OPINIONS

Ποτέ άλλο τέτοιο δίδυμο

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τις καλές και τις κακές ειδήσεις του Ολυμπιακού στη Μόσχα και θεωρεί ότι το δίδυμο Σπανούλη-Πρίντεζη είναι μοναδικό για το ελληνικό μπάσκετ.

Είχε και ειδήσεις το παιχνίδι στη Μόσχα. Ο Ολυμπιακός έχασε από την ΤΣΣΚΑ 89-81 , με ένα πανομοιότυπο τρόπο με τον αντίστοιχο των τελευταίων ετών, κάτι πάντως που δεν τον … ενοχλεί στους ημιτελικούς που βρίσκει τη ρωσική ομάδα να αλλάζει συνήθειες. Είναι η ΤΣΣΚΑ που χάνει με τον ίδιο τρόπο.

Στα ματς της κανονικής περιόδου συνήθως έχουμε υψηλά σκορ, στα φάιναλ-φορ ο Ολυμπιακός … ρίχνει τα βέλη του, μέσω της άμυνάς του. Αλλά ας επιστρέψουμε στα φρέσκα κουλούρια και τις «ειδήσεις» αυτού του αγώνα. Και καλά και κακά νέα, όπως συνήθως συμβαίνει στη ζωή.

Πρώτα τα καλά:

ΒΑΣΙΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι πραγματικά σε εξαιρετική φόρμα. Πιο γρήγορος, πιο δυνατός, πιο αποφασισμένος. Είναι στην καλύτερη κατάσταση που τον έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, έχοντας κάνει καλή δουλειά στη διάρκεια της προετοιμασίας και κυρίως όταν ήταν τραυματίας. Ο έμπειρος άσος δεν έκανε το λάθος να μπει βεβιασμένα στους αγωνιστικούς χώρους παρασυρμένος από τη δίψα του για το μπάσκετ. Κάθισε αρκετό καιρό εκτός, έχοντας σαν στόχο να επανέλθει δριμύτερος και να μη λείψει ποτέ ξανά από το παρκέ. Πλησιάζοντας στην τελική ευθεία της χρονιάς, το να γίνεται ο Σπανούλης ολοένα και καλύτερος, αποτελεί τη βασική παρακαταθήκη του Ολυμπιακού για τη συνέχεια.

Πολύ σημαντικό το ματς και για τον Πρίντεζη. Ειδικά για την ενέργεια που έβγαλε μέσα στη ρακέτα . Ο «υπαρχηγός» που έχει βελτιώσει από πέρσι το μακρινό του σουτ (σουτάρει σχεδόν με 40%) έδειχνε τον τελευταίο καιρό λίγο διστακτικός στις μάχες μέσα στο καλάθι. Στη Μόσχα κόντρα στους Ρώσους, έδωσε ρεσιτάλ, έκανε μεγάλο παιχνίδι και επιφυλάσσεται για ακόμη καλύτερη συνέχεια .

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τι καλύτερο μπορεί να περιμένει ένας προπονητής, όπως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όταν βλέπει τους δυο καλύτερους παίκτες του να πατάνε το γκάζι; Οι δυο ηγέτες του Ολυμπιακού, ξέρουν πολύ καλά τι αγώνες έρχονται και κυρίως … πόσο καλά μπορούν να παίξουν.

Μια μικρή παρέκβαση. Παίκτες ηγέτες έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς στο ελληνικό μπάσκετ. Το θέμα, σε μια μεγάλη ομάδα, είναι να πάντα να ταιριάξουν δυο. Κι αυτό το δίδυμο, Σπανούλη-Πρίντεζη, να είστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα περάσει στην ιστορία σαν ένα από τα κορυφαία όλων των εποχών.

Η συνεργασία τους με κλειστά μάτια έρχεται κατευθείαν από την τελευταία φάση του μεγάλου τελικού της Κωνσταντινούπολης. Η πάσα του Βασίλη, το πεταχτάρι του Γιώργου και μια ομάδα στον … έβδομο ουρανό. Έξι χρόνια έχουν περάσει, η συνεργασία συνεχίζεται ιδανικά. Ο Σπανούλης ήρθε και έδεσε με τον Πρίντεζη και τα κατορθώματά τους θα τα διηγούμαστε, όταν σταματήσουν, για αρκετά χρόνια…

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ένα ακόμη «καλό νέο» από τη Μόσχα. Ο ψηλός που ταλαιπωρήθηκε από ένα σοβαρό διάστρεμμα, έχει ξαναβρεί απόλυτα το ρυθμό του και αξιοποιεί όσες πάσες παίρνει από τον Σπανούλη, καταλήγοντας σχεδόν πάντα σε καρφώματα. Ο Σέρβος παρακολουθεί τις φάσεις, τις τελειώνει με φόλοου και ανεβαίνει.

ΛΕΙΠΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τι πρέπει να προβληματίσει τον Σφαιρόπουλο ; Είπαμε δεν ήταν όλα ρόδινα, γιατί ο Ολυμπιακός γύρισε ηττημένος. Πρώτα απ’ όλα η απουσία του Παπανικολάου στερεί από την ομάδα τον καλύτερο αμυντικό. Λείπει η πίεση σε παίκτες όπως ο Ντε Κολό, τα «deflections» με τα χέρια του, που φέρνουν κλεψίματα και εύκολα καλάθια, η ενέργεια και το … άλτερ έγκο του Παπαπέτρου, που μόνος του δεν μπορεί να παίξει για δυο. Από την στιγμή που ο Χόλις Τόμπσον δύσκολα θα ξαναβρεί ρόλο, ο Παπανικολάου είναι ένα εργαλείο που όταν λείπει η μηχανή του Ολυμπιακού χάνει λάδια.

Ποτέ άλλο τέτοιο δίδυμο
EUROKINISSI

Θα πρόσθετα σίγουρα και τον Βαγγέλη Μάντζαρη κι ας τον αντιμετωπίζουν τελευταία σαν τον έσχατο τροχό της αμάξης. Δεν λέω ότι Βαγγέλης «πετάει» ή είναι στην καλύτερη στιγμή της χρονιάς, έχει όμως ένα ρόλο μέσα στην ομάδα που δεν μπορεί να τον παίξει κανένας. Οι απουσίες φάνηκαν εναντίον της ΤΣΣΚΑ ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Όπως φάνηκε, για ένα ακόμη βράδυ, η αστάθεια του Μακ Λιν, η προσπάθεια του Τιλί να φτάσει την υπόλοιπη ομάδα (δεν είναι εύκολο, έχει μείνει τόσο καιρό έξω) του Στρέλνιεκς να ξαναβρεί το χέρι του και του Ρόμπερτς ένα καινούργιο ρόλο (σε καλό δρόμο).

Για τον Μπράουν είναι νωρίς να πούμε κάτι. Ένα ματς θα το πάρει μόνος του, πάντως. Είναι τέτοιου είδους παίκτης.

Η νίκη που δεν έκανε με την Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ, είναι πιο προσιτή την Παρασκευή εναντίον της Εφές. Λένε ότι ο Ολυμπιακός απέναντι σε αυτές τις ομάδες το ρίχνει στο σορολόπ. Μόνο που τώρα είναι υποχρεωμένος να έχει τα μάτια του δεκατέσσερα για την 19η νίκη, που θα του δώσει κατά 99% το απόλυτο πλεονέκτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ