OPINIONS

Με διαφορετικά μυαλά

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ /  EUROKINISSI)
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός φεύγει την Δευτέρα (25/6) για προετοιμασία στο Ζέεφελντ και δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή περίοδο που φαινόταν ότι ο Μπέσνικ Χάσι θα έφευγε με το πρώτο στραβό αποτέλεσμα σε... φιλικό. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Τελείως διαφορετική η αφετηρία του "ταξιδιού" του Ολυμπιακού ενόψει της ερχόμενης σεζόν. Ελπίζουν βεβαίως στο λιμάνι να είναι διαφορετικός ο τερματικός σταθμός και να επιστρέψει η ομάδα στο θρόνο της.

Τη Δευτέρα (25/6) οι "ερυθρόλευκοι" μπαίνουν στο αεροπλάνο για το Μόναχο και από εκεί θα πάνε οδικώς στο Ζέεφελντ. Θα πρόκειται για μία προετοιμασία που θα έχει πάλι ένα σωρό παίκτες που οι περισσότεροι δεν θα είναι στο ρόστερ τον Σεπτέμβριο, αλλά αυτό που έχει σημασία και έχει τεράστια διαφορά σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι η αντιμετώπιση προς το πρόσωπο του προπονητή.

Σαν να ήταν χθες θυμόμαστε το πώς έφυγε η ομάδα για το Ζέεφελντ στις 15 Ιουνίου. Με έναν Μπέσνικ Χάσι που το ήξερε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα ότι στην πρώτη στραβή σε... φιλικό – που λέει ο λόγος – θα αποχαιρετούσε το λιμάνι. Πέρα φυσικά από το γεγονός ότι είχε πέσει όλο το βάρος στο Champions League και πήγαν πιο πίσω άλλα θέματα (αποδυτηριακά, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά) που τα βρήκε τελικά μπροστά της η ομάδα μέσα στη χρονιά και τερμάτισε τρίτη.

Με τον Πέδρο Μαρτίνς δεν συμβαίνει φυσικά κάτι τέτοιο. Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Έχει υπογράψει διετές κλειστό συμβόλαιο και έπιασε δουλειά από τον Απρίλιο και όχι από τον Ιούνιο όπως έκανε πέρσι ο Χάσι.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν υπάρχει αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αμφισβήτησης προς τον προπονητή. Ο Χάσι αμφισβητήθηκε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ

Στον Μαρτίνς θα δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος. Τώρα, αν ο Ολυμπιακός χάσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, ξεκινήσει με ένα σωρό γκέλες στο πρωτάθλημα και τα αποδυτήρια είναι "μπαρούτι" (σ.σ. πάμε στο άλλο άκρο άκρο και το χειρότερο ενδεχόμενο) τότε θα αλλάξει αναπόφευκτα το πράγμα.

Αυτό που θέλουμε λοιπόν να τονίσουμε είναι ο διαφορετικός τρόπος πλέον προσέγγισης της χρονιάς, τα διαφορετικά μυαλά εντός της ομάδας ως προς τη στήριξη προς τον προπονητή.

Το σημαντικότερο απ' όλα είναι η νοοτροπία με την οποία ξεκινάει προετοιμασία ο φετινός Ολυμπιακός. Υπάρχει εμπιστοσύνη στον Μαρτίνς απ' όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια. Κι όταν μιλάμε για "οικογένεια", εννοούμε και τον κόσμο. Μια εμπιστοσύνη που κακά τα ψέματα δεν υπήρχε από τους οπαδούς προς το πρόσωπο του Χάσι. Δεν ήταν τυχαίο ότι στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα στην Ξάνθη ξεκίνησαν οι μουρμούρες παρότι σε εκείνο το ματς ξεκίνησαν με το χέρι του Λισγάρα τα διαιτητικά "όργανα".

Με λίγα λόγια, το ένιωθε ακόμη και ο Χάσι ότι ο κόσμος δεν ήταν στο πλευρό του. Ήταν άλλωστε και φανατικός "οπαδός" των social media και διάβαζε τι γραφόταν αριστερά – δεξιά. Ο Μαρτίνς έχει τον κόσμο το πλευρό του από το ξεκίνημα. Στο χέρι του είναι να μην τον χάσει από δίπλα του.

To Μundial έρχεται στο mail σου! Κάνε εγγραφή στοnewsletterτου SPORT 24 για να μαθαίνεις καθημερινά ό,τι συμβαίνει στα γήπεδα της Ρωσίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μαρινάκης: "Δεν μπορεί κανείς να μας λυγίσει"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ