότι ο Όσκαρ Γκαρθία από τις προηγούμενες ομάδες του αρέσκεται στο να επιλέξει το 4-4-2 ή το 4-3-3. Κόντρα στον Πλατανιά είδαμε τον Μιραλάς να παίζει πιο κοντά στον Τζούρτζεβιτς. Κάτι σαν 4-4-2...

Ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου λίγο αργότερα είπε ότι "κάπως έτσι θέλω να παίζουμε", αλλά έβαλε δύο σημαντικές λεπτομέρειες στο τραπέζι.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η μία έχει να κάνει με το ότι ανάλογα με τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του, θα προσαρμόζει και το σύστημα. Η άλλη αφορά τον αντίπαλο.

Θα ψαχτεί τις επόμενες μέρες ο Γκαρθία. Άλλωστε, μία προπόνηση έκανε επί της ουσίας, καθώς σε αυτή της Δευτέρας (8/1) όσοι είχαν παίξει με την ΑΕΛ έκαναν αποθεραπεία.

Είναι ολοφάνερο πάντως ότι σκοπεύει να αλλάξει το 4-2-3-1 που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια τον Ολυμπιακό. Θα ανακατέψει την τράπουλα, ενδεχομένως να βάλει και κάποια παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, θα στείλει στον πάγκο ορισμένους ποδοσφαιριστές που είχαν εξασφαλισμένη τη θέση τους στην ενδεκάδα με τον Λεμονή.

Γενικότερα, θα δούμε σταδιακά έναν διαφορετικό Ολυμπιακό ως προς τα πρόσωπα και φυσικά ως προς το σύστημα που θα επιλέξει.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κυρίως όμως θα επιδιώξει να φτιάξει έναν Ολυμπιακό που θα πρεσάρει πολύ ψηλά, που θα προσπαθήσει να παίζει γρήγορα, που θα επιχειρήσει να "πνίγει" τον αντίπαλο, που θα επιτίθεται συνεχώς.

Δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό από τη μία μέρα στην άλλη. Θέλει χρόνο και κυρίως απαιτείται στήριξη. Γιατί πάνω στο "ψάξιμο" μπορεί να γίνουν και λάθη ακόμα και σε πρόσωπα ή θέσεις.

Τώρα ήρθε ο Γκαρθία. Οπότε, λίγη υπομονή δεν βλάπτει...

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με τη λάμψη του Μιραλάς και σκόρερ τον Τζούρτζεβιτς, 2-0 ο Ολυμπιακός τον Πλατανιά
Χουτεσιώτης ο πρώτος αρχηγός επί Όσκαρ Γκαρθία
Photostory: Η επιστροφή του Μιραλάς στο Φάληρο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ