OPINIONS

Και "έμεινε" στον άσο

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ΡΟΜΠΕΡΤΣ(Α) ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ(Κ) ΠΡΕΣΕΙ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ΡΟΜΠΕΡΤΣ(Α) ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ(Κ) ΠΡΕΣΕΙ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τον ακυβέρνητο Ολυμπιακό της Βαρκελώνης καθώς εμφανίστηκε χωρίς … πλέι-μέικερ και έδινε ασίστ στην Μπαρτσελόνα.

Φυσικά και δεν θα κερδίσει και τους 30 αγώνες της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός. Όπως και φυσικά δεν μπορεί (και δεν επιτρέπεται) να ξαναπαίξει τόσο άσχημα. Άλλο η ήττα, άλλο η εμφάνιση. Κι αν πείραξε κάτι από την "κατηφόρα" του Παλαού Μπλαουγκράνα ήταν ο τρόπος με τον οποίο έχασαν οι "ερυθρόλευκοι".

Σε μια στιγμή νόμιζες ότι οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έκαναν διαγωνισμό ποιος θα δώσει πιο γρήγορα την μπάλα στον αντίπαλο για να κάνει … αιφνιδιασμό.

Το κοντέρ έγραψε 21 λάθη και μόλις 11 ασίστ. Ο συσχετισμός είναι λίαν αρνητικός και δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Άλλωστε όσοι οπαδοί της ομάδας άντεξαν ως το τέλος, είδαν τις … ασίστ ακόμη και από επαναφορά, που κατέληξε σε αιφνιδιασμό της Μπάρτσα, όχι μία αλλά δυο και τρεις φορές.

Η τραγική εμφάνιση του Μπράιαν Ρόμπερτς "πόνεσε" ακόμη περισσότερο τον προπονητή του Ολυμπιακού. Στον Αμερικανό γκαρντ έχει επενδύσει πάρα πολλά η ομάδα, όχι άδικα καθώς μιλάμε για εγνωσμένης αξίας παίκτη, με προηγούμενη θητεία στην Ευρωλίγκα και γεμάτες χρονιές στο ΝΒΑ, όπου πραγματικά έδειξε σημαντική πρόοδο στο παιχνίδι του.

Ο Ρόμπερτς που βλέπουμε μέχρι τώρα, όμως, δεν έχει καμιά σχέση με τον παίκτη που … πήρε ο Ολυμπιακός και είδε να κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις στην διάρκεια της προετοιμασίας.

Ο τραυματισμός του ίσως τον πήγε πίσω, η αλήθεια είναι όμως ότι ακόμη ψάχνεται. Κάνει εύκολα το λάθος, ειδικά όταν ο αντίπαλος τον πιέζει πολύ, παίρνει προσπάθειες αλλά είναι άστοχος. Οι επιδόσεις του στην Ευρωλίγκα δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματική του αξία, καθώς σε 4 αγώνες ο 32χρονος γκαρντ έχει 5π με 1/9 τρίποντα και 2.8 λάθη. Πολύ μακριά απ’ αυτό που μπορεί να δώσει και να παίξει, καθώς θεωρείται και είναι ένα από τα βασικά εργαλεία της φετινής σεζόν.

To δάχτυλο του Μάντζαρη

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ(Α) ΠΡΕΣΕΙ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ(Α) ΠΡΕΣΕΙ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το κακό για τον Σφαιρόπουλο είναι ότι το … μεγάλο δάχτυλο στο αριστερό πόδι του Μάντζαρη δεν αφήνει τον διεθνή άσο να ηρεμήσει. Ο Βαγγέλης υποφέρει, παίζει με ενέσεις, κάνει μια προπόνηση και χάνει δύο, με αποτέλεσμα ούτε αυτός να είναι απόλυτα έτοιμος. Στη Βαρκελώνη έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας του με λάθος επαναφορές και άλλες συνήθως εσφαλμένες επιλογές.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός βρέθηκε ουσιαστικά ακυβέρνητος μέσα σε ένα γήπεδο, όπου η Μπαρτσελόνα καιγόταν για να πάρει μια (σημαντική) νίκη. Την ώρα που οι Καταλανοί φώναζαν ελευθερία ζητώντας την απελευθέρωση των βουλευτών που έχουν συλληφθεί από την ισπανική αστυνομία, η Μπάρτσα ζητούσε … αποδέσμευση από το σερί των αποτυχημένων αποτελεσμάτων που είχε στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Βρίσκοντας τον αντίπαλό της μπόσικο, δηλαδή χωρίς … κανονικό πλέι-μέικερ, χτύπησε στο ψαχνό. Για να κερδίσει τον Ολυμπιακό έγινε ένα κλικ πιο σκληρή από τους Πειραιώτες, που έχασαν πολλές προσωπικές μονομαχίες ειδικά σε διεκδικήσεις της μπάλας. Οι μπλαουγκράνα έπεφταν με δύναμη, έκλεβαν, πίεζαν και ενώ δεν έπαιζαν καλό μπάσκετ, βρέθηκαν να προηγούνται με οκτώ-δέκα πόντους. Σε ματς ξυλίκι, τέτοιες διαφορές αποδεικνύονται αξεπέραστα εμπόδια. Ο Ολυμπιακός έδειξε (στα μέσα της τρίτης περιόδου) να προσπαθεί να ελέγξει το ματς, ωστόσο, με μοναδικό αξιόπιστο "άσο" τον Βασίλη Τολιόπουλο (ο Στρέλνιεκς όσο … κι αν βαφτίζεται πόιντ γκαρντ, δεν είναι σε καμιά περίπτωση) ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα άλυτο ως το τέλος.

Με 4-1 απολογισμό, προφανώς ο Ολυμπιακός … δεν έπαθε και τίποτις που λέει και το γνωστό ανέκδοτο. Μόνο, που θα πρέπει να αντλήσει αρκετά συμπεράσματα γιατί το βίντεο του αγώνα είναι ένα τρανό παράδειγμα για το τι ΔΕΝ πρέπει να ξανακάνει μέσα στο γήπεδο και απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η αλήθεια είναι ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν προλαβαίνουν, γιατί οι υποχρεώσεις τους συνεχίζονται. Την Κυριακή θέλουν να προκριθούν στον τελικό. Το ταξίδι από τη Βαρκελώνη, μέχρι τη Θεσσαλονίκη είναι κουραστικό, στο Αλεξάνδρειο θα βρίσκονται 5.000 αρειανοί, όσο να’ ναι ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας θα ξοδευτεί.

Συνήθως όμως μετά από τέτοιες ήττες την πληρώνει ο … επόμενος αντίπαλος. Στην Ελλάδα είναι ο Άρης. Και στην Ευρωλίγκα την ερχόμενη Παρασκευή ο Παναθηναϊκός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ