OPINIONS

Επιτέλους, τέλειωσε ο "βραχνάς" της Ευρώπης

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλέξης Βιρβίλης κάνει τον ευρωπαϊκό απολογισμό του Ολυμπιακού μετά από το παιχνίδι με τη Γιουβέντους, ενώ αναλύει την επόμενη ημέρα και τους 17 "τελικούς" που έχουν μπροστά τους οι ερυθρόλευκοι.

"Χτίστηκε" ένας Ολυμπιακός για να περάσει στους ομίλους, αλλά όχι για να φορέσει το ευρωπαϊκό του κοστούμι τον Φεβρουάριο. Η επόμενη μέρα έχει 17 "τελικούς" στο πρωτάθλημα και ευτυχώς για τους “ερυθρόλευκους” που ολοκληρώθηκε το μαρτύριο του Champions League.

Ο Τάκης Λεμονής είπε ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, άφησε να εννοηθεί ότι αν ο Ολυμπιακός έπαιρνε αποτέλεσμα στο Τορίνο, θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε.

Δεν χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερη ανάλυση για το αν άξιζε ο Ολυμπιακός να περάσει ή όχι έστω στους “32” του Europa League. Από τον 4ο όμιλο του Champions League, αν νιώθει κάποια ομάδα αδικημένη από την τελική βαθμολογία, αυτή είναι η Σπόρτινγκ και όχι ο πρωταθλητής Ελλάδας.

Βάσει της συνολικής παρουσίας και των τεσσάρων “μονομάχων”, οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που δικαιούνται να “διαμαρτύρονται” και να τα βάζουν με τους εαυτούς τους που πήραν τελικά το... χάλκινο μετάλλιο στο γκρουπ.

Ο Λεμονής έδειξε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του κόντρα στην Γιουβέντους. Τόνισε πώς δεν άξιζε ο Ολυμπιακός να φύγει ηττημένος με 0-2 από το Καραϊσκάκη. Ναι, εν μέρει μπορεί να έχει και δίκιο ο Τάκης. Αλλά δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία το τι θα γινόταν το βράδυ της Τρίτης (5/12).

ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ευτυχώς που τελείωσε η ιστορία του Champions League. Είχε εξελιχθεί σε “κακό βραχνά”. Όχι μόνο στην σωματική επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών του Λεμονή, αλλά και πνευματικά!

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι είχε τραβήξει ο Λεμονής για να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν ότι ο βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα και όχι η... απόλαυση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δυστυχώς, η ατάκα του Χάσι πριν από την πρεμιέρα με την Σπόρτινγκ (σ.σ. “να απολαύσουμε το ματς με τους Πορτογάλους και γενικά το Champions League”), ήταν μία ατάκα που είχε μπει στο μυαλό των παικτών για τα καλά...

Ποιο πρωτάθλημα; Ποιο Κύπελλο; Μόνο την Ευρώπη κοίταζαν ορισμένοι. Ο Λεμονής κατανάλωσε αρκετό χρόνο στο Ρέντη για να μεταλαμπαδεύσει στους ποδοσφαιριστές ότι το πραγματικό Champions League είναι η... Σούπερ Λίγκα.

Ευτυχώς που τέλειωσε λοιπόν όλη αυτή η "ταλαιπωρία".

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΒΑΡΕΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Όλα χάθηκαν στην πρεμιέρα. Δεν έχασε από την Γιουβέντους ή από την Μπαρτσελόνα στο Καραϊσκάκη. Ηττήθηκε από την Σπόρτινγκ, μία σαφέστατα ανώτερη ομάδα, αλλά στα... χαρτιά από την ομάδα με την οποία υποτίθεται θα πάλευε για την 3η θέση.

Δυστυχώς ο κόσμος έζησε ίσως το πιο αδιάφορο Champions League της ιστορίας του Ολυμπιακού. Ναι μεν ήταν η πρώτη φορά που συναντούσε την Μπαρτσελόνα, ναι μεν ήταν ωραίο το ταξίδι στο Camp Nou, αλλά μιλώντας καθαρά για στόχους, ήταν το πιο στεγνό, το πιο άοσμο, το πιο... βαρετό οδοιπορικό των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Κι ο λόγος είχε να κάνει με το ότι γνωρίζαμε ουσιαστικά από την πρεμιέρα ότι ο Ολυμπιακός θα τερμάτιζε 4ος. Δεν σε έπειθε αυτή η ομάδα ότι θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση, ότι θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια την Σπόρτινγκ στην Λισσαβώνα για να της "κλέψει" την 3η θέση. Δυστυχώς...

"ΤΑΒΑΝΙ" Η ΡΙΕΚΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν έναν ξεκάθαρο στόχο στο ξεκίνημα της προετοιμασίας: Την πρόκριση στους ομίλους. Αποδείχθηκε ότι ο Ολυμπιακός “χτίστηκε” έχοντας ένα ταβάνι: Να μπει στην κλήρωση των ομίλων.

Πρώτα απ' όλα στον πάγκο καθόταν ένας προπονητής που στο βιογραφικό του έχει στην κορυφή των "ατού" του την πρόκριση των ομάδων του στους ομίλους και ως “ντεζαβαντάζ” την απόλυση τον Σεπτέμβριο. Ήξερε λοιπόν ο Ολυμπιακός τον Χάσι, ήξερε τις δυνατότητές του, τι μπορούσε να προσφέρει.

Έτσι όπως φτιάχτηκε το φετινό σύνολο, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι αν από το δ' γκρουπ δυναμικότητας ερχόταν η Καραμπάχ και όχι η Σπόρτινγκ, θα κατάφερνε να αφήσει τέταρτους τους πρωταθλητές Αζερμπαϊτζάν!

Το "ταβάνι" ήταν η Παρτιζάν και η Ριέκα με ανατροπή στο φινάλε στο Καραϊσκάκη και με το 0-1 της Κροατίας, αφού πρώτα η Ριέκα έχει χάσει τρεις κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ 17 "ΤΕΛΙΚΟΙ"

Τέλος λοιπόν το Champions League, τέλος γενικότερα η Ευρώπη για τον Ολυμπιακό. Επιτέλους οι παίκτες θα ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με το πρωτάθλημα. Ακολουθούν 17 "τελικοί". Ο πρώτος είναι στο Αγρίνιο, ένα παιχνίδι που κρύβει περισσότερες παγίδες από τον Απόλλωνα, τον Λεβαδειακό και την Κέρκυρα μαζί!

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα αλλάξει θεαματικά. Και στο Αγρίνιο θα δούμε μία ομάδα που για να πάρει το τρίποντο, θα καρδιοχτυπήσει τον κόσμο της. Πλέον, είναι μαθημένοι και οι φίλοι των “ερυθρολεύκων”, ξέρουν ότι πάνω – κάτω η χρονιά θα κυλήσει όπως κύλησε ο α' γύρος.

Τίποτα δεν θα τους χαριστεί, ο δρόμος θα είναι γεμάτος “αγκάθια” και αν πάρουμε τα πράγματα καθαρά αγωνιστικά, ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα του Ολυμπιακού εώς το παιχνίδι της Τούμπας στον β' γύρο και μια ματιά στο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ. Κι εκεί θα καταλάβετε πολλά για το πόσο σημαντικές είναι ειδικά οι επόμενες 9 αγωνιστικές και πόσο κρίσιμη για την "μάχη" του τίτλου μπορεί να είναι η αναμέτρηση στην Θεσσαλονίκη.

Ο Ολυμπιακός εώς το ματς της Τούμπας θα αντιμετωπίσει Παναιτωλικό (έξω), ΠΑΣ Γιάννινα (μέσα), Λάρισα (έξω), Λαμία (μέσα), Ξάνθη (μέσα), Αστέρα Τρίπολης (έξω), ΑΕΚ (μέσα), Ατρόμητο (έξω) και Πανιώνιο (μέσα).

Ο ΠΑΟΚ θα έχει τα ματς με Παναθηναϊκό (μέσα), Πλατανιά (έξω), Λεβαδειακό (μέσα), Κέρκυρα (έξω), Απόλλων (μέσα), Παναιτωλικό (έξω), ΠΑΣ Γιάννινα (έξω), Λάρισα (μέσα) και Λαμία (έξω).

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ