OPINIONS

Σαργκάνης: "Χορεύει στα δοκάρια ο Ρομπέρτο"

Σαργκάνης: "Χορεύει στα δοκάρια ο Ρομπέρτο"
Ρομπέρτο

Ο Νίκος Σαργκάνης περιγράφει στο Sport24.gr πως ο Ρομπέρτο βελτίωσε τις αδυναμίες του κι έγινε ο πιο καλογυμνασμένος γκολκίπερ που έχει δει ποτέ.

« Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι απλά τερματοφύλακας, αλλά ένας χορευτής της μπάλας και αποτελεί μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού που τον κράτησε».

Τα παραπάνω κολακευτικά λόγια για τον Ρομπέρτο, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, διότι ανήκουν σε έναν μετρ του είδους, έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες που πέρασαν ποτέ από το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό, του Νίκου Σαργκάνη.

Το «φάντομ» όπως ήταν το παρατσούκλι του (μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στη Δανία) έχει παρακολουθήσει τον Ρομπέρτο από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο λιμάνι και δηλώνει εντυπωσιασμένος μιλώντας στοSPORT24

« Όταν πρωτοήρθε στον Ολυμπιακό, είχε κάποιες αδυναμίες, ιδιαίτερα όταν με τέτοια σωματικά προσόντα δεν μπορούσε να τελειώσει εύκολα φάσεις, στις εξόδους του. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι κάθισε και τις δούλεψε και εδώ αξίζουν συγχαρητήρια και στον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας. Βελτιώθηκε απίστευτα και αυτό το αποτέλεσμα που βγάζει πλέον στα παιχνίδια δεν είναι τυχαίο.

Ουσιαστικά μετέτρεψε τις ελλείψεις του σε πλεονέκτημα και ειλικρινά θα μπορούσε να συναγωνιστεί έναν κορυφαίο χορευτή. Έτσι όπως «σπάει» το σώμα του, όπως πέφτει για να αποκρούσει, αλλά και όταν κάνει σπαγγάτο στις εξόδους και μπλοκάρει τους αντιπάλους επιθετικούς. Ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί τόσο γυμνασμένο τερματοφύλακα.

Σαργκάνης: "Χορεύει στα δοκάρια ο Ρομπέρτο"
Ρομπέρτο INTIME SPORTS

Χαίρεσαι να τον βλέπεις και αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση του Ολυμπιακού γι’ αυτή την κίνηση που έκανε. Ουσιαστικά αναγνώρισε την προσφορά του και αυτό είναι ότι πιο τιμητικό για έναν παίκτη, να νοιώθει την εκτίμηση που του έχει η ομάδα του» λέει ο Νίκος Σαργκάνης που θεωρεί την παραμονή του Ρομπέρτο κομβική για τον Ολυμπιακό.

« Καλοί οι επιθετικοί και οι μπαλαδόροι, αλλά δεν μπορείς να στήσεις μεγάλη ομάδα χωρίς μεγάλο τερματοφύλακα. Όλοι λατρεύουμε το θέαμα, αλλά η μεγάλη Βραζιλία του 1982 δεν πήγε πουθενά, αφού πίσω ο γκολκήπερ της ήταν καλός μόνο στο…διάβασμα της βίβλου και τελικά πήρε αδιάβαστος όπως και η φοβερή αυτή ομάδα.

Δεν είναι τυχαίο πως μετά από χρόνια η Βραζιλία ξαναπήρε μουντιάλ με τον Ταφαρέλ κάτω από τα δοκάρια. Δεν μπορείς να προχωρήσεις πολύ μακριά όταν τρως πέντε γκολ και λες θα βάλω έξι για να νικήσω με 6-5.

Ο Ρομπέρτο έχει καταφέρει να κερδίσει τους πάντες στην ομάδα, αφού και ο κόσμος τον αγάπησε αλλά και οι συμπαίκτες του πίνουν νερό στο όνομά του. Και ξέρεις τι σημαντικό είναι να γνωρίζει ο αμυντικός ότι και να κάνει το τσαφ, πίσω του υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να το διορθώσει ; Αυτή την εμπιστοσύνη που περνάει σε όλη την ομάδα είναι το πιο σημαντικό θέμα. Είναι ομαδικός και παίζει για το σύνολο» λέει ο βετεράνος κήπερ του Ολυμπιακού, που φυσικά και θυμάται την εξωπραγματική εμφάνιση του Ρομπέρτο με την Μπενφίκα στο «Καραϊσκάκης», αλλά προτιμά να διαλέξει άλλο παιχνίδι.

Σαργκάνης: "Χορεύει στα δοκάρια ο Ρομπέρτο"
Ρομπέρτο INTIME SPORTS

«Θα σταθώ στο ματς με την Αντερλεχτ στο Βέλγιο, όπου μπήκαν οι βάσεις για κάτι καλό στον Ολυμπιακό. Ο Ρομπέρτο τόσο στο 0-0 όσο και στο 1-0 που κέρδιζε η ομάδα του έκανε μεγάλες αποκρούσεις πιάνοντας και πέναλτι. Έτσι ο ένας έκοβε και ο άλλος μπροστά (Μήτρογλου) έβαζε.

Εφόσον η Ατλέτικο μπήκε στη διαδικασία να το συζητήσει και ήταν διατεθειμένη να δώσει το ΟΚ, θα ήταν ατόπημα του Ολυμπιακού να μην προχωρούσε και επαναλαμβάνω πως αποτελεί μεγάλη επιτυχία η παραμονή του».

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την ιδιαιτερότητα και τη δυσκολία που έχει αυτή η θέση ο Νίκος Σαργκάνης συμβουλεύει τον Ισπανό γκολκήπερ:

«Να παραμείνει σεμνός όπως είναι και να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά. Τώρα που έχει φτάσει στην κορυφή πολύ πιο δύσκολα θα του συγχωρούν τα λάθη και όταν είσαι ψηλά πιο εύκολα σε περιμένει ο άλλος στη γωνία. Όμως εδώ θέλω να επισημάνω και κάτι ακόμα και για τον απλό κόσμο, αλλά και για τους δημοσιογράφους. Μην τον…πυροβολήσετε στο πρώτο λάθος. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος και όλοι κάνουμε λάθη».

Σαργκάνης: "Χορεύει στα δοκάρια ο Ρομπέρτο"
Σαργκάνης

Ο Νίκος Σαργκάνης δεν ξεχνά όμως και τον Μπάλας Μέγερι: « Θα μπορούσε άνετα να είναι το Νο1 στην ομάδα καθώς είναι εξαιρετικος τερματοφύλακας. Άλλαξε η ιστορία τότε που αποβλήθηκε στη Ρωσία και μπήκε ο Κάρολ, έπιασε πέναλτι και σιγά σιγά του πήρε τη θέση.

Ο νεαρός είναι μεγάλο ταλέντο και μπράβο στο Μίτσελ που του δίνει όλα τα παιχνίδια του κυπέλλου, ακόμα και τα δύσκολα. Του δείχνει έτσι ότι τον εμπιστεύεται, δίνοντας απλά προτεραιότητα στον Ρομπέρτο. Τον κρατάει μάλιστα «ζεστό» και μέσα από τον συναγωνισμό δύο πολύ καλών τερματοφυλάκων κερδισμένη είναι η ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ