OPINIONS

Κριστιάνο - Μέσι, σχέση στ-οργής

Κριστιάνο - Μέσι, σχέση στ-οργής
Κριστιάνο Ρονάλντο Μέσι

Ο θρόνος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου χωράει μόνο έναν. Και, στο απόγειο της καριέρας τους, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι θα παλεύουν μέχρι τέλους για να τον "αρπάζει" ο ένας από τον άλλο. Μέσα στο γήπεδο, τους χωρίζουν πολλά. Έξω από αυτό, όμως, η σχέση τους είναι τελείως διαφορετική (videos+photos).

Ο μεταξύ τους ανταγωνισμός κάνει και τους δύο καλύτερους. Ο ένας «σκυλιάζει» να ξεπεράσει τον άλλο. Δουλεύει σκληρά, βελτιώνει τις αδυναμίες του, τρέχει περισσότερο, πηδάει ψηλότερα, ψάχνει με μεγαλύτερη μανία το αντίπαλο τέρμα. Αντάμωσαν για πρώτη φορά σε γήπεδο τον Απρίλιο του 2008, όταν ο Πορτογάλος ήταν 23 ετών και ο Αργεντινός, 21. Δεν αντάλλασσαν ούτε βλέμμα, ήθελαν μόνο να νικήσει ο ένας τον άλλο.

Εφτά χρόνια αργότερα, η σχέση τους, όπως και οι ίδιοι, έχει εξελιχθεί. Αμφότεροι έγιναν γονείς (ο Μέσι, πλέον, δύο αγοριών), ωρίμασαν, έθεσαν άλλες προτεραιότητες, χωρίς να ξεχνούν το επάγγελμα που άλλαξε για πάντα τις ζωές τους και κατανοώντας ότι δεν χρειάζονται πλέον το κίνητρο του ανταγωνισμού. Είναι οι δύο κορυφαίοι, πάει και τελείωσε.

Ο ένας αποφεύγει να χαιρετήσει τον άλλο

Κριστιάνο - Μέσι, σχέση στ-οργής

«Πουτ@@@ γιος ο Μέσι»!

Ο δημοσιογράφος Γκιγιέμ Μπαλαγκέ, σε βιβλίο του για τον Μέσι, υποστήριζε ότι ο Κριστιάνο δεν αναφέρεται με το όνομά του, όταν μιλάει για τον Αργεντινό με τους συμπαίκτες του στην Ρεάλ. Όλοι στα αποδυτήρια της «Βασίλισσας» τον ξέρουν ως « πουτ@@@@ γιο», γιατί έτσι φέρεται να τον αποκαλεί ο Πορτογάλος σταρ της ομάδας.

Και, μάλιστα, αν ο «CR7» έβλεπε κάποιον συμπαίκτη του να μιλάει στον Λέο στην διάρκεια ενός «Clasico», κατέληγε και αυτός να αποκαλείται με τον ίδιο τρόπο. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο κεφάλαιο του βιβλίου, ο Κριστιάνο έσπευσε να το διαψεύσει κατηγορηματικά, γράφοντας στο προφίλ του στοFacebookότι « τρέφω απόλυτο σεβασμό για όλους τους συναδέλφους μου και προφανώς ο Μέσι δεν αποτελεί εξαίρεση».

Γνωρίζοντας το τεράστιο «εγώ» του Πορτογάλου, δεν αποκλείεται η εκδοχή του Μπαλαγκέ να πλησιάζει αρκετά την αλήθεια. Με το πέρασμα των χρόνων, όμως, είναι αλήθεια πως οι δυο τους νιώθουν όλο και πιο άνετα όταν συναντώνται σε διάφορες εκδηλώσεις. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, άλλωστε, δίνουν πάντα το παρών στο γκαλά τηςFIFAστην Ζυρίχη και έχουν μοιραστεί τις τελευταίες εφτά «Χρυσές Μπάλες» (τέσσερις ο Μέσι, τρεις ο Ρονάλντο), κάτι που λογικά θα γίνει και τον επόμενο Ιανουάριο.

Κριστιάνο - Μέσι, σχέση στ-οργής

« Τον τελευταίο χρόνο, η σχέση μας έχει βελτιωθεί. Δεν τον βλέπω ως αντίπαλο, αλλά ως άνθρωπο. Τον βλέπω ως κάποιον που με κάνει καλύτερο ποδοσφαιριστή και εγώ επίσης κάνω εκείνον καλύτερο παίκτη» αναφέρει ο Κριστιάνο, σε μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του ντοκιμαντέρ «Ronaldo», με θέμα την ζωή του. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο το φινάλε του τελικού του Κυπέλλου του 2014, όταν ο τραυματίας Κριστιάνο, με πολιτικά, παρηγορεί τον Λέο, ύστερα από την ήττα του.

« Δεν ξέρω γιατί μιλούν για βαθειά αντιπαλότητα, γιατί η σχέση μου με τον Μέσι είναι καλή. Εδώ και οκτώ χρόνια συναντιόμαστε σε εκδηλώσεις και ποτέ δεν είχα πρόβλημα μαζί του. Απλά αυτά τα λέει ο Τύπος για να πουλάει» συμπληρώνει ο Ρονάλντο, ο οποίος χαρακτηρίζει τον Μέσι « φανταστικό επαγγελματία και φανταστικό ποδοσφαιριστή. Δεν είμαι φίλος του γιατί δεν μοιραζόμαστε τα ίδια αποδυτήρια, δεν βγαίνουμε μαζί για φαγητό. Τον σέβομαι ως επαγγελματία αλλά δεν είμαστε φίλοι. Είμαστε συνάδελφοι».

Ο Πορτογάλος τον σέβεται απεριόριστα, αλλά βεβαίως θεωρεί εαυτόν καλύτερο παίκτη και το δηλώνει. Προέβλεψε ότι φέτος ο Μέσι θα πάρει την «Χρυσή Μπάλα», όχι γιατί ήταν καλύτερος από αυτόν στην διάρκεια του έτους, αλλά γιατί η Μπαρτσελόνα κατέκτησε σημαντικούς τίτλους, σε αντίθεση με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Κριστιάνο - Μέσι, σχέση στ-οργής

«Ποτέ δεν υπήρξε Μέσι εναντίον Κριστιάνο»

Ο σταρ της Μπαρτσελόνα, σαφώς πιο χαμηλών τόνων σε σχέση με τον Πορτογάλο, δεν χαρακτηρίζει εαυτόν καλύτερο από τον Κριστιάνο, αλλά δεν μπαίνει καν σε διαδικασία σύγκρισης. Τον κουράζει όλο αυτό και δεν δίστασε να το πει, παρ' ότι γενικά οι δηλώσεις του είναι πιο «ξύλινες» και από εκφράσεις τύπου « κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Σύμφωνα με τον Μέσι, λοιπόν, « δεν υπάρχει αντιπαλότητα, αλλά είναι κάτι που εφηύραν τα ΜΜΕ. Δεν είναι Μέσι εναντίον Κριστιάνο Ρονάλντο και ποτέ δεν ήταν». Ο Λέο θαυμάζει τα σουτ του Κριστιάνο και την ικανότητά του με το κεφάλι, αλλά αφοσιώνεται στα δικά του και δεν θέλει άλλες συγκρίσεις. Έστω και αν γνωρίζει ότι η καταπληκτική του καριέρα «οφείλεται» και στον σταρ της Ρεάλ.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι μετά την δήλωση του Ρονάλντο τον Ιανουάριο ότι « θέλω να φτάσω σε «Χρυσές Μπάλες» τον Μέσι», ο Αργεντινός ανέβασε επίπεδο την απόδοσή του και, βρίσκοντας τον (πολύ) καλό του εαυτό, οδήγησε την Μπάρτσα στο δεύτερο της τρεμπλ μέσα σε έξι χρόνια.

zzzzinte1Real Madrid and Portugal forward Cristiano Ronaldo hands a microhpone to Barcelona and Argentina forward Lionel Messi (L) as they stand on stage after being selected in the 2014 FIFA FIFPro World XI during the FIFA Ballon d'Or award ceremony at the Kongresshaus in Zurich on January 12, 2015. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
zzzz
zzzzinte1Real Madrid and Portugal forward Cristiano Ronaldo hands a microhpone to Barcelona and Argentina forward Lionel Messi (L) as they stand on stage after being selected in the 2014 FIFA FIFPro World XI during the FIFA Ballon d'Or award ceremony at the Kongresshaus in Zurich on January 12, 2015. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI zzzz AFP

Και αν έπαιζαν μαζί;

Η συνύπαρξη των δύο στην ίδια ομάδα θα αποτελούσε την απόλυτη ονείρωξη κάθε ποδοσφαιρόφιλου. Προσοχή, δεν εξετάζουμε αν θα ταίριαζαν αγωνιστικά, απλώς κάνουμε την εικόνα με τον Μέσι να «χτυπάει» από τα δεξιά και τον Κριστιάνο από τα αριστερά.

Αυτή την εικόνα έκανε στο μυαλό του ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, στην διάρκεια του γκαλά τηςFIFAτο 2013 και κόντεψε να πάθει συγκοπή! Απολαυστικό είναι το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο « Ετοιμαστείτε να χάσετε» του δημοσιογράφου της «ElPais», Ντιέγκο Τόρες.

« Στις 7 Ιανουαρίου του 2013, ο πρόεδρος βρέθηκε απομονωμένος σε μια γωνία του χολ στο Συνεδριακό Κέντρο της Ζυρίχης, ρίχνοντας ματιές προς τον Μέσι, ενώ έδινε συνέντευξη στην τηλεόραση. Ξαφνικά ο Κριστιάνο εμφανίστηκε στην άλλη πλευρά του χολ.

Τότε, συνέβη αυτό ακριβώς που φοβόταν ο πρόεδρος. Ο Μέσι τον φώναξε, ο Κριστιάνο πήγε και αγκαλιάστηκαν σαν μικρά παιδιά. Ο Πέρεθ εκμυστηρεύτηκε στους φίλους του ότι παρακολούθησε αυτή την σκηνή γεμάτος αγωνία. Ένιωσεκίνδυνο.Μπορούσεναταδειόλακαθαράμπροστάτου.Ο Κριστιάνο θα έμενε ελεύθερος τον Ιανουάριο του 2015 και οποιαδήποτε ομάδα, μεταξύ των οποίων και η Μπαρτσελόνα, θα μπορούσε να συμφωνήσει μαζί του, χωρίς να διαπραγματευτεί με την Ρεάλ Μαδρίτης».

Η αγωνία του Πέρεθ αποδείχθηκε αβάσιμη. Οι δύο τους, πάντως, δεν θα έλεγαν «όχι» σε μια τέτοια, ιστορική και άκρως συναρπαστική συνύπαρξη. « Αν έρθει εδώ, μπορώ να παίξω μαζί του, θα ήταν καταπληκτικό, αν και το βλέπω πολύ δύσκολο» είπε σε ανύποπτο χρόνο ο Κριστιάνο, με τον Λέο να απαντά: « Θα είναι δύσκολο, αλλά ναι, θα μου άρεσε να παίξω με τον Κριστιάνο. Μου αρέσει να παίζω με τους καλύτερους και εκείνος είναι μεταξύ αυτών».

Είμαστε δύο φιλαράκια

Κριστιάνο - Μέσι, σχέση στ-οργής

Ο Κριστιάνο τζούνιορ, φαν του Λέο

Λένε ότι από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Και μπορεί ο Κριστιάνο τζούνιορ να λέει δημοσίως ότι ο πατέρας του είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, αλλά φαίνεται πως, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο αγαπημένος του παίκτης είναι ο «μεγάλος εχθρός» του μπαμπά!

Το παρακάτω περιστατικό έλαβε χώρα στο γκαλά για την «Χρυσή Μπάλα» του 2013, την οποία κατέκτησε ο Κριστιάνο. Στο χολ του ξενοδοχείου όπου διέμεναν οι φιναλίστ. Ο Ρονάλντο περιμένει την ώρα της αποχώρησης μαζί με τον γιο του, όταν εμφανίζεται ο Μέσι μαζί με την σύντροφό του, Αντονέλα Ροκούτσο.

Ο Κριστιάνο προειδοποιεί τον μικρό για το ποιος εμφανίστηκε και ο Κριστιάνο τζούνιορ δεν διστάζει να πλησιάσει τον Αργεντινό, ο οποίος σκύβει, τον φιλάει τρυφερά και τον ρωτάει πως τα πάει. Ο μικρός κοκκινίζει και γυρίζει στην αγκαλιά του μπαμπά του, ο οποίος απευθυνόμενος στον Λέο του λέει: « Βλέπει ένα βίντεο στο Ίντερνετ, όλων μας, και μιλάει για εσένα».

Το τρυφερό φιλί του Μέσι στον γιο του Κριστιάνο

Κριστιάνο - Μέσι, σχέση στ-οργής

ΛΕΖΑΝΤΑ: Στο τάμπλετ του Κριστιάνο τζούνιορ, ένα βίντεο του Μέσι

Ο Κριστιάνο δέχεται με χαμόγελο την αδυναμία του γιου του στον Μέσι. Σε τηλεοπτική του εμφάνιση, μάλιστα, δεν διστάζει να επαινέσει τον θαυμασμό του προς τον Αργεντινό, όταν ο παρουσιαστής τον ρωτάει πως θα ένιωθε αν μια ημέρα του έρχονταν στο σπίτι με ένα τατουάζ με το πρόσωπο του Μέσι. « Δεν θα με πείραζε, γιατί αυτό θα έδειχνε ότι είναι έξυπνος και ξέρει να ξεχωρίζει τους καλούς ποδοσφαιριστές». Τόση ανωτερότητα, πια;

Τι θα έκανε ο Κριστιάνο αν ο γιος του «χτυπούσε» τατουάζ με το πρόσωπο του Μέσι;

Barcelona's Lionel Messi (L) celebrates a goal next to Real Madrid's Cristiano Ronaldo during La Liga's second 'Clasico' soccer match of the season at Santiago Bernabeu stadium in Madrid March 23, 2014.  REUTERS/Paul Hanna (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER TPX IMAGES OF THE DAY)
Barcelona's Lionel Messi (L) celebrates a goal next to Real Madrid's Cristiano Ronaldo during La Liga's second 'Clasico' soccer match of the season at Santiago Bernabeu stadium in Madrid March 23, 2014. REUTERS/Paul Hanna (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER TPX IMAGES OF THE DAY) REUTERS

Η στατιστική, με τον Μέσι

Το «Clasico» του Σαββάτου (21/11) θα αποτελέσει αισίως την 29η κόντρα των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον κόσμο. Στις προηγούμενες 28, ο Μέσι έχει την μερίδα του λέοντος με 13 νίκες, έναντι οκτώ του Ρονάλντο, ενώ εφτά ματς έληξαν ισόπαλα. Όσο για τα γκολ; 17 ο Λέο, 16 ο Κριστιάνο. Ισορροπία τρόμου.

Οι μονομαχίες Κριστιάνο - Μέσι

23/04/2008: Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

29/04/2008: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα 1-0

27/05/2009: Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (Μέσι 1) - Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ

29/11/2009: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

10/04/2010: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-2 (Μέσι 1)

29/11/2010:Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 5-0

09/02/2011:Αργεντινή - Πορτογαλία 2-1 (Μέσι 1 - Κριστιάνο 1)

16/04/2011: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 1-1 (Κριστιάνο 1 - Μέσι 1)

20/04/2011: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (Κριστιάνο 1) - Τελικός Κυπέλλου Ισπανίας

27/04/2011: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-2 (Μέσι 2)

03/05/2011: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

14/08/2011: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαετσελόνα 2-2 (Μέσι 1)

17/08/2011: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (Μέσι 2 - Κριστιάνο 1)

10/12/2011: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 1-3

18/01/2012: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 1-2 (Κριστιάνο 1)

25/01/2012: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 (Κριστιάνο 1)

21/04/2012: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (Κριστιάνο 1)

23/08/2012: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (Μέσι 1 - Κριστιάνο 1)

29/08/2012: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1 (Κριστιάνο 1 - Μέσι 1)

07/10/2012: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 (Μέσι 2 - Κριστιάνο 2)

30/01/2013: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 1-1

26/02/2013: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (Κριστιάνο 2)

02/03/2013: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1 (Μέσι 1)

26/10/2013: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

23/03/2014: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-4 (Κριστιάνο 1- Μέσι 3)

25/10/2014: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-1 (Κριστιάνο 1)

18/11/2014: Αργεντινή - Πορτογαλία 0-1

22/03/2015: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 (Κριστιάνο 1)

Και ζέσταμαενόψει«Clasico»!

REFILE - CORRECTING NAME OF MATCH

Real Madrid's Cristiano Ronaldo (L) shakes hands with Barcelona's Lionel Messi before La Liga's second 'Clasico' soccer match of the season at Santiago Bernabeu stadium in Madrid March 23, 2014.  REUTERS/Stringer (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)
REFILE - CORRECTING NAME OF MATCH Real Madrid's Cristiano Ronaldo (L) shakes hands with Barcelona's Lionel Messi before La Liga's second 'Clasico' soccer match of the season at Santiago Bernabeu stadium in Madrid March 23, 2014. REUTERS/Stringer (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ