OPINIONS

Ο Δίας, ο ...Ρέμος και η Γεωργία

Ο Δίας, ο ...Ρέμος και η Γεωργία
INTIME SPORTS

Ποιος είναι ο Δίας του ελληνικού μπάσκετ. Τι σχέση έχει ο Αντώνης Ρέμος με το Ζαντάρ. Και γιατί ο Αντετοκούνμπο πρέπει να βάλει τα σουτ; Ο Γιάννης Φιλέρης έχει τις απαντήσεις από το χειμωνιάτικο Ζάγκρεμπ με φωτο και (αυτό μας έλειπε) gif!

Το 2-0 της ελληνικής ομάδας είναι ένα καλό ξεκίνημα στο Ευρωμπάσκετ. Δεν της εξασφαλίζει και τίποτε, άλλωστε. Μια μπανανόφλουδα να πατήσει, πολλά γυρίζουν ανάποδα και τώρα που η ομάδα θέλει να λύνει ένα-ένα τα θεματάκια της, το πισωγύρισμα εντός παρκέ δεν την συμφέρει.

Η Γεωργία, λοιπόν, πρέπει κι αυτή να υποκύψει. Δεν είναι ένα ματς που θα πάρουμε αψήφιστα. Μεταξύ μας, η Εθνική δεν πρόκειται να υποτιμήσει κανένα αντίπαλο. Αντιθέτως κάνει εμπεριστατωμένο σκάουτινγκ και δεν ... τρέχει την τελευταία στιγμή, όπως οι Γεωργιανοί που από το να παίζουν διαρκώς χαρτιά, το έριξαν σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες σε απανωτά μίτινγκ για να βρουν μια λύση.

Ο Κατσικάρης και οι συνεργάτες του ακολουθούν το πρόγραμμά τους. Η μελέτη μάλιστα των αντιπάλων άφησε έκπληκτο τον Έλληνα κόουτς γιατί "σε μια επίθεση πρέπει να έχουν 35 αλλαγές της μπάλας και διάφορες κινήσεις, που ... έμειναν στη μέση. Έχουν πολύ ενδιαφέρον, ωστόσο".

Τι να σκέφτεται την ίδια ώρα ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ, ο Σέρβος προπονητής που κάθεται στον πάγκο της Γεωργίας και λέγεται ότι έχει τσακωθεί ουκ ολίγες φορές με τον Ζάζα Πατσούλια. Όπως αποκάλυψε στην Superbasketball της Κυριακής, ο Γιώργος Κετσελίδης, ο Πατσούλια έχει κάνει άνω-κάτω τη Γεωργία, γιατί όλα περιστρέφονται γύρω του. Αν δεν του αρέσει κάτι, υπάρχει πρόβλημα.

O Ζάζα κάνει κουμάντο

Ο Κοκόσκοφ προσπάθησε να τον συνετίσει αλλά ο Ζάζα ... δεν είχε πρόβλημα: "Αφού δε με θέλετε, πάω διακοπές" είπε και εξαφανίστηκε. Με κόπο, η ομοσπονδία τον επανέφερε. Και δεν του ξαναχάλασε χατίρι. Στην Εθνική παίζει μέχρι και ο ξάδερφός του, Μπέκα Μπουζαρνάτζε. Πως λέμε "έχω μπάρμπα στη Κορώνη"; Ε στη Γεωργία το λένε "είμαι φίλος (ή συγγενής) του Πατσούλια". Ανοίγουν όλες οι πόρτες.

Στα σοβαρά τώρα, η Γεωργία δεν είναι ομάδα "για πέταμα". Μπορεί οι παίκτες της να δείχνουν απογοητευμένοι, να μην έχουν ως τώρα εμφανίσει κάτι καλό στο παρκέ της Ζάγκρεμπ Αρένα, θέλει όμως προσοχή γιατί θα παίξει ουσιαστικά το τελευταίο της χαρτί. Με 0-3 στις τρεις πρώτες αγωνιστικές δύσκολα θα ελπίζει σε πρόκριση. Γι αυτό και ο Κοκόσκοφ δεν σταμάτησε να συσκέπτεται με τους συνεργάτες του, ώστε να βρει το αντίδοτο απέναντι στην Ελλάδα.

" Αν νομίζετε ότι το έκαναν για πρώτη φορά οι Έλληνες, είστε γελασμένοι" σχολίασε ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς απαντώντας και στα επικριτικά σχόλια του Τύπου για την ήττα με την εθνική μας: "Πολλά χρόνια τώρα, είτε με την Εθνική, είτε στην Ευρωλίγκα, έχουν πάρει τέτοιες νίκες. Παίζεις 35 λεπτά καλά, ελέγχεις το ματς και δυο αστραπιαία λάθη, δίνουν στους Έλληνες την ευκαιρία να αρπάξουν τη νίκη" πρόσθεσε ο 50χρονος κόουτς.

Ο Δίας και το ρεπό που δεν ήταν ρεπό

Την ίδια ώρα ο κροατικός τύπος αποθέωνε τον Σπανούλη: " Η Κροατία έπαιζε καλά μέχρι που εμφανίστηκε ο Δίας του μπάσκετ. Ο Βασίλης Σπανούλης..."

Και η ομάδα και ο Σπανούλης, πάντως, δεν έδειξαν να επηρεάζονται από τη νίκη. Δεν θριαμβολόγησαν, έκαναν κανονικά το πρόγραμμά τους και ετοιμάζονται για τη συνέχεια. Η προπόνηση το απόγευμα είχε ένταση, αλλά και κάποιους να μην αρκούνται στην ώρα που είχε δοθεί από τους διοργανωτές στην ιστορική Ντράζεν Πέτροβιτς Χάλε (την έδρα της Τσιμπόνα). Να όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που για αρκετή ώρα δοκίμαζε σουτάκια από μέση η μακρινή απόσταση.

Έβαλε τα περισσότερα. Ξέρει ότι αν του μπουν τα σουτ, θα ανοίξουν και οι άμυνες, απέναντί του. Θα έχει την ευκαιρία, δηλαδή, με ένα δυο-βήματα να φτάσει εύκολα στο καλάθι. Αλλά πρέπει να ...βάλει τα σουτ. Γι αυτό Γιαννάκη προπονήσου καλά. Αυτό κάνει ο άνθρωπος:

Κάποιοι άλλοι προπονήθηκαν (το πρωι) και εκτός προγράμματος. Σλούκας, Παπανικολάου και Μάντζαρης μπορεί να είχαν ρεπό, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να προτιμήσουν το γήπεδο αντί της πρωινής βόλτας που θα μπορούσαν να κάνουν. Κάπως έτσι, πάντως, θα γίνουν καλύτεροι, θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ετοιμότητα...

Και Ρέμο έχουμε (πριν τον Ολυμπιακό)

Στο Ζάγκρεμπ έπιασε κρύο. Δεν ξέρω αν στην Αθήνα έχει καύσωνα, ή οι παραλίες είναι ακόμη γεμάτες, εδώ πάντως κυκλοφορούμε με μακρυμάνικα και μπουφάν γιατί το βράδυ υπάρχει η σχετική ψύχρα. Όλοι σιγά-σιγά ετοιμάζονται για το χειμώνα. Άλλοι στο Ζαντάρ, προετοιμάζουν το μεγάλο τουρνουά που θα διεξαχθεί 24 με 27/9 στην πόλη με τη συμμετοχή μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός.Παίζουν ακόμη Φενέρ, Νταρουσάφακα, Ζαντάρ, ΚΚ Ζάγκρεμπ και Μπάγερν Μονάχου.

Μια μέρα νωρίτερα στο γήπεδο "Κρέζιμιρ Τσόσιτς" και στα πλαίσια του "Ζαντάρ 2015" θα τραγουδήσει ο Αντώνης Ρέμος και η σέξι Σεβερίνα (αν έχετε καλή μνήμη θα την θυμάστε από ένα "ιδωτικό" βίντεο της, καλύτερα ας μη συνεχίσω)!

Δεν το πιστεύετε; Ιδού και η απόδειξη

Ο Δίας, ο ...Ρέμος και η Γεωργία

Ο μόνος που δεν βάζει μακρυμάνικα στο κρύο Ζάγκρεμπ είναι ο Παντελής Διαμαντόπουλος που ασχολείται, βεβαια, με την ομάδα του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ