OPINIONS

Σίκουελ για τον Μπουλμέτη

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τους Έλληνες της ΑΕΚ που καθάρισαν τον ημιτελικό με τη Μούρθια και τον "άλλο" τελικό με τηΜονακό.

Γεννάνε και τα κοκόρια των ΑΕΚτζήδων, πλέον… Το Σάββατο η ποδοσφαιρική ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια, την Κυριακή εκείνη του μπάσκετ διεκδικεί το Champions League. Εντάξει όχι του ποδοσφαίρου, αλλά του μπάσκετ.

Η διοργάνωση δεν είναι η EuroLeague (νομίζω ότι όλοι συνειδητοποίησαν τις μεγάλες διαφορές των δυο διοργανώσεων στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή) αλλά είναι ο ευρωπαϊκός θεσμός που συμμετείχε φέτος από την αρχή της χρονιάς και θέλει, πλέον, να τον κατακτήσει.

Μαζί της θα έχει τις αναμνήσεις των ηρώων του 68, οι ευγενικές φιγούρες των οποίων συνδέουν το παρελθόν με το παρόν του κλαμπ, αλλά και 20.000 κόσμο, που θα ήθελε να γιορτάσει σε αυτό το "τρελό" σαββατοκύριακο και έναν ευρω-τίτλο στο μπάσκετ!

Μια σεζόν που για την ομάδα του Σάκοτα εξελίσσεται… σαν ταινία. Θα την έκανε ευχαρίστως σαν σίκουελ του 1968 (το …2018) ο Τάσος Μπουλμέτης. Μη ξεχνάτε ότι η ΑΕΚ έχει κερδίσει, μέχρι τώρα, το Κύπελλο Ελλάδος, νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό και στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό. Το ευρωπαϊκό τρόπαιο θα είναι ένα ωραιότατο κερασάκι.

ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ, ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν ήταν εύκολη η νίκη της "Ένωσης". Παρότι η έδρα ήταν στο πλευρό της, η Μούρθια έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους ιδιαίτερα με την πολύ "σκληρή" άμυνά της που δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Κι όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιους αγώνες οι παίκτες του πάγκου "έκριναν" τον αγώνα. Η ΑΕΚ κατάφερε να αλλάξει τη ροή του ματς όταν ο Σάκοτα εμπιστεύτηκε περισσότερο τους Έλληνες της ομάδας του. Με Ξανθόπουλο, Μαυροειδή, Λαρεντζάκη και Σάκοτα. Καλοί και άγιοι οι Αμερικανοί. Σπουδαίος ο Μάνι Χάρις που θα βρει σίγουρα συμβόλαιο σε ομάδα EuroLeague, πολύ καλός ο Πάντερ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, μαχητής ο Ντελρόι Τζέιμς, αλλά το "μη διάβασμα" και η "τρέλα" των Αμερικανών στο ένας εναντίον ενός, λίγο έλειψε να βάλει σε περιπέτειες τους "κιτρινόμαυρους".

Δεν πάτησε την μπανανόφλουδα, παρότι θα μπορούσε να είχε "καθαρίσει" νωρίτερα. Η … βιασύνη των Ισπανών να τελειώσουν δικές τους φάσεις, ήταν ένα καλό δώρο για την ελληνική ομάδα, που δεν λάθεψε στις τελευταίες επιλογές της και με το έξυπνο φάουλ του Ξανθόπουλου "καθάρισε" το παιχνίδι. Στην τελευταία φάση που φώναξαν οι Ισπανοί, φαίνεται να υπάρχει επαφή, αλλά και ο παίκτης της Μούρθια κάνει μια θεατρική κίνηση προς τα πίσω που ενδεχομένως να του στοίχισε. Ήταν λάθος του Τζέιμς να μαρκάρει εκεί, δεν χρειαζόταν.

ΑΛΛΟ ΜΑΤΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ την Κυριακή, η ΑΕΚ δεν θα βρει την 8η ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος, την "άγουρη" Μούρθια, αλλά την πρωτοπόρο του γαλλικού πρωταθλήματος, Μονακό. Μια ομάδα "δημιούργημα" του Μαυροβούνιου κόουτς Ζβένταν Μίτροβιτς, που κάθεται στον πάγκο της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια.

Με ρεκόρ 17 νίκες σε 19 αγώνες της διοργάνωσης, με 24-7 στη Γαλλία όπου ήδη έχει κατακτήσει το Κύπελλο.

Μια ομάδα (με την πρώτη επίθεση στο BCL, καθώς σκοράρει 85.1 πόντους κατά μέσο όρο) πολύ πιο ανταγωνιστική από τη Μούρθια, όπου δεσπόζει η ευστροφία ενός σέντερ όπως Έλμεντιν Κικάνοβιτς από τη Βοσνία, η καλή δημιουργία του γνωστού μας (από Παναθηναϊκό, αλλά και ΑΕΚ) Ντι Τζέι Κούπερ δυο κλασικούς Αμερικανούς σκόρερ (Ρόμπισον και Έβανς) συν τον … στρατιώτη (επίσης πρώην παίκτη της ΑΕΚ) Αμαρά Σι και γενικά μια ομάδα που μοιάζει έτοιμη για εκτόξευση.

Που πλεονεκτεί η ΑΕΚ; Δεν χρειάζεται να το ψειρίσουμε. Παίζει στο σπίτι της, έχει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία και ετοιμάζεται να την αρπάξει από τα μαλλιά. Καλή η Μονακό, αλλά το γήπεδό της μετά βίας χωράει 4.000 κόσμο.

Την Κυριακή θα μπει σε μια πραγματικά κατάμεστη αρένα, όπου δεν φτάνει να είσαι στη θεωρία η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης…

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ για Ευρω-Κούπα, 77-75 τη Μούρθια
H AEK κοιτάει τα αστέρια
Μούρθια: "Καθαρό φάουλ που δεν δόθηκε"
"Όχι" από τον Λίμα για δηλώσεις σε Έλληνες δημοσιογράφους
Σάκοτα: "Το αποψινό μου θύμισε το 2002"
VIDEO: Ο Λίμα την "έπεσε" στον διαιτητή
Ένταση στο ΟΑΚΑ: Η επίμαχη φάση στην εκπνοή (VIDEO)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ