OPINIONS

Αποκλεισμός για... καλό!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα εσωτερικά προβλήματα και οι "ανορθογραφίες" στο ρόστερ θα κρύβονταν κάτω από το χαλάκι μιας ενδεχόμενης πρόκρισης επί της ΑΕΚ. Ας τελειώνει η ιστορία νωρίς-νωρίς για να κοιτάξει ο Ολυμπιακός με ρεαλισμό την επόμενη μέρα.

“Εεεε, οοο, αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό”, φώναξαν μεταξύ άλλων οι φίλοι των “ερυθρολεύκων” που περίμεναν την αποστολή στο Ρέντη τα μεσάνυχτα. Αυτό το σύνθημα αποτυπώνει 100% τη φετινή χρονιά. Μια χρονιά πλημμυρισμένη από δικαιολογίες, άλλοθι, εμπάθειες, αποφάσεις πανικού, παρωπίδες, “λεμονικοί” και “αντιλεμονικοί”. Μία χρονιά με τρέλα στο... φουλ!

Το συγκεκριμένο σύνθημα θα πρέπει να μπει τίτλος στο φετινό βιβλίο του Ολυμπιακού. Όλοι φταίνε για τη φετινή παρουσία. Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Λιγότερο πάντως φταίνε οι ποδοσφαιριστές. Κι αυτό, γιατί βρήκαν πεδίο ελεύθερο για να κάνουν τα... μουτράκια τους, τα “παιχνιδάκια” τους, τις αταξίες τους.

Πώς το είχε πει ο Μαρινάκης στα τελειώματα της σεζόν 2012-13 σε μία επίσκεψή του στο Ρέντη; “Θα σας αλλάξω όλους”, είχε διαμηνύσει στους παίκτες και τελικά τους άλλαξε! Από τότε ορισμένοι, όπως δύο ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν στον Ολυμπιακό, οι Τζεμπούρ και Αμπντούν, δεν στέριωσαν πουθενά.

Οι παίκτες έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης. Κατά κύριο λόγο φταίνε εκείνοι που τους τους παραχάιδεψαν, εκείνοι που τους έδωσαν θάρρος για να κάνουν ό,τι θέλουν. Τους άφησαν λάσκα, τους πρόσφεραν δικαιολογίες και άλλοθι σε παιχνίδια που ήταν του χεριού τους και τα έχαναν. Σε πολλούς εξ αυτών έγιναν και χατίρια. Ποια χατίρια; Δεν τους τιμώρησαν ποτέ όταν π.χ. εξαπέλυαν προσβολές προς τον προπονητή της ομάδας, ο οποίος υποτίθεται είναι ο άρχων των αποδυτηρίων και οφείλεις να τον προστατεύεις μπροστά σε 30 ποδοσφαιριστές. Αντιθέτως, τους... επιβράβευαν κιόλας!

Έχετε την εντύπωση ότι θορυβήθηκαν οι παίκτες επειδή αρχές Δεκεμβρίου ενημερώθηκαν οι Καπίνο, Ζντιέλαρ, Μίλιτς και Καρσελά να βρουν ομάδα; Τελειωμένοι ήταν προ πολλού οι συγκεκριμένοι τέσσερις. Το αυτάκι τους δεν ίδρωσε και συνέχισαν να κάνουν τα ίδια (όπως ο Σεμπά που έφυγε στο ημίχρονο με την Γιουβέντους), γιατί εξακολουθούσαν να πιστεύουν ότι δεν κινδύνευε η θέση τους. Κι όχι μόνο με τον Λεμονή, αλλά και με τον Γκαρθία τον τελευταίο μήνα.

Να έχετε υπόψη σας ότι το χούι δεν κόβεται. Αν ένας παίκτης έχει στο DNA του την γκρίνια, δεν πρόκειται να την σταματήσει ποτέ. Θα συνεχίσει να λέει “κακά λογάκια” για τους προπονητές, ακόμα κι αν έχει απέναντί του τον Γκουαρδιόλα. Τυχαίο είναι ότι όλοι όσοι μουρμουράνε, αλλάζουν κάθε χρόνο ομάδες; Καθίστε να δείτε τι έχει να γίνει το καλοκαίρι...

Μόνο σε καλό μπορεί να βγει για τους Πειραιώτες ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ. Αν έπαιρνε την πρόκριση ο Ολυμπιακός, ξέρετε τι θα διαβάζαμε τώρα; Για την ανωτερότητα των “ερυθρολεύκων”, αγνοώντας ότι η “Ένωση” θορυβήθηκε ουσιαστικά στα τελευταία λεπτά, μετά το γκολ του Ταχτσίδη δηλαδή.

Με λίγα λόγια, θα κοροϊδευόμασταν πάλι μεταξύ μας και τα προβλήματα θα έμπαιναν κάτω από το “χαλάκι” μίας πρόκρισης.

Οι ανορθογραφίες στο ρόστερ είναι πολλές, τα κακομαθημένα παιδάκια έχουν αυξηθεί επικίνδυνα στο Ρέντη και το καλοκαίρι πλησιάζει. Έχει πολλούς “Τζεμπούρ” και “Αμπντούν” ο φετινός Ολυμπιακός για να ξεφορτώσει. Με κάποιους ποδοσφαιριστές η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είπαμε όμως: Βρίσκουν και τα κάνουν.

ΥΓ: Περαστικά στον Όσκαρ Γκαρθία και όταν με το καλό επιστρέψει στο Ρέντη, θα πρέπει να απλωθεί ένα δίχτυ προστασίας γύρω του. Με ρεαλισμό θα πρέπει να κοιτάξουν στον Ολυμπιακό την επόμενη μέρα κι αν έχουν αποφασίσει ότι ο Ισπανός είναι ο εκλεκτός και για τη νέα σεζόν, οφείλουν να τον προστατεύσουν και να τον στηρίξουν. Όσο για τον περίεργο πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε “λεμονικούς” και “αντιλεμονικούς”; Ο Τάκης από το -5 πήγε την ομάδα - όπως την πήγε - στο +1. Εκ του αποτελέσματος κρίνεται επιτυχημένος, όπως είχαμε αναφέρει σε blog στις 8 Ιανουαρίου. Εκείνο που προκαλεί ερωτηματικά είναι για ποιο λόγο τέτοιο μένος

Όλοι όσοι πήγαν να του φορτώσουν μεταξύ άλλων ακόμα και το κομμάτι της φυσικής κατάστασης των παικτών, είτε είναι άσχετοι, είτε εμπαθείς. Αν έχεις μιλήσει έστω και μία φορά με έναν γυμναστή ποδοσφαιρικής ομάδας, η απάντηση που θα σου δώσει είναι ότι όταν παραλαμβάνεις παίκτες που έχουν κάνει προετοιμασία μόνο για τα προκριματικά του καλοκαιριού, κανένας Λεμονής και κανένας Γκαρθία δεν θα μπορούσε να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση έχοντας παιχνίδια ανά τρεις μέρες.

Ο Βαλβέρδε, ο Σίλβα και τώρα ο Γκαρθία είναι ανόητοι που λένε ότι στην καλοκαιρινή προετοιμασία χτίζεις τη φυσική κατάσταση για μία ολόκληρη σεζόν και απλώς μέσα στη χρονιά κάνεις μία συντήρηση και διαχείριση, γιατί δεν σου επιτρέπουν πολλά-πολλά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ανά τρεις-τέσσερις μέρες; Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς; Μήπως θα πρέπει να αφήσουμε τις εμπάθειες στην άκρη; Αν πήγαινε δηλαδή την ομάδα από το +1 στο -4 τι θα λεγόταν δηλαδή;

ΥΓ2: Η φυσική κατάσταση φτιάχνεται κατά 80% το καλοκαίρι, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, ο Μπέσνικ Χάσι δεν έκανε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που του ζήτησε η διοίκηση. Ξεκάθαρα το φετινό πλάνο του συλλόγου ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Champions League και εν συνεχεία υπήρχε μία σιγουριά ότι παρά τον “πόλεμο” που δέχεται ο Ολυμπιακός από πολιτικο-δικαστικο-αθλητικά μέτωπα, κουτσά-στραβά το πρωτάθλημα θα κατέληγε στον Πειραιά.

ΥΓ3: Μάθημα η φετινή χρονιά. Τεράστιο μάθημα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ