OPINIONS

Ο αλλοπρόσαλλος κύριος Τούντορ

Ο αλλοπρόσαλλος κύριος Τούντορ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τις αντιφάσεις του Ίγκορ Τούντορ που τη γλίτωσε στον ημιτελικό του Κυπέλλου, ελέω Παππά, αλλά λίγες μέρες μετά προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, όσοι ήταν κοντά στον πάγκο του ΠΑΟΚ, είχαν να λένε ότι ο Ίγκορ Τούντορ ελάχιστα ασχολήθηκε με τον αγώνα. Περισσότερο διαμαρτυρόταν στον τέταρτο διαιτητή, φιλονικούσε με τον Σίλβα και ... κάπως έτσι έχασε και τη φάση του γκολ της ομάδας του. Την ώρα που ο Μακ πλάσαρε τον Καπίνο, ο προπονητής του ΠΑΟΚ διαμαρτυρόταν για την προηγούμενη φάση.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνέχεια του έδωσαν την ευκαιρία να... ξεφύγει από δύσκολες καταστάσεις. Όλος ο ΠΑΟΚ έπεφτε πάνω στον Παππά και ο Κροάτης προπονητής, έβγαινε από την έξοδο κινδύνου σώος και αβλαβής. Δεν του έγινε, άλλωστε, καμιά ερώτηση ποδοσφαιρικού περιεχομένου, ώστε να απαντήσει πως μπορεί να παίξει με τρεις στην άμυνα την επίθεση του Ολυμπιακού.

Ο Κροάτης κόουτς έσχισε τα ρούχα του για τη διαιτησία, πιστεύοντας ότι η ομάδα του είχε παίξει καλά. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο, αλλά αυτή είναι μια μικρή λεπτομέρεια που μέσα στο χαμό, πέρασε "απαρατήρητη". Και ουδείς -παρά ελαχίστων- ασχολήθηκε με τα "εγκλήματα" του κόουτς Τούντορ.

Λίγες μέρες μετά, ωστόσο, ο εξαιρετικός αμυντικός στα νιάτα του, πέταγε την μπάλα στην εξέδρα. Μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Πανθρακικό, ουραγό και ήδη καταδικασμένο σε υποβιβασμό, έψαχνε να βρει δικαιολογίες. Αυτή τη φορά δεν του έφταιγε ο Ολυμπιακός, αλλά ο Χαρίσης που έκανε όλο λάθη και πάσαρε στους αντιπάλους. Μέχρι και ... αιχμές για τον Άρνεσεν άφησε, χωρίς να κοκκινήσει, αφού ο Δανός ήταν αυτός που τον επέβαλλε στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Αποφάσισε, μάλιστα, να επιστρέψει η αποστολή στη Θεσσαλονίκη και να μείνει σε ξενοδοχείο και το βράδυ της Κυριακής, κλείνοντας τους παίκτες μέσα. Δεν πήγαν σπίτια τους οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και ... έτσι τιμωρήθηκαν για την κακή τους απόδοση στην Κομοτηνή.

"Εμείς είχαμε δει τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ με το σύστημα , το οποίο αγωνίζεται. Και αποφασίσαμε να χτυπήσουμε στο αμυντικό τρανζίσιον των αντιπάλων μας. Θα δείτε ότι το δεύτερο γκολ, αυτό που έβαλα εγώ, προήλθε από ελεύθερο του τερματοφύλακα" σχολίαζε σήμερα το πρωί στην εκπομπή "το 10 το κακό" στον Sport24.radio 103.3, o Θανάσης Παπαγεωργίου, σκόρερ στο 2-1 του Πανθρακικού.

Φάσκει και αντιφάσκει

Ο Τούντορ έκανε τον "Κινέζο" στη συνέντευξη Τύπου. Ή μάλλον τον "καμπόσο". Από τη μια δήλωνε ότι η ομάδα του έπαιξε καλά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό κι από την άλλη παραδεχόταν ότι δεν διαθέτει Ιντέγε και Φορτουνη. Αφού κατά τη γνώμη του, τους παίκτες του Ολυμπιακού τους... κατατρόπωσε (και ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε ελέω διαιτησίας) πως είναι δυνατόν να επικαλείται τους ποδοσφαιριστές των αντιπάλων του. Όσο για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αν δεν έμπαινε εκείνη η φωτοβολίδα του Τσίμιροτ, ενδεχομένως ο Ιγκορ να μην ήταν τώρα στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Αυτό το 2-2 τον "έσωσε" γιατί αν θυμάστε, στη Λεωφόρο ο αγώνας πήγαινε ... ολοταχώς προς ένα ακόμη βασανιστικό για τον ΠΑΟΚ, βράδυ. Δεν ξέρουμε αν ο Κροάτης ένιωσε δυνατός, ή αποφάσισε να "υποδυθεί" τον "οπαδό του ΠΑΟΚ" για να κερδίσει πόντους και να κρατήσει την καρέκλα του. Το πιθανότερο αυτό είναι. Γι αυτό και δεν μπορεί να δώσει μια ολοκληρωμένη απάντηση σε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν στην συγκρότηση και την απόδοση του ΠΑΟΚ. Μια ομάδα, που ποτέ μέσα στη χρονια δεν απέκτησε ταυτότητα, δεν είχε σταθερό σχήμα και ψαχνόταν από τη μία Κυριακή στην άλλη.

Του ήταν "βολικός" ο Παππάς του Τούντορ, που μπορεί και να πιστεύει ότι πράγματι η ομάδα του την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε ρεσιτάλ απέναντι στον Ολυμπιακό. Νομοτελειακά, ωστόσο, δεν πρόκειται να ... αποφύγει το πεπρωμένο. Αν είναι έξυπνος, άλλωστε, θα καταλάβει ότι ο κλοιός σφίγγει σιγά-σιγά. Και τα εξιλαστήρια θύματα έχουν... ήδη καρατομηθεί.

Ο μοναδικός λόγος που παραμένει, άλλωστε, στη θέση του είναι να μην αποδειχθεί (και φέτος) μια τρύπα στο νερό ο σχεδιασμός και οι εξαγγελίες Σαββίδη στο ξεκίνημα της χρονιάς. Το project με τον Άρνεσεν, ο προπονητής επιλογή του τεχνικού διευθυντή, ο ορίζοντας τριετίας με δουλειά σε βάθος και -μετά συγχωρήσεως- τρίχες κατσαρές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σίλβα σε Τούνουρ: "Είσαι 20 βαθμούς πίσω, δούλεψε επιτέλους!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ