OPINIONS

Eνας "Φουστέρ" στο "9"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΜΠΟΤΟΤΣΑΝΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΜΠΟΤΟΤΣΑΝΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα περισσότερα βλέμματα στο φιλικό με την Μποτοσάνι ήταν στραμμένα σε Λάζαρο και "Φέτφα", ο Καμαρά συνέχισε από εκεί που σταμάτησε με την Βάτενς και... φτου φτου μη ματιάσουμε τον Φορτούνη. Αξίζει όμως μία κουβέντα για τον Γκερέρο. Γιατί δεν περιορίζεται στο "19" η ομοιότητα με τον Νταβίδ Φουστέρ.

Πάντοτε ήμουν της άποψης ότι τα φιλικά, ειδικά του Ζέεφελντ, καλό θα ήταν να μην έδειχνε καν η τηλεόραση. Είναι παραπλανητικά, σε ρίχνουν σε τόσες πολλές παγίδες και ο οπαδός του Ολυμπιακού που είναι ενθουσιώδης και βράζει το αίμα του, μπορεί εύκολα να απογοητευτεί σε ένα κακό αποτέλεσμα και να ενθουσιαστεί σε μία "πεντάρα".

Τα φιλικά είναι για τους προπονητές. Κυρίως όμως για τους προπονητές είναι οι προπονήσεις. Έχουμε δει τόσα χρόνια στις προετοιμασίες, διάφορους ποδοσφαιριστές να κάνουν "παπάδες" στα πρώτα φιλικά, αλλά δεν έχουν την απαιτούμενη διάρκεια και συνέπεια στις προπονήσεις με αποτέλεσμα να φεύγουν στις 31 Αυγούστου.

Πηγαίνοντας λοιπόν στα όσα είδαμε στο ματς με την Μποτοσάνι, ένα βιαστικό (αναγκαστικά) συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι ότι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ο Ολυμπιακός να έχει βρει έναν νέο "Φουστέρ".

Έναν παίκτη που θα είναι συνεπέστατος στο κομμάτι της τακτικής, που δεν θα κάνει περιττές ενέργειες, που θα τρέξει σαν σκύλος, που θα πιέσει σαν τρελός, που θα τρέξει να διεκδικήσει μία μπαλιά ακόμα κι όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν προλαβαίνει, που θα κοιτάξει πρώτα απ’ όλα να βοηθήσει τους συμπαίκτες του και μετά τον εαυτό του.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο έχει παρουσιάσει τέτοια δείγματα στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Φαίνεται ότι είναι ένας επιθετικός που δεν θα σταματήσει ποτέ να μάχεται. Είναι ένας επιθετικός που δεν τα περιμένει όλα έτοιμα στα πόδια του.

Βέβαια, σε άλλη θέση έπαιζε ο Φουστέρ από αυτή του συμπατριώτη του που έπιασε φέτος λιμάνι από την Λεγανές. Στο ξεκίνημά του όμως στον Ολυμπιακό δείχνει να έχει μία νοοτροπία που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τον Νταβίντ, που αγαπήθηκε από τον κόσμο κυρίως για τη μαχητικότητά του.

ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ

Είχε φοβερή κάψα να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Ο Λάζαρος το έλεγε από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο Ζέεφελντ ότι ανυπομονούσε για το φιλικό με τους Ρουμάνους.

Αυτό που αρέσει στον Μαρτίνς είναι ότι ο Χριστοδουλόπουλος βγάζει στο χορτάρι μία εικόνα λες και βρίσκεται χρόνια στην ομάδα, λες και είναι από τους πιο παλιούς στον Ολυμπιακό.

Του άρεσε πολύ επίσης το γεγονός ότι στη φάση του 1-0 δεν κοίταξε τη δική του προβολή και προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ, προσφέροντάς το στον Γκερέρο.

ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΜΗΝ ΣΕ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ!

Για τις ικανότητες του Φορτούνη δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτα. Όταν ο Κώστας έχει κέφια, πολύ δύσκολα μπορεί να σταματήσει.

Ο διεθνής χαφ έχει μπει φουριόζος στην προετοιμασία και κυρίως δείχνει μία εικόνα που δεν μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια. Έχει μπει… τσατισμένος! Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Δεν στεκόμαστε στο γκολ που πέτυχε.

Στεκόμαστε στη νοοτροπία του. Αυτό που οφείλει να κάνει ο Κώστας, γιατί αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, είναι να μην μπει ποτέ σε διαδικασία να σκεφτεί ότι έχει εξασφαλισμένη θέση στην ενδεκάδα. Και κυρίως να διαχειριστεί το γεγονός ότι ενθουσιάζεται εύκολα στις επιτυχίες και πέφτει κάτω ψυχολογικά εύκολα στις αποτυχίες.

Μέχρι στιγμής είναι από τις πολύ ευχάριστες παρουσίες ο Φορτούνης στην προετοιμασία.

*** Ο Καμαρά συνέχισε από εκεί που σταμάτησε με την Βάτενς. Πιστός στο πλάνο του προπονητή, δεν έκανε «μαγκιές» με την μπάλα, δεν έκανε περιττές ενέργειες και αντιμετώπισε το φιλικό σαν να ήταν επίσημο: Με σοβαρότητα δηλαδή…

*** Ο Φέτφα ξαναφόρεσε τα ερυθρόλευκα μετά από πέντε χρόνια. Η επιθυμία του να ξαναγίνει παίκτης του Ολυμπιακού αποτελεί την αφετηρία για να προσφέρει όσα δεν πρόλαβε να προσφέρει την τελευταία του σεζόν στην ομάδα τη σεζόν 2012-13.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άφησε υποσχέσεις ο Ολυμπιακός, 5-0 τη Μποτοσάνι
Φιλική τριάρα με Φορτούνη και δυο γκολ Γκερέρο!
VIDEO: Ο Χριστοδουλόπουλος τραγουδά τον ύμνο του Ολυμπιακού και αποθεώνεται από τους συμπαίκτες του!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ