OPINIONS

Ο μισητός Μπερναμπέου

Ο μισητός Μπερναμπέου

Στην Ρεάλ Μαδρίτης λατρεύουν να μισούν τον Ζεράρ Πικέ, τον οποίο δεν "σώζει" ούτε το δεύτερο επίθετό του, Μπερναμπέου (videos+photos).

Ο Αμαδόρ Μπερναμπέου εκπροσωπεί την Μπαρτσελόνα σε κληρώσεις των Κυπέλλων Ευρώπης εδώ και χρόνια. Παρ' ότι Μπερναμπέου. Υπήρξε αντιπρόεδρος των «μπλαουγκράνα». Παρ' ότι Μπερναμπέου. Α, και είναι παππούς του ποδοσφαιριστή που μισούν πιο πολύ στην Μαδρίτη αυτή την εποχή.

Και, βεβαίως, το δεύτερο επίθετο του Ζεράρ Πικέ (στην Ισπανία το κρατάνε) είναι Μπερναμπέου! Που οφείλεται, όμως, αυτό το μίσος;

Ο «Γκέρι», όπως φώναζε χαϊδευτικά τον φίλο του ο άλλοτε αρχηγός της Μπάρτσα, Κάρλες Πουγιόλ, λατρεύει να προκαλεί την Ρεάλ Μαδρίτης. Και το κάνει για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον, είναι φανατικός φίλαθλος της Μπαρτσελόνα και, δεύτερον, γουστάρει την καζούρα, την πλάκα, το σούσουρο, την ίντριγκα.

Ο μισητός Μπερναμπέου

Τρελαμένος, τρέχει προς το κόρνερ τραβώντας προς τα κάτω την φανέλα του, ώστε να την δουν όλοι καθαρά. Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει, δώδεκα χρόνια νωρίτερα, ο νυν προπονητής του, Λουίς Ενρίκε, ενοχλημένος από την βροχή ύβρεων από τους φιλάθλους που τον αποθέωναν όσο ήταν παίκτης της Ρεάλ.

Για να ρίξουν αλλού την προσοχή, αρκετά ΜΜΕ της Μαδρίτης επικεντρώνονται στον (προκλητικό είναι η αλήθεια) πανηγυρισμό του Πικέ. Τι λέει ο ίδιος επ' αυτού; « Ένας οργασμός είναι ένας οργασμός. Ένα γκολ είναι ένα γκολ και αυτό του «Μπερναμπέου», ουφ. Αν μπορώ να διαλέξω, βάζω και άλλο στο «Μπερναμπέου», χωρίς καμία αμφιβολία» ανέφερε σε συνέντευξή του στην «ElPais», δύο χρόνια μετά από εκείνο το γκολ.

« Είπαν ότι έδειξα ασέβεια στην Ρεάλ. Και τι να κάνω αφού τρελάθηκα από την χαρά μου; Να ζητήσω συγνώμη; Τις προάλλες άκουσα τον Μπουτραγκένιο και το εξήγησε τέλεια: Πρέπει να είσαι φίλαθλος της Μπάρσα ή της Ρεάλ για να καταλάβεις πως μπορεί να νιώσεις, σημειώνοντας γκολ σε ένα ματς όπως αυτό. Ήμουν σίγουρος ότι θα σκοράρω, το ένιωθα. Και ο Πουγιόλ με πίκαρε. Είπα στον εαυτό μου: 'Αν βάλει αυτός (σ.σ. ο Πουγιόλ πέτυχε το δεύτερο γκολ), εγώ επίσης» πρόσθετε γελώντας ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα.

Το γκολ του Πικέ στο «Μπερναμπέου»

Barcelona's Gerard Pique celebrates his team's fifth goal during the  La Liga soccer match against Real Madrid at the Camp Nou stadium, in Barcelona, Monday, Nov. 29, 2010.(AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Barcelona's Gerard Pique celebrates his team's fifth goal during the La Liga soccer match against Real Madrid at the Camp Nou stadium, in Barcelona, Monday, Nov. 29, 2010.(AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) ©GTRESONLINE

Τον Απρίλιο του 2011, στο πρώτο από τα τέσσερα «Clasico» μέσα σε 18 ημέρες (πρωτάθλημα, τελικός Κυπέλλου και ημιτελικοί Τσάμπιονς Λιγκ), η Μπαρτσελόνα παίρνει «σβηστά» ισοπαλία 1-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και παραμένει στο +8 από την Ρεάλ, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τον τίτλο.

Αφού χαιρετάει για ώρα τους λίγους εκδρομείς φίλους της ομάδας του, ο Πικέ μπαίνει στην φυσούνα και, κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια, ξεσπάει: « Οκτώ βαθμούς, οκτώ! Ισπανάκια, σας κερδίσαμε το ισπανικό σας πρωτάθλημα, να πάτε να γαμ@@@@! Και τώρα θα σας πάρουμε το Κύπελλο του Βασιλιά σας». Δεν το πήρε.

Ο μισητός Μπερναμπέου

Ο Πικέ, σόουμαν από τους λίγους και, ενδεχομένως, έχοντας πιει ένα - δύο ποτηράκια παραπάνω, παίρνει το μικρόφωνο και ευχαριστεί συμπαίκτες, προπονητές, φυσιοθεραπευτές, γιατρούς, φιλάθλους και διοίκηση. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Στην τελευταία του ατάκα, όμως, ήταν όλο το ζουμί.

« Και ευχαριστώ και εσένα Κέβιν Ρολντάν. Μαζί σου ξεκίνησαν όλα». Τι εστί Κέβιν Ρολντάν; Κολομβιανός τραγουδιστής, ο οποίος είχε αναλάβει ρόλο διασκεδαστή στο πάρτι γενεθλίων του Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Φεβρουάριο. Ένα πάρτι που είχε προγραμματιστεί λίγες ώρες μετά από ντέρμπι της Ρεάλ με την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλδερόν» και βγήκε ξινό στον «CR7» και όσους συμπαίκτες του έδωσαν το παρών, αφού εκείνη την ημέρα, η Ρεάλ διαλύθηκε με 4-0 από τους «ροχιμπλάνκος», σε μια συντριβή που σημάδεψε την μετέπειτα πορεία της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι στην σεζόν.

«Σ'ευχαριστώΚέβινΡολντάν»

Ο μισητός Μπερναμπέου
© AP

«Δεν μετανιώνω για τίποτα»

Οι σκανδαλοθηρικές - καφενειακές εκπομπές που ευδοκιμούν τα τελευταία χρόνια στην ισπανική τηλεόραση, αρπάζουν ευχαρίστως την «ασίστ πάρε βάλε» του χαβαλέ Πικέ και, ώστε να ξεχαστεί γρήγορα ότι η Μπαρτσελόνα είχε κατακτήσει δεύτερο τρεμπλ μέσα σε έξι χρόνια, ρίχνουν το βάρος στην «ασεβή» συμπεριφορά του Καταλανού αμυντικού.

Υποστηρίζουν ότι ο Πικέ καταπάτησε την ιδιωτική ζωή του Κριστιάνο Ρονάλντο (!) και ότι με αυτή την φράση «επιτέθηκε» κατά ενός μεγάλου αριθμού μελών της κοινωνικής μάζας της Ρεάλ και, κατ' επέκταση βεβαίως, της ίδιας της Ισπανίας. Στην πυρά, στην πυρά!

Ο ίδιος, βεβαίως, φροντίζει συνεχώς να ρίχνει λάδι στην φωτιά. « Θεωρώ πως οι αποδοκιμασίες έχουν να κάνουν με την αντιπαλότητα Μπαρτσελόνα - Ρεάλ και τα σχόλια μου για τον αντίπαλο. Αν προσέξτε την σταδιοδρομία μου, πήγα στην τελευταία «Diada» (σ.σ. εθνική εορτή της Καταλονίας, με την συγκεκριμένη να περιλαμβάνει και πορεία διαμαρτυρίας όπου συμμετείχαν δύο εκατομμύρια άνθρωποι!), μετά έπαιξα με την Ισπανία και κανείς δεν με αποδοκίμασε. Θεωρώ πως δεν έχει να κάνει με κάποιο θέμα Καταλονίας - Ισπανίας» υποστηρίζει ο Πικέ, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ τον καταλανισμό του (το διαπιστώσατε και πιο πάνω), αλλά ποτέ δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως υπέρ της ανεξαρτησίας.

« Αναφορικά με την αντιπαλότητα Μπάρτσα - Ρεάλ, δεν θα αλλάξω, εγώ είμαι και θα είμαι πάντα έτσι. Όσοι με αντέχουν έχει καλώς και όσοι όχι, θα πρέπει να με αντέξουν μέχρι να σταματήσω. Η σχέση Μπάρτσα - Ρεάλ είναι μια σχέση πάθους, όταν ο ένας τα πάει καλά, ο άλλος δεν τα πάει. Γι' αυτό ας περιμένουμε να πάνε τα πράγματα όσο το δυνατόν χειρότερα στην Μαδρίτη» συμπληρώνει, ξεκαθαρίζοντας ότι « δεν μετανιώνω για τίποτα» και πως δεν τον επηρεάζουν οι αποδοκιμασίες. «Υπάρχει ελευθερία έκφρασης και ο καθένας μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει. Για εμένα, το να με αποδοκιμάζουν στο «Μπερναμπέου» είναι «μουσική συμφωνία» στα αυτιά μου».

Ο μισητός Μπερναμπέου

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, είχε κυκλοφορήσει νέο βίντεο που έκανε ακόμα πιο «αγαπητό» στους Μαδριλένους τον Πικέ. Στα πανηγύρια εντός αγωνιστικού χώρου για την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης κόντρα στην Σεβίλλη, η κάμερα συλλαμβάνει τον Ζεράρ να λέει στους συμπαίκτες του: « Άντε παιδιά, πάμε να το γιορτάσουμε. Να γαμ@@@@ αυτοί της Μαδρίτης (σ.σ. εννοώντας τους Μαδριλένους, όχι τους Μαδριδίστας) και να μας δουν να κάνουμε τον γύρο του θριάμβου».

«Να γαμ@@@@ αυτοί της Μαδρίτης»

Ο μισητός Μπερναμπέου

Του ετοιμάζουν «υποδοχή Φίγκο»

Ενόψει του πρώτου «Clasico» της φετινής σεζόν (21/11), ο Πικέ φρόντισε να ρίξει λίγο ακόμα λαδάκι στην φωτιά. « Είναι ένα από εκείνα τα ματς που εμάς τους ποδοσφαιριστές τους καυ@@@@» ήταν η ειλικρινής φράση του, την οποία βεβαίως τα «αρμόδια» ΜΜΕ δεν άφησε να πέσει κάτω.

Το θερμόμετρο του μίσους προς τον Πικέ έχει χτυπήσει κόκκινο στην Μαδρίτη. ΣτοFacebookέχουν δημιουργηθεί γκρουπ τύπου « και εγώ μισώ τον Ζεράρ Πικέ», ενώ οι φίλαθλοι της Ρεάλ στα φόρα συνεννοούνται ώστε να του επιφυλάξουν μια υποδοχή που θα θυμίζει αυτή των φίλων της Μπαρτσελόνα στον «προδότη» Λουίς Φίγκο, στην πρώτη του παρουσία στο «Καμπ Νόου» ως παίκτης της μεγάλης αντιπάλου.

Ο Πορτογάλος βίωνε μια κόλαση κάθε φορά που πήγαινε με την Ρεάλ στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα (η γουρουνοκεφαλή και το μπουκάλι ουίσκι ήταν τα «χάι λάιτ» στην δεύτερη επίσκεψή του») και κάτι παρόμοιο θέλουν να «προσφέρουν» στον Πικέ οι Μαδριλένοι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Το γήπεδο, δηλαδή, που φέρει το δεύτερο επίθετό του, αν και δεν έχει καμία συγγενική σχέση με τον ιστορικό πρόεδρο της «Βασίλισσας».

Η υποδοχή στον Φίγκο

Και, ωςtrollστον επίλογο, ο πραγματικός «λόγος» για τον οποίο ο Πικέ δεν χωνεύει την Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο μισητός Μπερναμπέου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ