OPINIONS

Ο Καρίμ της γειτονιάς

Ο Καρίμ της γειτονιάς

"Νίκη χωρίς τον Μπενζεμά", το πρωτοσέλιδο της Equipe μπορεί να καθιερωθεί από εδώ και πέρα για έναν παίκτη που είναι "φυλακισμένος" από το παρελθόν του (videos+photos).

Στο Μπρον Τερεγιόν της Λιόν, μια εργατική συνοικία 40 χιλιάδων κατοίκων, κυριαρχεί το έγκλημα. Κυριαρχεί, όμως, και η απόλυτη δέσμευση με τις ρίζες. Και αυτή «καταδικάζει» τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος κινδυνεύει να την πληρώσει με την ελευθερία του.

Η απορία, εύλογη: Τι ανάγκη έχει ένας ποδοσφαιριστής που βγάζει δέκα εκατομμύρια ευρώ καθαρά τον χρόνο μόνο από το συμβόλαιό του, για να εκβιάσει έναν συνάδελφο και καλό του φίλο για 150 ψωροχιλιάδες (συγνώμη για τον χαρακτηρισμό, όλοι παλεύουμε για το πενηνταράκι, για έμφαση γίνεται); Καμία απολύτως, η εύλογη (και πραγματική) απάντηση.

Ο Καρίμ της γειτονιάς

Ακόμα και όταν μετακόμισε από την Λιόν στην Μαδρίτη, ο Καρίμ δεν «έφυγε» ποτέ από την Μπρον Τερεγιόν. Δεν το ήθελε, αλλά δεν μπορούσε κιόλας. Ο Μπενζεμά, ο έκτος αδελφός μεταξύ εννέα, έχει μεγάλη αδυναμία στον μικρότερο, τον Γκρεσί. Και, ένας από τους καλύτερους φίλους του πιτσιρικά είναι ο Καρίμ Ζενατί, κατ’ επέκταση μέλος της «συμμορίας» (σίγουρα με εισαγωγικά;) του Μπενζεμά από τότε που ήταν μικρά παιδιά.

Ο Καρίμ της γειτονιάς
© PHOTOSHOT

Οι δύο Καρίμ (Ζενατί και Μπενζεμά) στην αυλή του σχολείου τους

Ο Ζενατί, όπως πάρα πολλά από τα παιδιά της γειτονιάς του, έχει γεμάτο ποινικό μητρώο. Το 2006 συνελήφθη για ένοπλη ληστεία και το 2009 γιατί κουβαλούσε 200 κιλά χασίσι (!) με ένα Άουντι, το οποίο μόλις είχε περάσει τα γαλλικά σύνορα, προερχόμενος από την Ισπανία. Λίγες ημέρες νωρίτερα, παρακολούθησε αγώνα της Λιόν με την Μαρσέιγ από τα επίσημα του «Ζερλάν», παρέα με το φιλαράκι του, Καρίμ Μπενζεμά.

« Γεννιόμαστε μέσα στην βία» είπε τότε στον δικαστή ο Ζενατί. « Η βία είναι στις γειτονιές, στο σχολείο. Δεν θεωρούμε ότι όταν ληστεύουμε κάποιον, κάνουμε κάτι κακό» εξηγούσε (;) ο σεσημασμένος φίλος του Μπενζεμά, ο οποίος στις 5 Νοεμβρίου συνελήφθη ως ύποπτος για εκβιασμό στον Βαλμπουενά. Η αστυνομία θεωρεί ότι ο Ζενατί χρησιμοποίησε τον φίλο του για να πιέσει τον Ματιέ, ώστε αυτός να δώσει τις 150 χιλιάδες ευρώ για να μην δημοσιεύσει ένα βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο, όπου εμφανίζεται ο νυν άσος της Λιόν με την σύντροφό του.

Οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν την ενεργή συμμετοχή του Μπενζεμά, ο οποίος παραδέχθηκε ότι μίλησε με τον Βαλμπουενά για να τον συμβουλεύσει να δώσει στους εκβιαστές αυτό που ζητούν, αλλά για να τον βοηθήσει να αποφύγει περαιτέρω μπελάδες, ποτέ για να συνεργαστεί με τον Ζενατί. Ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση δεν δείχνει να τον πιστεύει.

« Οι φίλοι που είχα μια ζωή εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι» επισημαίνει για τις κακές παρέες του ο επιθετικός της Ρεάλ, ο οποίος έβγαλε εφτά φορές (!) από μπελάδες τον Ζενατί, του βρήκε δουλειά στην εταιρεία αθλητικών ειδών που τον σπονσοράρει, αλλά τώρα τρέχει και δεν φτάνει εξαιτίας του.

Ένας φίλος του Τζιμπρίλ Σισέ (γι’ αυτό και η εμπλοκή του πρώην άσου του Παναθηναϊκού στην υπόθεση) φέρεται να έκλεψε το επίμαχο βίντεο και ο φίλος του Μπενζεμά, χρησιμοποιώντας αυτή την γνωριμία, εκβίασε τον Βαλμπουενά. Είναι αυτό που λέμε « αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς».

Ο Καρίμ της γειτονιάς

Οι αστυνομικοί – γκαρσόνια

Μια ακόμα τραγικά ειρωνική παράμετρος της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος ο Μπενζεμά έπεσε στο παρελθόν θύμα εκβιασμού, ενδεχομένως και από κάποιον «φίλο» του από την παλιά γειτονιά. Το 2011, του έκλεψαν επίμαχες φωτογραφίες από τις διάφορες γιορτές – όργια στις οποίες φέρεται να συμμετέχει, παρ’ ότι φανατικός μουσουλμάνος που, μεταξύ άλλων, ακολουθεί πιστά το Ραμαζάνι.

Και αν δεν τρώει στην διάρκεια της ημέρας του «ιερού μήνα», δείχνει αχόρταγους σε άλλους «τομείς». Και αυτό παραλίγο να το πληρώσει με 900 χιλιάδες ευρώ (!), αφού τόσα του ζητούσαν οι εκβιαστές, οι οποίοι δεδομένα προέρχονταν από το στενό του περιβάλλον, χωρίς να γνωρίζει με ακρίβεια ποιοι ήταν. Για καλή του τύχη, η γαλλική αστυνομία ενήργησε αποτελεσματικά και, σε μια εξέλιξη με κινηματογραφικό άρωμα, συνέλαβαν τον (κύριο) εκβιαστή.

Ένας αστυνομικός ενήργησε ως μεσάζοντας μεταξύ του Μπενζεμά και του εκβιαστή. Έκλεισε ραντεβού μαζί του σε ένα μπαρ ξενοδοχείου, όπου εκείνη την ημέρα, αστυνομικοί «εργάζονταν» ως γκαρσόνια. Ένα από αυτά συνέλαβε τον εγκληματία, όταν κάθισε δίπλα στον υποτιθέμενο μεσάζοντα και απαίτησε τα χρήματα για να δώσει τις φωτογραφίες.

Την ίδια χρονιά, άλλος εγκληματίας (ενδεχομένως άλλος ένας γνωστός ή «φίλος»;) χάκαρε τον λογαριασμό του Μπενζεμά στοFacebook. Και σε εκείνη την περίπτωση, η αστυνομία ενήργησε με αποτελεσματικότητα και συνέλαβε τον ένοχο. Με τέτοια προϋπηρεσία, φαντάζει δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν θα κάνει το ίδιο και στην υπόθεση εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά. Μπορεί να σημάνει αυτό φυλάκιση για τον Μπενζεμά και τέλος μιας πολύ αξιόλογης ποδοσφαιρικής καριέρας;

Ο Καρίμ της γειτονιάς

Ο Καρίμ Τζαζιρί με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Ο Καρίμ που δέρνει και ο «μουγγός» ύμνος

Ο Μπενζεμά, εν γνώσει του, παραμένει «φυλακισμένος» από την γειτονιά του. Σε αυτή, γνώρισε και τον μάνατζέρ του, επίσης Καρίμ (μέλι έχει αυτό το όνομα;) Τζαζιρί. Ούτε ο εν λόγω κύριος είναι αυτό που ο λέμε «άγιος».

Μετά τον αποκλεισμό της Γαλλίας από την Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ο μεσιέ Τζαζιρί ξυλοφόρτωσε δημοσιογράφους της «Equipe», οι οποίοι τόλμησαν να γράψουν κάτι αρνητικό για τον Μπενζεμά.

Αυτή την εποχή προτιμά να κρύβεται και να μην μιλάει, αφού η κατακραυγή κατά του πελάτη και φίλου του είναι γενική. Στην Γαλλία αρχίζουν να μαθαίνουν να ζουν (ποδοσφαιρικά) χωρίς τον Μπενζεμά και δεν είναι λίγοι αυτοί που προβλέπουν ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διοργανώσει η χώρα το επόμενο καλοκαίρι, η εθνική ομάδα δεν θα έχει στις τάξεις της τον καλύτερο σέντερ φορ που διαθέτει.

Ο Καρίμ της γειτονιάς

Ο «μουγγός» Μπενζεμά, παρέα με τον Βαλμπουενά

Η σχέση του με τους «Τρικολόρ», άλλωστε, συνιστά μια πονεμένη ιστορία. Ο Μπενζεμά, όπως συμβαίνει και με άλλους ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο (χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Λιονέλ Μέσι στην Αργεντινή ή ο Μεσούτ Εζίλ στην Γερμανία), δεν τραγουδάει τον ύμνο, πριν από τους αγώνες της εθνικής ομάδας.

« Ποτέ δεν το τραγούδησα και, ακόμα και αν το έκανα, δεν επρόκειτο να πετυχαίνω χατ – τρικ σε κάθε παιχνίδι. Ο κόσμος το λέει τώρα γιατί έχω καιρό να σκοράρω. Για μένα αποτελεί όνειρο να παίζω στην Εθνική Γαλλίας, αλλά μην με υποχρεώνετε να τραγουδήσω τον ύμνο. Ο Ζιντάν, παραδείγματος χάριν, δεν τραγουδούσε και πολλοί φίλαθλοι επίσης δεν τραγουδούν» υποστήριξε το 2008 ο Καρίμ, οι δηλώσεις του οποίου προκάλεσαν έντονες πολιτικές αντιδράσεις στην «εθνικά πολύχρωμη» Γαλλία.

Το Εθνικό Μέτωπο ζήτησε τον αποκλεισμό του από την εθνική ομάδα, θεωρώντας « μια ασύλληπτη και ανεπίτρεπτη περιφρόνηση στην φανέλα της εθνικής ομάδας, την οποία έχει το προνόμιο να φοράει». Όπως συμβαίνει και σε πολλά άλλα θέματα, η «ασέβεια» του Μπενζεμά ξεχάστηκε γρήγορα. Ο ίδιος, πάντως, είναι πιστός στις ιδέες του και ξεκαθαρίζει πως είναι Γάλλος για αθλητικούς λόγους, αλλά η καρδιά του είναι αλγερινή, λόγω καταγωγής. Η γειτονιά του, αυτή που τον στοιχειώνει, πάντα παρούσα.

Ο Καρίμ της γειτονιάς
© INSTAGRAM - @KARIMBENZEMA

Ο Μπενζεμά σε ένα από τα ταξίδια με τους φίλους του, για «τρελά» πάρτι στις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι πτήσεις της «AirCocaine»

Επειδή ενός κακού μύρια έπονται, ο νόμος του Μέρφι χτυπάει ανηλεώς τον Μπενζεμά, το όνομα του οποίου ενεπλάκη πρόσφατα και σε μια ιστορία διακίνησης κοκαΐνης.

Στην υπόθεση «AirCocaine», όπως είναι γνωστή στην Γαλλία, ο κύριος ύποπτος φέρεται να έχει σχέση με τον Μπενζεμά. Γνωστός ως «Ντάριαν» ή «Ράιαν», υποτίθεται πως ναύλωνε υπερατλαντικά ταξίδια στη Δομηνικανή Δημοκρατία και τον Ισημερινό για να φέρνει ναρκωτικά στην Γαλλία.

Οι οργανωτές των πτήσεων, Φρανκ Κολέν και Νικολάς Πισαπιά, οι οποίοι συνελήφθησαν, κατέθεσαν ότι ο «Ράιαν» είναι ποδοσφαιρικός μάνατζερ, χωρίς πάντως να αποκαλύψουν το πραγματικό του όνομα. Σύμφωνα με τις έρευνες, ο «Ράιαν» ζει στην Ισπανία ή την Ιταλία και κινείται σε κύκλους κοντινούς στον Μπενζεμά. Γι’ αυτό, άλλωστε, η γαλλική αστυνομία ζήτησε την βοήθεια της ισπανικής.

Μια άλλη σύνδεση με τον επιθετικό της Ρεάλ προκύπτει από την σύλληψη, το 2014, του Αλί Μπουχαρέμπ, μαζί με άλλα εφτά άτομα που συνδέονται με την «AirCocaine», ενώ ξεφόρτωναν 400 (!) κιλά κοκαΐνης. Στο σπίτι του, ο Μπουχαρέμπ είχε αρκετές φωτογραφίες με τον Μπενζεμά και αντικείμενα με το αυτόγραφό του.

« Ο Καρίμ έχει είκοσι εκατομμύρια φαν στοFacebook. Οποιοσδήποτε τρελός μπορεί να βγάζειselfiesμαζί του αρκετές φορές. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν και σχέση» υποστηρίζει ο μάνατζερ του Μπενζεμά, ο άλλος Καρίμ (Τζαζιρί). Μήπως μιλάμε και για έναν ακόμα «φίλο» από την γειτονιά;

Ο Καρίμ της γειτονιάς

Τα κάλλη της ανήλικης Ζαχία

Η τυφλή υπακοή (επιλεκτικά έστω) του Μπενζεμά στις διδαχές – ντιρεκτίβες της θρησκείας του μοιάζει με ένα «αυτό – μαστίγωμα» για τις επαναλαμβανόμενες αμαρτίες του, οι οποίες περιλαμβάνουν, ως επί το πλείστον, γυναίκες και ακριβά αυτοκίνητα.

Τον Ιούλιο του 2010, λίγες ημέρες μετά την τραγική παρουσία της Γαλλίας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής (ο Καρίμ ήταν απών, αφού ο ομοσπονδιακός προπονητής Ραϊμόν Ντομενέκ δεν τον πήρε στην αποστολή γιατί είναι «σκορπιός» στο ζώδιο!), ξεσπά το «σκάνδαλο Ζαχία Ντεάρ», με βασικούς πρωταγωνιστές τον Μπενζεμά και τον Φρανκ Ριμπερί.

Η Ζαχία, η οποία χάρη σε αυτή την ιστορία έγινε διασημότητα της μόδας (χωρίς σχόλια) στην Γαλλία, ήταν μια ιερόδουλη πολυτελείας, η οποία έπαιρνε δύο χιλιάδες ευρώ για κάθε «σεξουαλική υπηρεσία». Μέχρι εδώ, τίποτα το μεμπτό. Το πρόβλημα είναι ότι η μαροκινής καταγωγής κοπέλα άρχισε να ασκεί το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο ούσα ανήλικη.

Και, στα 17 της (στην Γαλλία πρέπει να είσαι τουλάχιστον 18 για να εργάζεσαι σε αυτόν τον «κλάδο»), η Ζαχία είχε μεταξύ των πελατών της τους δύο ποδοσφαιριστές. Η νομοθεσία στην Γαλλία προβλέπει έως και τριετή φυλάκιση και πρόστιμο 45 χιλιάδων ευρώ, Φρανκ και Καρίμ οδηγήθηκαν με χειροπέδες για να καταθέσουν, αλλά εν τέλει την γλίτωσαν, αφού η Ζαχία υποστήριξε ότι δεν γνώριζαν ότι ήταν ανήλικη όταν συνευρέθηκαν ερωτικά. Τελικά την πλήρωσαν οι υπεύθυνοι της ντισκοτέκ «ZamanCafé», κοντά στα Ηλύσια Πεδία, γύρω από την οποία είχε δημιουργεί δίκτυο πορνείας.

Ο Καρίμ της γειτονιάς

Η Βικτόρια, λοιπόν, υποστήριξε τον Σεπτέμβριο του 2013 ότι ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης της έδωσε οκτώ χιλιάδες ευρώ για να περάσει δύο βράδια μαζί της. Στο «πάρτι» συμμετείχε και ο ράπερ Μπόομπα, φίλος του Καρίμ, από τον οποίο η τρανσέξουαλ φέρεται να πήρε τρεις χιλιάδες ευρώ.

Ο Καρίμ της γειτονιάς

Η ηδονή της ταχύτητας

Μέχρι να ξεσπάσουν τα σκάνδαλα με Ζαχία Ντεάρ και Ματιέ Βαλμπουενά, ο Μπενζεμά απασχολούσε κατά κόρον την επικαιρότητα με τα αυτοκινητιστικά του ατυχήματα, απόρροια του πάθους του για την ταχύτητα. Τουπάθουςτουγιαναζεισταάκρα.

Παραμονές των Χριστουγέννων του 2009, στο νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, ο Καρίμ είχε γιορτάσει τα 22α γενέθλιά του (γεννηθείς στις 19 Δεκεμβρίου του 1987) σε ντισκοτέκ του νησιού. Επέστρεφε στο ξενοδοχείο με τον φίλο του Ροφ, έναν γνωστό Γάλλο ράπερ, όταν στούκαρε το αυτοκίνητό του, χωρίς να διευκρινιστεί ποιος οδηγούσε και αν επρόκειτο για Λαμποργκίνι ή Πόρσε (λεπτομέρεια).

Στην Ίμπιζα, στην διάρκεια διακοπών, εντοπίστηκε από την αστυνομία να κάνει κόντρες με το αυτοκίνητό του (μια μπλε Πόρσε) στο κέντρο του νησιού, μαζί με φίλους του (αλλοίμονο). Την γλίτωσε με πρόστιμο 250 ευρώ.

Ο Καρίμ της γειτονιάς

Πρόσφατα, η αστυνομία τον σταμάτησε για μια απαγορευμένη μανούβρα στο τιμόνι. Ο Μπενζεμά δεν είχε μαζί του το δίπλωμα, αλλά προσκόμισε μια προσωρινή άδεια που τον γλίτωσε από δίκη – εξπρές, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα πληρώσει νέο πρόστιμο.

Ο Καρίμ της γειτονιάς

Η Ριάννα και η μικρή Μέλια

Η ερωτική του ζωή, όπως και η υπόλοιπη, ταραχώδης και άστατη. Πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από εξόδους του με την γνωστή ποδοσφαιρόφιλη (από κάθε άποψη) τραγουδίστρια Ριάννα, με την οποία φαίνεται πως είχε ένα σύντομο φλερτ.

Από ένα τέτοιο με την Κλοέ Ντε Λονέ προέκυψε ο μοναδικός ίσως λόγος για τον οποίο ο Μπενζεμά οφείλει να βάλει σε μια τάξη την ζωή του, πριν να είναι πολύ αργά: Η κορούλα του Μέλια, ενάμισι έτους, έχει δώσει μια διαφορετική προοπτική σε έναν μπερδεμένο εκατομμυριούχο που πιτσιρικάς γλίτωσε το «μπούλινγκ» στο σχολείο χάρη στο ποδόσφαιρο (ήταν παχουλό και ντροπαλό παιδί), μεγάλωσε σε μια γειτονιά όπου κυριαρχεί το έγκλημα και τον καταδιώκει όπου και αν πάει, ότι και αν κάνει.

Ο Καρίμ της γειτονιάς

Ο Μπενζεμά χορεύει με την κόρη του Μέλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ