OPINIONS

Και τώρα ... παιξεμπαλίτσιους

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / JUVENTUS - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / JUVENTUS - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το επόμενο πιο δύσκολο τεστ του Τάκη Λεμονή, που δεν είναι ο Χάρι Πότερ, αλλά έδειξε όμως ότι διαθέτει κοινή λογική

Ο Τάκης Λεμονής, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Γιουβέντους, είπε κάτι που πρέπει να κρατήσουμε: "Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός θα παίζει διαφορετικά..." Κι επειδή, ο μεγάλος στόχος όπως έγραψε και ο Παντελής Διαμαντόπουλος είναι ο τίτλος του πρωταθλητή, οι "ερυθρόλευκοι" θα χρειαστεί μέσα σε λίγες μέρες να αλλάξουν πάλι το τσιπ τους.

Σε ό,τι απέτυχε ο Μπέσνικ Χάσι, ο Λεμονής πρέπει να ... πετύχει. Το πρώτο τεστ το πέρασε με επιτυχία, γιατί έκανε τα αυτονότητα. Σε ένα δύσκολο, εκτός έδρας παιχνίδι, με μια ομάδα σαφώς καλύτερη, μάζεψε τον Ολυμπιακό. Έβαλε τους παίκτες στις θέσεις τους, έβαλε δυο κόφτες για να τρέχουν, τον Οφόε να κάνει παιχνίδι και τους δυο ακραίους Πάρντο και Σεμπά να μπορούν πρώτα να ντουμπλάρουν τα μαρκαρισματα και εν συνεχεία να βγαίνουν στην κόντρα.

Ούτε εμμονή με τον Ρομαό σε θέση δεύτερου στόπερ, ούτε ... ο Φιγκέιρας με δεξί πόδι αριστερό μπακ, ούτε οι "δαντελένιοι" Μάριν-Φορτούνης στην ίδια ενδεκάδα. Πολύ περισσότερο όχι άλλο "ξεζούμισμα" του Ζιλέ, που έπαιξε μέχρι και δεξί μπακ, γιατί σε παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ο Μίλιτς κρίθηκε από τον προπονητή του "ανέτοιμος". Ο Χάσι, όπως και να' χει, πλήρωσε τις επιλογές του. 'Εζησε και πέθανε μαζί τους, για να αποδειχθεί ότι ο ξεροκεφαλισμός των προπονητών, πολλές φορές, συγκρούεται με την κοινή λογική.

Ναι οι προπονητές πάντοτε ξέρουν καλύτερα, πάντοτε έχουν πιο ολοκληρωμένη γνώμη, αλλά δεν είναι δυνατόν αυτά που διαπιστώνουν άπαντες, να μη τα βλέπουν οι ίδιοι. Ή να κάνουν πως δεν τα βλέπουν.

Το θέμα μας δεν είναι, όμως, ο Χάσι. Ο διάδοχός του θα κάτσει μέχρι το τέλος της χρονιάς στον πάγκο, αυτός θα διεκδικήσει τον τίτλο κι αυτός θα πρέπει τώρα να δώσει τις απαντήσεις.

Παράγοντας ποδόσφαιρο

Το να μαζέψει ο Ολυμπιακός τις γραμμές του, να έχει αλληλοκαλύψεις, να είναι στιβαρός και σοβαρός ακόμη κι αν ο Νικολάου έκανε ντεμπούτο στην Ευρώπη, στα δεκαεννιά του χρόνια, ήταν η πρώτη του απάντηση, στο αν προλαβαίνει μέσα σε λίγες μέρες να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα στον Ολυμπιακό. Τώρα πρέπει να δώσει αντίστοιχες απαντήσεις στο πως θα παρουσιάσει τον επίδοξο πρωταθλητή, να αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα' ναι πίσω από την μπάλα. Θα πρέπει να κάνουν αυτοί παιχνίδι. Οι δυο στόπερ (ο Νικολάου και κάποιος άλλος, γιατί ο Ενγκελς είναι τιμωρημένος) δεν θα έχουν την ασφάλεια των μπροστινών τους αμυντικών χαφ (στο επίπεδο που παρασχέθηκε αυτή η βοήθεια στον αγώνα με τη Γιουβέντους) αλλά θα πρέπει να ανέβουν αρκετά ψηλά (άρα να έχουν και τις ανάλογες επιστροφές).

Πιο πολύ μένει να δούμε πως θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να παράξει ποδόσφαιρο. Να αντιμετωπίσει μια κλειστή άμυνα, όπως θα είναι αυτή του Ατρομήτου, και να μπορέσει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Να φτάσει, δηλαδή, σε τελικές προσπάθειες ... ξεχνώντας τη φλυαρία και το παράλληλο ποδόσφαιρο.

Προφανώς ο Λεμονής δεν έχει το μαγικό ραβδάκι να κάνει τον Χάρι Πότερ και να φωνάξει "παιξεμπαλίτσιους" μεταμορφώνοντας τον Ολυμπιακό, μπορεί ωστόσο να ζητήσει μερικά απλά πράγματα, αλλά και να χρησιμοποιήσει την κατάλληλη ενδεκάδα έτσι ώστε να πάρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ