OPINIONS

Δεύτερη θέση κι όπου βγει...

ÊÕÐÅËËÏ / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÊÕÐÅËËÏ / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στον Ολυμπιακό διαρρέουν προς τα έξω ότι δεν πρόκειται να παρατήσουν τίποτα, ούτε σε αγωνιστικό επίπεδο, ούτε σε δικαστικό. Βγαίνει μία εικόνα και από το Ρέντη ότι η ομάδα είναι πιο ενωμένη από ποτέ. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Είναι από τα περίεργα παιχνίδια της μοίρας. Έπρεπε να μπει ο Μάρτιος για να γίνουν μια γροθιά οι παίκτες, να μην τσακώνονται με τους προπονητές τους, να μην «καρφώνει» ο ένας τον άλλον και κυρίως να βάλουν το «εγώ» κάτω από το «εμείς».

Δεν ξέρουμε αν έχει παίξει ρόλο το 1-1 με τον Παναθηναϊκό που θορύβησε κόσμο και κοσμάκη εντός των τειχών του Ρέντη. Ενδεχομένως και να έχει παίξει. Και το λέμε αυτό, γιατί από εκείνο το ματς και μετά, σαν να έχουν σταματήσει τις… ανοησίες ορισμένοι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του φετινού Ολυμπιακού ήταν τα «ντέρμπι» που δίνονταν καθημερινά στο Ρέντη. «Ντέρμπι» μεταξύ παικτών, φαγωμάρα, ειρωνείες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα από το καλοκαίρι ότι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους και να μην τιμωρούνται. Αυτό επηρέασε και την εικόνα της ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Προφανώς έχουν παίξει σημαντικό ρόλο διάφορες περίεργες διαιτητικές αποφάσεις στον βαθμολογικό πίνακα. Δεν ήταν όμως μόνο αυτές που έφεραν τον Ολυμπιακό να κυνηγάει τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στη βαθμολογία.

Το γεγονός ότι κάμποσες φορές κατέβηκαν στο Ρέντη ο Μαρινάκης και ο Βρέντζος για να βάλουν «χέρι» στους παίκτες, ήταν η πιο τρανή απόδειξη ότι η διοίκηση πρώτα απ’ όλα αναγνώρισε ότι μεταξύ άλλων υπήρχαν σοβαρά εσωτερικά «θέματα».

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν έχει παρατηρηθεί ένα φαινόμενο που θέλει τους παίκτες να είναι «ένα». Από εκεί που έβλεπες παρεούλες αριστερά – δεξιά, τώρα διακρίνει κάποιος τις παρεούλες να μεγαλώνουν σε πρόσωπα.

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η διακοπή του πρωταθλήματος τούς έχει φέρει πιο κοντά. Κυρίως όμως τους έφερε πιο κοντά η εικόνα με τον οπλοφόρο Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα. Εκεί λοιπόν κατάλαβαν ότι έρχεται η τιμωρία του ΠΑΟΚ και τους δίνεται μία ευκαιρία να παλέψουν μίνιμουμ για τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Ενδεχομένως να προκύψει μία τιμωρία και για την ΑΕΚ αν και εφόσον κρίνει ο τακτικός δικαστής ότι φέρει κάποια ευθύνη και εκείνη με τη σειρά της για τη διακοπή του αγώνα της Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι όμως μόνο η 2η θέση. Έστω και αργά, η λέξη «πρωτάθλημα» όσο κι αν δεν μοιάζει και τόσο εφικτό σενάριο, έχει ακουστεί ξανά από τα χείλη των «ερυθρολεύκων». Δεν το βροντοφωνάζουν, δεν λένε ότι έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, αλλά μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα πριν από έξι βράδια, η συγκεκριμένη λέξη άρχισε σιγά-σιγά να ακούγεται στο Ρέντη. Άλλωστε το είπε και χθες ο Γκαρθία στους παίκτες ότι "τίποτα δεν έχει τελειώσει, πρέπει να το πιστέψετε".

Εκτιμούν ότι με τις τιμωρίες που θα «φάει» ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί πιο κάτω στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό. Οι δε Πειραιώτες έχουν ένα θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα που μπορεί να φέρει το «5 στα 5» εώς το τέλος της σεζόν και θα περιμένουν να δουν τι θα κάνει η ΑΕΚ.

Οπότε, έχουν ένα κίνητρο να κυνηγήσουν όποιες ελπίδες έχουν απομείνει για την κατάκτηση του τίτλου. Αναγνωρίζουν ότι δεν είναι εύκολο, αλλά το κλίμα στο Ρέντη δεν έχει καμία σχέση συγκριτικά με αυτό των προηγούμενων εβδομάδων, όταν έλεγαν φόρα παρτίδα ότι «δεν έχουμε καμία τύχη». Έδιναν μία εντύπωση σαν να είχαν αποδεχθεί τη μοίρα τους και περίμεναν να έρθει ο Μάιος για να φύγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πλέον, το έχουν πάρει απόφαση: Θα το κυνηγήσουν και… όπου βγει, παρότι γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους. Τουλάχιστον θα κοιτάξουν οι παίκτες να δείξουν στα τελειώματα της σεζόν ότι κάτι έχουν στο DNA τους από… Ολυμπιακό, γιατί μέχρι και το 1-1 με τον Παναθηναϊκό δεν είχαμε δει τίποτα.

Ο δε σύλλογος από την πλευρά του θα πάει μέχρι τέλους με τα δικαστικά. Παλεύει να πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς από το ματς με την ΑΕΚ και έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για να επαναφέρει την πρωτόδικη ποινή στον ΠΑΟΚ για το ρολό στον Γκαρθία. Να τιμωρηθεί δηλαδή με αφαίρεση τριών βαθμών ο «Δικέφαλος του βορρά».

Όλα για όλα, λοιπόν και όπου βγει. Αυτή τη στιγμή, στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι έχουν «καπαρωμένη» τη 2η θέση και… βλέπουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ