OPINIONS

Δήλωση στήριξης για Μπέντο, όχι όμως για Λεμονή!

Δήλωση στήριξης για Μπέντο, όχι όμως για Λεμονή!

Μήπως κοιτάξαμε το δέντρο (Γκαρθία) και χάσαμε το δάσος (Λεμονής); Τελικά υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Τάκη ή όχι; Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει. Τέτοια εποχή όμως πέρσι έβγαιναν οι διαρροές ότι "δεν υπάρχει θέμα Μπέντο".

Χθες (2/1) βράδυ έλεγαν από τον Ολυμπιακό ότι " καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε με τον Όσκαρ Γκαρθία". Τι λέτε εσείς; Να το πιστέψουμε; Για την οικονομία της συζήτησης ας το πιστέψω (εσείς πιστέψτε ό,τι θέλετε), παρότι εξακολουθώ να έχω διαφορετική πληροφόρηση. Μια πληροφόρηση που μπορεί να είναι και λανθασμένη. Δεν σημαίνει ότι ισχύουν όλα όσα μας "σερβίρουν" από το εξωτερικό.

Τι μας είπε, λοιπόν, ο Ολυμπιακός; Ότι δεν υπήρξε ποτέ θέμα με τον Γκαρθία και πώς το μυαλό όλων είναι στην Λάρισα. Σύμφωνα με τους ανθρώπους των Πειραιωτών κανένας από τη διοίκηση δεν επικοινώνησε με τον 44χρονο πρώην τεχνικό της Σεντ Ετιέν, της Σάλτσμπουργκ και της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μάλιστα...

Με λίγα λόγια ψεύτες οι Καταλανοί δημοσιογράφοι και όλοι όσοι μας είχαν “πυροβολήσει” από την Ιβηρική με διάφορες πληροφορίες περί επαφών των δύο πλευρών.

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΜΕ ΜΠΕΝΤΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΗ

Πάμε όμως στα σοβαρά. Το θέμα μας δεν είναι ο Γκαρθία ή ο... Μιλόγεβιτς που έγραφαν οι Σέρβοι. Το βασικό ερώτημα είναι ο Λεμονής. Ο Γκαρθία διαψεύστηκε. Για τον Τάκη βγήκε καμία δήλωση στήριξης προς το πρόσωπό του;

Το μόνο που πληροφορηθήκαμε είναι ότι “το μυαλό μας είναι στην Λάρισα”, λέγοντας ο Ολυμπιακός ουσιαστικά ότι θα πάει στην Θεσσαλία με τον 57χρονο Έλληνα τεχνικό.

Μετά την Λάρισα όμως θα υπάρχει Λεμονής; Αυτό είναι το ερώτημα και απάντηση δεν πήραμε. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι είναι στήριξη προς το πρόσωπο του Λεμονή αποκλειστικά και μόνο η διάψευση για Γκαρθία. Μπορεί να είναι και έτσι, κάτι που θα φανεί στην πορεία...

Το παρελθόν όμως μας έχει διδάξει άλλα πράγματα. Ποιος προπονητής είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση πέρσι τέτοια εποχή; Ο Πάουλο Μπέντο, ένας άνθρωπος που είχε προκαλέσει ένα σωρό αντιπάθειες στον σύλλογο.

Ενώ όλοι ξέραμε ότι το μέλλον του ήταν δυσοίωνο και υπήρχαν σχετικά δημοσιεύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η απάντηση που έδινε ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρη (“Δεν υπάρχει θέμα Μπέντο”) και ορισμένες φορές αιχμηρή (“Σας πονάει ο Μπέντο”).

Τώρα και με όλα όσα ακούστηκαν για τον Γκαρθία, δεν διαβάσαμε ότι “δεν υπάρχει θέμα Λεμονή”. Μήπως τελικά με τον Ισπανό βλέπουμε το “δέντρο” και χάνουμε το “δάσος” που έχει να κάνει με την επόμενη μέρα στον ερυθρόλευκο πάγκο;

ΜΕ ΤΑΚΗ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Στις 18 Δεκεμβρίου είχα γράψει ένα σχόλιο για το ότι θα πρέπει να πει κάποιος ένα “μπράβο” και στον Λεμονή. Ας μην τα ξαναγράψω. Μπείτε και ξαναδιαβάστε τι ομάδα παρέλαβε, τι κατάφερε, τι λάθη έκανε και τι θα γινόταν αν δεν λεγόταν Λεμονής, αλλά Λεμονίτς ή Λεμόνεθ.

Δεν αλλάζω άποψη. Λεμονής μέχρι το τέλος. Kαι το καλοκαίρι να βρεθεί με ψυχραιμία ο “εκλεκτός” για τη νέα σεζόν. Ποτέ δεν υπήρξα φανατικός υποστηρικτής του Τάκη. Ποιο το νόημα όμως να φύγει τώρα;

Επειδή δεν έπαιξε με εξτρέμ με τον ΠΑΣ, παρότι όλοι φωνάζουν ότι “φέτος δεν έχουμε πάρει καμία βοήθεια από τους εξτρέμ”; Επειδή δεν πέρασε τον Τζούρτζεβιτς στην κορυφή της επίθεσης με την Σπόρτινγκ (λάθος του για εμένα προσωπικά), λες και ο Σέρβος εκείνη την εποχή έβαζε το ένα γκολ πίσω από το άλλο; Ή επειδή έχασε τα αποδυτήρια εξαιτίας κάποιων κακομαθημένων παιδιών που τους έχει βγάλει στην transfer list ο ίδιος ο σύλλογος;

Τίποτα δεν βελτίωσε δηλαδή ο Λεμονής; Όλα στραβά τα έκανε; Και πώς έγινε +1 το -5; Το κατάφεραν μόνοι τους οι παίκτες; Γνωρίζαμε όλοι ποιες είναι οι δυνατότητες του Λεμονή. Πολύ περισσότερο τις ήξερε ο Ολυμπιακός όταν τον προσέλαβε τέλη Σεπτέμβρη και του έδωσε τα κλειδιά μιας ομάδας που δεν ήταν δική του και έπρεπε να την προετοιμάζει για ματς - φωτιά ανά τρεις μέρες.

Τώρα έγινε οπισθοδρομικός, “προϊστορικός”, όχι μοντέρνος προπονητής και όλα όσα έχουμε διαβάσει κατά καιρούς; Δηλαδή ποιος προπονητής θα έπαιζε μπαλάρα με αυτό το ρόστερ; Ποιος θα έβαζε π.χ. μυαλό στον Εμενίκε που τα τελευταία τρία χρόνια το μόνο που κάνει είναι να τσακώνεται με συμπαίκτες και προπονητές;

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρώτος απ' όλους ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που με τις “καρατομήσεις”, έδειξε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με τα όσα πρόσφεραν κάποιοι ποδοσφαιριστές.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΖΑΡΝΤΙΜ - ΜΙΤΣΕΛ

Το πιο εξοργιστικό απ' όλα είναι ότι κάποιοι βάζουν στην ίδια ζυγαριά τη φετινή σεζόν με αυτή του 2012-13. Συγκρίνουν δηλαδή τη χρονιά που ο Ζαρντίμ είχε βγάλει την ομάδα πρωταθλήτρια από τον Νοέμβριο με τη φετινή που είναι σε “πόλεμο”!

Να έρθει δηλαδή ένας άσχετος με την ελληνική πραγματικότητα (όπως ο Μίτσελ τον Γενάρη του 2013) και μέχρι να καταλάβει τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα, να κάνει δοκιμές επί δοκιμών για να καταλήξει σε έναν κορμό ή σε ένα σύστημα και κατ' επέκταση να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πέσει από την κορυφή.

Κι αν χάσει ο νέος προπονητής το πρωτάθλημα, τι γίνεται; Θα μείνει τη νέα σεζόν ο “Χ” Γκαρθία;

Πήγαμε μακριά όμως... Αυτό που προέχει είναι το ματς με την Λάρισα, εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα πάει με τον Λεμονή. Αυτό που μένει να φανεί όμως είναι αν θα διαβάσουμε δήλωση στήριξης προς το πρόσωπο του Τάκη, όπως είχε συμβεί με τον Μπέντο.

Αν δεν την διαβάσουμε, τότε... Ας το αφήσουμε καλύτερα. Μπορεί μετά τους Καταλανούς δημοσιογράφους να προκύψουν και άλλοι "ψεύτες" ξένοι συνάδελφοι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ