OPINIONS

Η Εθνική να εκφράσει σωστά τους τρόπους της

Η Εθνική να εκφράσει σωστά τους τρόπους της

Η Εθνική Ομάδα έχει τρόπους. Το πως θα τους εκφράσει καλύτερα είναι το "ζουμί" των δυο αγώνων με την Ρουμανία. Ο Στέφανος Κούμπης εξηγεί...

Η Εθνική Ελλάδας θα προσπαθήσει να πάρει την πρόσκληση, για το ποδοσφαιρικό πάρτι του καλοκαιριού στη Βραζιλία, στα δύο παιχνίδια απέναντι στη Ρουμανία.

Πως;

Μεγιστοποιώντας τον τρόπο της.

Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι και καθώς τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το ποιοι θα παίξουν, πως θα παίξουν, αν η ομάδα χρειάζεται τους πιο γρήγορους, τους πιο τεχνίτες, τους πεπειραμένους ή τους φορμαρισμένους, είναι σε ισχύ η (προ)ιστορία του τρόπου της ελληνικής ομάδας.

Αυτού του δικού της του ξεχωριστού και ιδιότυπου, που στις νίκες αποκαλείται ρεαλιστικός και στις αποτυχίες, αντιποδοσφαιρικός. Μπορεί να αλλάζουν τα πρόσωπα, αλλά η «φυσιογνωμία» της, όχι.

Η Εθνική Ελλάδας έχει μια σταθερή «διαγωγή».

Δεν συντρίβει τον αντίπαλο, αλλά και δεν συντρίβεται.

Δεν βάζει εύκολα γκολ, αλλά ακόμα πιο δύσκολα δέχεται.

Δεν ζαλίζει τον αντίπαλό της με γρήγορο και θεματικό παιχνίδι αλλά μπορεί και τον εγκλωβίζει για να τον βγάλει από το ρυθμό του.

Δεν… λατρεύει το θέαμα, λατρεύει όμως το αποτέλεσμα.

Κάπως έτσι πήρε 25 από τους 30 βαθμούς που συγκέντρωσε στα 10 παιχνίδια της προκριματικής φάσης.

Κάπως έτσι – λίγο πάνω, λίγο κάτω- πήγε στο Ευρωπαϊκό του 2012 και στο Μουντιάλ του 2010.

Αυτόν τον δικό της τρόπο θα παρουσιάσει το βράδυ της Παρασκευής στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την Τρίτη στο Βουκουρέστι.

Αρκεί να τον εκφράσει όσο καλύτερα γίνεται.

Το καλύτερο εν προκειμένω και ειδικά για το πρώτο ματς, είναι να «γράψει μηδέν» παθητικό. Το ιδανικό είναι να πετύχει γκολ.

Αν δεν βάλουν γκολ οι Ρουμάνοι

Ο Σάντος ξέρει πως έχει να διαχειριστεί 180 λεπτά, αλλά είναι σίγουρα πεπεισμένος πως αν οι Ρουμάνοι δεν βάλουν γκολ εδώ, θα έχουν στη δική τους πλάτη το άγχος και την πίεση στη ρεβάνς.

Η στατιστική της προκριματικής φάσης φέρνει την ελληνική ομάδα να πετυχαίνει 1,2 γκολ ανά ματς και να δέχεται κάτι λιγότερο από… μισό (0,4).

Δύο με τρία γκολ μπορεί να τα πετύχει στη διαδικασία των 180 λεπτών. Αν μάλιστα δεν δεχτεί ούτε… μισό εντός έδρας, η διαχείριση του αγωνιστικού χρόνου, πέφτει ακριβώς στα μέτρα της.

Δεν μπορεί η Εθνική ούτε πρόκειται να γίνει για δύο ματς, Ισπανία ή Ολλανδία που στη μέρα τους μπορεί να ξεδοντιάσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Μακάρι, αλλά…

Εξ άλλου ούτε η Ρουμανία μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, διότι απλά δεν είναι ομάδα α΄ επιπέδου. Ούτε είναι ανώτερη ποιοτικά από την ελληνική.

Με τον τρόπο της θα πάει θα πάει στα δύο παιχνίδια η Εθνική ομάδα. Αρκεί αυτό που ξέρει να κάνει, να το κάνει καλά. Και με λίγη τύχη φυσικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ