OPINIONS

Δικαίωση όλης της διαδρομής της Εθνικής

Δικαίωση όλης της διαδρομής της Εθνικής

Ο Στέφανος Κούμπης θυμίζει τον 12ετή κύκλο της Εθνικής Ομάδας και την διαδρομή της, που αξίζει να βρει δικαίωση και στο μεγάλο ραντεβού με τους Ρουμάνους

Αξίζει στην Εθνική ομάδα να κλείσει ιδανικά ένα 12ετή κύκλο. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2002, ουσιαστικά, όταν άρχισαν οι αγώνες για τα προκριματικά του 2004. Προσδιορίζεται ως 12ετής ο κύκλος, συμβολικά, λόγω της παρουσίας των Καραγκούνη και Κατσουράνη, που είναι οι παλιότεροι «κοινωνοί» της νοοτροπίας που φτιάχτηκε επί Ραχάγκελ και συνεχίζεται επί Σάντος.

Μια νοοτροπία που θέλει την Εθνική να είναι ομάδα πάνω από όλα, με στελέχη που επιθυμούν να την υπηρετούν με σεβασμό και συνέπεια.

Το βράδυ της Τρίτης στο Βουκουρέστι η ελληνική ομάδα θα παίξει το β ημίχρονο, κόντρα στη Ρουμανία, για την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Σε μια χώρα που με μια νίκη (ξανα)ανακαλύπτουμε την Ατλαντίδα και με μια ήττα την ξαναρίχνουμε στην άβυσσο, η Εθνική δεν έχει επί της ουσίας να αποδείξει κάτι καινούργιο. Μπορεί όμως να δώσει όραμα ότι ο νέος κύκλος θα αρχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δηλαδή με συνέχεια και συνέπεια στην παρουσία της στις μεγάλες διοργανώσεις.

Η διαχείριση του 3-1

Στην πράξη, έχει να διαχειριστεί το υπέρ της 3-1 του αγώνα της Παρασκευής. Εχει δείξει και αποδείξει πως τέτοιου είδους διαχείριση είναι ικανή να την κάνει.

Το καλό είναι πως όταν διαχειρίζεται τέτοια ματς, δεν πάει για το «χαμηλό πλεονέκτημα», δηλαδή ισοπαλία ή ήττα με ένα γκολ διαφορά. Πάει για το «υψηλό» που είναι η νίκη.

Αν πετύχει ένα γκολ, σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα, θα είναι σαν να έχει βάλει σφραγίδα στο διαβατήριο για τη Βραζιλία.

Επί της ουσίας, είναι καλύτερη ομάδα από την αντίπαλό της. Στο ποδόσφαιρο βέβαια δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Και φυσικά παίζουν…. και οι άλλοι. Οι Ρουμάνοι εν προκειμένω που έχουν το ίδιο ισχυρό κίνητρο της συμμετοχής στο Μουντιάλ.

Το ποδόσφαιρο δικαιώνει

Ωστόσο, όπως και άλλη φορά έχει αναφερθεί, στην πορεία του χρόνου, το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο. Μπορεί να προσφέρει απρόσμενες στιγμές, μεγάλες ανατροπές, τεράστιες εκπλήξεις, αλλά στη διαδρομή δικαιώνει…

Αυτή τη δικαιοσύνη την… αξίζει η ελληνική ομάδα, με βάση το δρόμο που έχει πίσω της, αλλά και την προοπτική που δημιουργεί.

Πάνω απ όλα όμως έχει την ικανότητα να την διεκδικήσει και να μην την περιμένει σαν «τιμής ένεκεν απονομή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ