OPINIONS

Ο δικός του Γραμμένος

Ο δικός του Γραμμένος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η νίκη του ΠΑΟΚ περνάει σε δεύτερη μοίρα μετά τις δηλώσεις Σαββίδη, που σύμφωνα με το Γιάννη Φιλέρη, στέλνει ηχηρό μήνυμα για το τι ζητάει από δω και πέρα

Η νίκη του ΠΑΟΚ συνιστά από μόνη της μια είδηση πρώτου μεγέγθους για το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς ανάγκασε τον Ολυμπιακό να γνωρίσει την τρίτη του συνεχόμενη ήττα, μετά από 20 χρόνια. Περισσότερο, όμως, κι από το 2-0 της Τούμπας, είχαν ενδιαφέρον οι δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα αν τον μαγεύει το μικρόφωνο και πολλές φορές ξεχνάει να το αφήσει, έστειλε μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Κι όχι τόσο στον Ολυμπιακό, όσο στους συμπαραστάτες του στον "αγώνα κατά του κατεστημένου". Ουσιαστικά, ο Σαββίδης έβαλε από την σουίτα της Τούμπας, την ταφόπλακα στην περίφημη συμμαχία με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, η οποία άλλωστε πνέει τα λοίσθια εδώ και αρκετό καιρό.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς τις ατάκες Σαββίδη για τους συναγωνιστές που δεν του συμπαραστάθηκαν πέρσι, όταν αποφάσισε να μην κατεβάσει την ομάδα του στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Το -3 με το οποίο ξεκίνησε τη σεζόν ο ΠΑΟΚ, όσο να' ναι τον πληγώνει πολύ αφού ξέρει ότι αν δεν είχε αυτή την καμπάνα στο κεφάλι του, τώρα η διαφορά του από τον Ολυμπιακό θα ήταν πέντε και όχι οκτώ βαθμοί.

Ο Σαββίδης περίμενε την συμπαράσταση των άλλων δυο "μεγάλων" στην κίνηση, με την οποία επί της ουσίας "γύριζε την πλάτη" (κατά τη γνώμη του) στην "εξουσία του Ολυμπιακού". Τι περίμενε, ωστόσο; Να πουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, ότι "δεν κατεβαίνουμε κι εμείς" και να τιμωρηθούν, όπως ο Δικέφαλος; Είχαν συζητήσει μια κοινή στάση, η οποία δεν τηρήθηκε; Ο Σαββίδης, ένα χρόνο μετά, εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος γιατί "οι συναγωνιστές δεν συμπεριφέρονται έτσι. Ένιωσα μεγάλη έκπληξη, βλέποντας ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνος του".

Μπορεί να λέει, πολλές φορές, παχιά και μεγάλα λόγια ο Σαββίδης, πάντα όμως ξέρει τι ... εννοεί. Και αφού, τον άφησαν μόνο του οι συναγωνιστές, τον ΠΑΟΚ, δεν έχει παρά να πορευτεί σε αυτό τον "μοναχικό δρόμο": " Ο ΠΑΟΚ 90 χρόνια ήταν μόνος του και σήμερα είναι μόνος του. Όσοι συνδέουν τον εαυτό τους μ' αυτά τα τέσσερα γράμματα είναι πολύ δυνατοί και δεν χρειαζόμαστε κανέναν. Και στις εκλογές τις ομοσπονδίας θα πάμε μόνοι μας. Μόνοι μας. Οι συναγωνιστές δεν συμπεριφέρονται έτσι" τόνισε

Δεν τα λέει στην τύχη όλα αυτά ο Ιβάν. Στη πρώην Σοβιετική Ένωση, οι επιχειρηματίες όπως ο Σαββίδης είναι αρκετά "ωμοί" δεν μασάνε τα λόγια τους και όταν θέλουν κάτι, το λένε ευθέως. Δεν είναι συνηθισμένοι στη "διπλωματία". Πιστεύουν ότι λόγω και της οικονομικής τους ευμάρειας, πρέπει να το παίρνουν είτε έτσι, είτε αλλιώς.

Όταν, λοιπόν, ο Σαββίδης αμέσως μετά λέει "ο Γραμμένος είναι δικός μας", εννοεί ότι ο υποψήφιος για τις εκλογές της ΕΠΟ είναι ... του ΠΑΟΚ και όχι του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Και το εξήγησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λέγοντας "εγώ δεν έχω φίλους, εγώ έχω μόνο το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Τίποτα άλλο".

Έχει ενδιαφέρον, βέβαια, να δούμε πως θα κινηθούν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, αν και οι απαντήσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, έχουν αρχίσει να δίνονται σιγά-σιγά.

Στην ΑΕΚ θυμίζουν τις διαιτησίες των δυο τελευταίων αγώνων με τον ΠΑΟΚ, υποστηρίζοντας ότι το 50-50 καταστρατηγήθηκε με ωμό τρόπο υπέρ του ΠΑΟΚ

Και στον Παναθηναϊκό, υπογραμμίζουν ότι εδώ και καιρό έχουν αποστασιοποιηθεί, αρνούμενοι να συμπαραταχθούν με "πρόσωπα του παρελθόντος" ορισμένα εκ των οποίων είτε συνεργάστηκαν με τον Μελισσανίδη, είτε εμφανίζονται στην Τούμπα.

Πιο σημαντική, όμως, πρέπει να είναι η τοποθέτηση του ίδιου του Βαγγέλη Γραμμένου. Το "είναι δικός μας" μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί να μη σημαίνει και τίποτε. Προφανώς, σε κάθε εκλογική διαδικασία υπάρχουν οι εκλεκτοί των ομάδων. Από κάπου θα προέρχονται όλοι, κάποιοι θα τους υποστηρίξουν.

Αλλά όταν ο Σαββίδης, βγαίνει φόρα και παρτίδα και δηλώνει "αυτός είναι δικός μας", τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει μόνος του τον "όποιο αγώνα", το "δικός μας Γραμμένος" μπορεί να μεταφραστεί "και ο Γραμμένος του ΠΑΟΚ". Και τότε θα αρχίσουν άλλου είδους προβλήματα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ