OPINIONS

Η διάψευση και η έμμεση... επιβεβαίωση!

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (MOTION TEAM)
Μιλόγεβιτς MOTIONTEAM

Η θέση - διάψευση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα περί "συμφωνίας με Μιλόγεβιτς" δεν είχε πουθενά την ατάκα "δεν υπάρχει θέμα προπονητή", επιβεβαιώνοντας κατά κάποιο τρόπο όλα όσα ακούγονται εδώ και 20 μέρες για το μέλλον του Όσκαρ Γκαρθία.

Από κάποιες μικρολεπτομέρειες σε μία ανακοίνωση, σε μία τοποθέτηση ή σε μία θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε τι ακριβώς συμβαίνει με την "επόμενη μέρα" στον "κόκκινο" πάγκο.

Θα σας πάμε περίπου τρεις μήνες πίσω. Όταν είχε πρωτοβγεί από την Ισπανία το όνομα του Όσκαρ Γκαρθία παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι "ερυθρόλευκοι" έσπευσαν να το διαψεύσουν δύο μέρες αργότερα αναφέροντας ότι "δεν υπάρχει κανένα θέμα Γκαρθία".

Πουθενά δεν υπήρχε η λέξη Λεμονής, πουθενά δεν υπήρχε μία αναφορά στον 57χρονο τεχνικό ότι "θα πάμε με τον Τάκη έως το τέλος της σεζόν". Κι ο λόγος ήταν προφανής φυσικά. Ο Ολυμπιακός έψαχνε για τον αντικαταστάτη του 57χρονου τεχνικού αρκετούς μήνες νωρίτερα.

Δεν διέψευσαν λοιπόν ποτέ ότι υπήρχε θέμα προπονητή και τελικά μερικά 24ωρα αργότερα επιβεβαιώθηκε η αλλαγή τεχνικού επιτελείου που ακουγόταν αρκετό καιρό νωρίτερα!

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Επειδή σαν να μας θυμίζει κάτι από τις πρώτες μέρες του Γενάρη η χθεσινή υπόθεση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

"Δεν υπάρχει καμία συμφωνία, ούτε καν κουβέντα με τον Μιλόγεβιτς", είπαν χαρακτηριστικά από τον Ολυμπιακό. Θέμα προπονητή όμως υπάρχει ή όχι; Ένα ερώτημα που δεν απαντήθηκε από τους Πειραιώτες μέσω της επίσημης θέσης τους… Ή απαντήθηκε μήπως;

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ"

Πάμε να "διαβάσουμε" τη θέση των "ερυθρολεύκων" πίσω από τις λέξεις;

Όπως με τον Λεμονή, έτσι και με τον Γκαρθία, δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά για τον Ισπανό τεχνικό. Δεν υπήρχε μία τοποθέτηση ότι "έχουμε προπονητή και με αυτόν θα πάμε και του χρόνου". Προφανώς και υπάρχει κάποια εξήγηση στην απόφαση του Ολυμπιακού να μην κάνει καμία απολύτως αναφορά στον Όσκαρ.

Θυμηθείτε τα δημοσιεύματα μία μέρα μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του Φαλήρου. Τα πιο λάιτ έκαναν λόγο για "πόντους που έχασε ο Όσκαρ". Τα πιο… βαριά έφερναν τα ονόματα των Μιλόγεβιτς και Πέδρο Μαρτίνς ως "υποψήφιους αντικαταστάτες του Γκαρθία που θα αποχωρήσει σίγουρα από τον Ολυμπιακό στο τέλος της σεζόν". Τον είχαν ήδη "τελειωμένο" με λίγα λόγια. Παρόλα αυτά, δεν υπήρξε καμία αντίδραση ή διάψευση από τους πρωταθλητές.

Ας γυρίσουμε έναν χρόνο πίσω: Όταν είχαν γραφτεί ένα σωρό ρεπορτάζ για απόλυση του Μπέντο γύρω στα Χριστούγεννα, ο Ολυμπιακός βγήκε αρκετές φορές δημοσίως και στήριξε τον Πορτογάλο προπονητή. Η διοίκηση είχε αποφασίσει να βγάλει τη χρονιά με τον Μπέντο, αλλά εκείνες οι δηλώσεις του περί "αποδυνάμωσης του ρόστερ και ενίσχυσης του ΠΑΟΚ" μετά το 2-0 στην Τούμπα ήταν το…checkoutαπό το Ρέντη.

Ερχόμαστε στο τώρα. Καμία κουβέντα πριν από τρεις μήνες για τον Λεμονή (που απολύθηκε τελικά), αλλά και για τον Γκαρθία παρά τα συνεχόμενα δημοσιεύματα είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ισπανία για την σχεδόν απίθανη παραμονή του 44χρονου τεχνικού στον Πειραιά.

Πώς "μεταφράζονται" όλα αυτά που σας περιγράφουμε; Ότι η χθεσινή διάψευση για τα περί "συμφωνίας με Μιλόγεβιτς" πιθανότατα να κρύβει μία… επιβεβαίωση. Ότι ο Γκαρθία -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - δεν θα συνεχίσει του χρόνου. Αυτό δηλαδή που λίγο - πολύ υποψιαζόμασταν/μαθαίναμε από την επόμενη μέρα του ντέρμπι με το "τριφύλλι", σαν να το επιβεβαιώνουν με τον δικό τους τρόπο από το Λιμάνι.

Στην Ισπανία το πήραν λίγο αργά χαμπάρι και άρχισαν να γράφουν για Σοθιεδάδ (είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον) και για Εσπανιόλ. Το αν θα είναι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ή όχι, αυτό θα φανεί τον Μάιο όταν θα έχει τελειώσει το σερβικό πρωτάθλημα και η "μάχη" που δίνει ο Ερυθρός Αστέρας για το πρωτάθλημα.

Προς το παρόν αυτό που προέχει είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα του Ολυμπιακού και η εξασφάλιση της εξόδου στα προκριματικά τουChampionsLeague.

Σε δύο μήνες θα μάθουμε και τον αντικαταστάτη του Γκαρθία… Εκτός κι αν γίνει κάποιο θαύμα και μείνει στην Ελλάδα. Γιατί, κακά τα ψέματα, για θαύμα θα πρόκειται!

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ