OPINIONS

Από Κωστάκης, Κώστας...

Από Κωστάκης, Κώστας...
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Σλούκας αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρ και ο Γιάννης Φιλέρης σχολιάζει τα ρίσκα και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά του

Θυμάμαι ακόμη ένα live chat που είχαμε κάνει εδώ στο Sport24.gr. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει από τον Άρη, στον τρίτο αγώνα των ημιτελικών πλέι-οφ. Έλειπε ο Βασίλης Σπανούλης και η πρώτη ερώτηση-τοποθέτηση, αφορούσε τον Κώστα Σλούκα: "Αφού δεν μπορεί να πάρει ένα ματς, γιατί να του ανανεώσουμε το συμβόλαιο";

'Ετσι κρίνει ο μέσος Έλληνας οπαδός. Πάντα ... επηρεαζόμενος από το αποτέλεσμα. Λίγες μέρες αργότερα, άλλωστε, μετά τον πρώτο τελικό και ενώ ο Κώστας είχε κάνει το καλύτερό του παιχνίδι, το μήνυμα που ερχόταν κατά κόρον στο chat ήταν το "ανανεώστε το συμβόλαιό του, χθες"!

Η εξέλιξη της υπόθεσης, ήρθε ένα μήνα μετά. Ο διεθνής άσος, παρά την ομολογουμένως εξαιρετική τελική πρόταση του Ολυμπιακού, είπε όχι και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία και τη Φενέρ. Ο Ολυμπιακός έκανε μια καλή προσφορά στον Σλούκα. Ταυτόχρονα του έδειξε ότι τον θεωρεί σημαντικότατο στέλεχος της ομάδας, καθώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε όχι μία αλλά, όπως αποδείχθηκε, δύο φορές με τον παίκτη.

Ο 25χρονος άσος δεν θεώρησε ότι τα λεγόμενα του προπονητή, για "αναβάθμισή του" μέσα στην ομάδα, θα ίσχυαν εν τέλει στη διαδρομή της επόμενης χρονιάς. Πείστηκε από τον Ομπράντοβιτς, που μίλησε μαζί του κάνοντας ένα ταξίδι αστραπή από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα και αποφάσισε για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Ένα μικρό "άδειασμα" του Έλληνα κόουτς το έκανε ο Σλούκας. Λίγο "ανφέρ" γιατί ο Σφαιρόπουλος είχε δηλώσει ότι τον υπολογίζει, ακόμη και στην θέση "1", στην ίδια πεντάδα με τον Βασίλη Σπανούλη.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παίκτη να αισθάνεται ότι έχει έρθει η ώρα να γυρίσει σελίδα. Κανείς δεν μπορεί να ψέξει τον Σλούκα, επειδή θέλει να γίνει πρωταγωνιστής και όχι παίκτης που έρχεται από τον πάγκο, για να μείνει στην "σκιά" του βασικού σούπερ-σταρ της ομάδας. Θέλει, μάλιστα, και κότσια να αποχωρήσει από το προστατευόμενο περιβάλλον του Ολυμπιακού, όπου η καριέρα του κυλούσε, σχεδόν σε ήρεμα νερά για να πάει σε μια τελείως διαφορετική ομάδα.

Μια ένσταση έχουμε μόνο. Ο Κώστας, δεν πάει σε μια "στρωμένη" ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Αντιθέτως, η Φενέρ πιεσμένη από την φετινή της αποτυχία (η πρόκριση στο φάιναλ-φορ ναι μεν ήταν ένα σημαντικό γεγονός, αλλά από μόνη της δεν συνιστά επιτυχία) ξεκινάει το χτίσιμό της από το μηδέν, όπου τα πράγματα δεν είναι και τόσο δεδομένα. Άρα, πολλά μπορεί να έχει στο μυαλό του αυτή τη στιγμή ο Ομπράντοβιτς, πολλά μπορούν να αλλάξουν στη διαδρομή της ερχόμενης σεζόν.

Να πούμε επίσης και κάτι άλλο. Ο Σλούκας έγινε γνωστός, έφτασε στο σημείο να δεχθεί αυτές τις προτάσεις και να προτιμήσει εν τέλει εκείνη της Φενέρ, από τον συγκεκριμένο ρόλο του, στον Ολυμπιακό.

Ήταν ο καλός παίκτης που ερχόταν από τον πάγκο, άλλαζε τον ρυθμό, έβαζε πέντε-έξι πόντους, μοίραζε άλλες τόσες ασίστ και ξανάμπαινε όταν πάλι η ομάδα τον είχε ανάγκη. Στον άλλο ρόλο, εκείνο του πρωταγωνιστή, δεν τον έχουμε δει. Μπορεί να πληροί όλες τις προϋποθέσεις, παρόλα αυτά, δεν έχει δοκιμαστεί για να ξέρουμε με σιγουριά ότι θα τα καταφέρει.

Είναι η στιγμή, όμως, που ο Κωστάκης αποφάσισε να γίνει Κώστας. Να μεγαλώσει και να πάει στη Φενέρ, όπου θα αντιμετωπίσει όλες αυτές τις προκλήσεις, που περιγράψαμε. Αν τα καταφέρει, το κέρδος θα είναι διπλό. Όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς θα έχει ήδη βρει τον επόμενο "λίντερ", μετά την εποχή Σπανούλη-Διαμαντίδη.

Το αν έκανε λάθος που είπε "δεν μένω στον Ολυμπιακό" θα το ξέρουμε, του χρόνου τέτοια εποχή. Όταν, δηλαδή, θα ξέρουμε τι έκανε η Φενέρ και τι ο Σλούκας, με βάση όσα του υποσχέθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ