OPINIONS

Δεν το παρατάει, αλλά θ' αντέξει;

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΑΡΙΜ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΑΡΙΜ ICON

Από εκεί που ο αποψινός επαναληπτικός με την ΑΕΚ, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα είχε και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, η ήττα της Κυριακής (4/2) αλλάζει τα δεδομένα.

Η ψυχολογία στα Τάρταρα, το “ρεζερβουάρ” με τις αντοχές αδειάζει, οι παίκτες αρχίζουν και παραπονιούνται για μικροενοχλήσεις για... ψύλλου πήδημα και την ίδια στιγμή βγαίνει ένα κλίμα ότι “δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε”. Έχει τη δύναμη όμως να πάει μέχρι τέλους η ομάδα του Πειραιά;

Ο Ολυμπιακός ανεβαίνει το απόγευμα στην Καλογρέζα για τον επαναληπτικό με την ΑΕΚ (7/2, 19.30). Οι αντίπαλοί του γνωρίζουν πολύ καλά και το έχουν νιώσει στο πετσί τους, ότι τον Ολυμπιακό θα πρέπει να τον φοβούνται περισσότερο όταν βρίσκεται στα κάτω του.

Η ΑΕΚ λίγο έλειψε να την πάθει πέρσι, έχοντας ως “όπλο” το 1-2 από το Καραϊσκάκη και τελικά έμεινε με το καρδιοχτύπι εξαιτίας του δοκαριού του Καρντόσο στο 90φεύγα στη ρεβάνς του 0-1 στο ΟΑΚΑ. Τον θυμάται και ο Παναθηναϊκός με εκείνο το 0-1 του Ματ Ντάριμπισαϊρ τον Μάρτιο του 2010, όταν ο Ολυμπιακός ήταν υπό διάλυση και έφτασε τελικά στο σημείο να τερματίσει... 5ος.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν πρόκειται να παρατήσουν τίποτα, κανέναν αγώνα, καμία “μάχη”. Αυτό το κλίμα βγαίνει από το Ρέντη, παρά τα όποια σοβαρά προβλήματα υπάρχουν κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι και δευτερευόντως στο... σωματικό.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει με τι μυαλό θα κατέβουν οι παίκτες του Γκαρθία στον αγωνιστικό χώρο, με τι νοοτροπία θα βγουν από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ για να παίξουν έναν “τελικό”.

Γιατί, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η αποψινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ έχει κατά κάποιο τρόπο χαρακτήρα “τελικού”. Δεν είναι μόνο το γόητρο στο συγκεκριμένο ματς. Μην ξεχνάμε ότι παίζεται και ένας τίτλος.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και ο Ολυμπιακός γνωρίσει άλλη μία πίκρα από την “Ένωση”, τότε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει την Πέμπτη (8/2). Ο Γκαρθία πάντως δεν θα κινδυνεύσει και εδώ που τα λέμε, θα ήταν και ανόητο να καθόμαστε και να συζητάμε για αποχώρηση κι άλλου προπονητή. Δεν έχει ποδοσφαιρική λογική αυτό το πράγμα και ειλικρινά, ώρες-ώρες είναι να απορεί κανείς με την άποψη ορισμένων ότι ο Γκαρθία πρέπει να φύγει αν αποκλειστεί η ομάδα στο Κύπελλο! Έχει χαθεί πλέον η μπάλα...

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν πρόκειται να παρατήσει τίποτα. Το ερώτημα είναι αν θα αντέξει, γιατί με την αγωνιστική του εικόνα η ζυγαριά γέρνει προς το... δεν θ' αντέξει.

Το πιθανότερο είναι να δούμε σήμερα τον Γκαρθία να πηγαίνει με όλα του τα βαριά χαρτιά. Θα ποντάρει στην εμπειρία και δεν θα υπολογίσει την κούραση. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο διαρρέει από το Ρέντη. Ο Ισπανός όμως συνήθως διαψεύδει άπαντες και προχωράει σε εκπλήξεις. Οπότε φρόνιμο είναι να περιμένουμε τις τελικές του επιλογές.

Ένα είναι το σίγουρο πάντως: Το κλίμα που βγαίνει από τον Ολυμπιακό είναι ότι πάνε να παίξουν έναν “τελικό”, ένα ματς που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχε και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Η προ τριών ημερών ήττα όμως έχει αλλάξει τα δεδομένα.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν τις δυνάμεις να νικήσουν τον συγκεκριμένο “τελικό”; Φέτος έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν, δεν αντέχουν, λυγίζουν, λιποθυμούν. Όπως και να ΄χει, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, απαιτείται ηρεμία.

Ούτε καταστροφολογία σε περίπτωση αποκλεισμού, ούτε δηλώσεις μαγκιάς και υπεροψίας σε περίπτωση πρόκρισης. Ας υπάρξει επιτέλους και μία μέση κατάσταση. Δεν αντέχονται άλλο αυτές οι συμπεριφορές από το ένα άκρο στο άλλο. Ας αντιμετωπιστεί επιτέλους ένα αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι αυτό, με ψυχραιμία.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ