OPINIONS

Βρείτε τους επιτέλους αντίπαλο

Βρείτε τους επιτέλους αντίπαλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για μια από τις ευκολότερες νίκες στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και για την υπόθεση "τίτλος" που δεν έχει τελειώσει ακόμα παρά το +7.

Για όλα υπάρχει εξήγηση καλοί μου φίλοι. Μην παραμυθιάζεστε από ατάκες του στυλ "απίστευτο", "δε γίνονται αυτά", "φοβερά πράγματα". Τρίχες κατσαρές. Για ποδόσφαιρο μιλάμε. Και όταν ξεκινάει ένα ματς, τον πρώτο λόγο τον έχουν οι παίκτες.

Ανάλογα με τις δυνατότητές τους, προσπαθούν να εφαρμόσουν όσα έχουν συζητήσει με τον προπονητή. Αυτό είναι το άθλημα. Πριν ξεκινήσει το ντέρμπι με είχαν πρήξει για το αν ο Ρέτσος αντέξει αριστερά. Ε λοιπόν, ο πιτσιρικάς το έβγαλε… δαντέλα το ματσάκι. Συνεπώς η μοναδική απορία που είχαν οι απανταχού αναλυτάδες (τρομάρα τους) είχε λυθεί. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με στόχο να δείξει ότι δε θα χαριστεί σε κανέναν "ερυθρόλευκο".

Δυνατοί στις διεκδικήσεις, δε κώλωσαν οι παίκτες του Στραματσόνι να κάνουν τρία φάουλ στο πρώτο δίλεπτο. Δείγμα ομάδας που ‘χει αποφασίσει να στείλει μηνύματα στον γηπεδούχο. Εδώ όμως εμφανίζεται ο αστερίσκος. Γιατί αυτό καλά το έκαναν οι "πράσινοι", αλλά εκεί σταμάτησαν. Από μπάλα τίποτα. Και να πω και κάτι ρε παιδιά; Έχω βαρεθεί αυτή τη μίρλα του Λέτο και του Ζέκα. Και καλά ο πρώτος το κάνει για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο (πλην ΠΑΟ δε θα βρει άλλη ομάδα).

Ο δεύτερος όμως; Δεν έχει λόγο, είναι καλός παίκτης. Τέλος πάντων, αυτά τα προβλήματα είναι για τον προπονητή τους, ούτε για εμένα, ούτε για εσάς. Όπως επίσης κάθε βδομάδα σ’ αυτή τη φουκαριάρα τη χώρα, μας τα κάνουν τσουρέκια άπαντες (ανεξαρτήτως χρώματος) με τους διαιτητές. Και ξεχνάνε να δουν την ομάδα τους. Μαθαίνεις τον κόσμο σου, τον καθοδηγείς προς τα εκεί, να πιστέψει ότι πάντα θα φταίξει ο ρέφερι. Κάποια στιγμή θα φύγει κι αυτό όμως.

"ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΟΙ ΜΠΟΤΙΑ ΚΑΙ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ

Ο Σιδηρόπουλος το έβγαλε το ματσάκι σαν να πήγε βόλτα στο πάρκο. Άρα πάει κι αυτό. Για μπάλα όμως θα πει κανείς; Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε λίγο χρόνο να ψαχτεί. Και είναι αλήθεια ότι μέχρι το 1- 0 δεν είχε δείξει τους τρόπους με τους οποίους θα έβλαπτε τον "αιώνιο" αντίπαλό του. Επαναλαμβάνω όμως, μιλάμε για μπαλίτσα. Ήρθε λοιπόν το κόρνερ και ο Μποτία έκανε αυτό που ξέρει τόσο καλά και αυτός και ο Ντα Κόστα.

Θα το ξαναγράψω: Μπορεί να έχουν ακούσει τόσα και οι δυο για τις αμυντικές τους συμπεριφορές κάποιες στιγμές (και θεωρώ ότι έχουν αδικηθεί), αλλά είναι και οι δυο "δολοφόνοι" όταν προωθούνται. Δε το λέω εγώ, ρίξτε μια ματιά στα κατορθώματά τους. Το 1- 0 ουσιαστικά έβαλε τέλος στον αγώνα. Τα πάντα γκρεμίστηκαν για έναν Παναθηναϊκό που δεν είχε τρόπο να φοβίσει. Πιο "μέσα" στο ματς φαίνονταν να είναι οι παίκτες που δε ξέρουν από ντέρμπι. Οι έμπειροι; Πιο αργοί από τον Επιτάφιο και μίρλα. Μόνο μίρλα.

Έτσι ήρθε το δεύτερο τέρμα σε μια επίδειξη ποδοσφαιρικής ανάπτυξης (καθαρά θέμα προπόνησης) και φυσικά ήρθε και το τρίτο γκολ από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος με την κλασική κεφαλιά- οβίδα! Ο Μπέντο γιόρταζε, το Καραϊσκάκη "καιγόταν" και πραγματικά ο Ολυμπιακός το είχε κάνει πολύ εύκολα. Το ντουετάκι Φορτούνη και Μάρτινς μετά το 1- 0 έβρισκε χώρους για πλάκα και ο Ρέτσος (επαναλαμβάνω αυτός "βαφτίστηκε" στη Ν. Σμύρνη) έστελνε μήνυμα πως αν "χαθεί" θα είναι ποδοσφαιρικό έγκλημα. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα ημίχρονο να μαζέψει τα κομμάτια του και ο Ολυμπιακός το ίδιο διάστημα για να κρατήσει τους τρεις βαθμούς και να παίξει και πιο άνετα.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ-ΤΙΤΛΟΣ

Ένα δεύτερο μέρος που κύλησε με λιγότερη ένταση. Και έχουμε να πούμε πολλά… λιγότερα για αυτό το διάστημα. Μπορεί οι Ολυμπιακοί στις εξέδρες να απαιτούσαν κι άλλα γκολ, οι ποδοσφαιριστές τους όμως δεν επέδειξαν αυτή τη διάθεση. Πολλά λάθη, κακές μεταβιβάσεις, άσχημες συνεργασίες. Οι μπάλες στον εξαιρετικό Ελιονούσι και στον πάντα έτοιμο να "πυροβολήσει" Ιντέγε, δε πέρασαν πολλές. Ούτε ο Σεμπά είχε υποστήριξη. Από άμυνα και μεσαία γραμμή χάθηκαν μπάλες, αλλά και πάλι ανησυχία μηδενική. Ο Παναθηναϊκός δε δημιούργησε ούτε τα μισά προβλήματα απ’ όσα είχε δημιουργήσει στον Ολυμπιακό ο Ηρακλής! Όπως ακριβώς σας το γράφω! Κανένα σθένος, καμία δυναμική.

Η εκτέλεση πέναλτι του Λεντέσμα ανταποκρίνεται πλήρως στην εικόνα του "τριφυλλιού". Ο Μπέντο είχε δίκιο στο τέλος. Δεν υπήρχαν κίνητρα πάνω στο χορτάρι και εδώ που τα λέμε οι παίκτες δεν είναι και εύκολο να καταλάβουν τη δίψα της εξέδρας. Αν δείτε και τους αριθμούς της αναμέτρησης, θα πείτε "μα πως ήρθε 2-0;" Κι αυτός όμως δείχνει πόσο εύκολη ήταν η επικράτηση των γηπεδούχων που πλέον έχουν 29 σερί εντός έδρας νίκες. Πώς να του πάρεις πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, όταν μπαίνεις στην έδρα του και λιποθυμάς; Θεωρώ ότι δεν έχει τελειώσει η υπόθεση τίτλος, αλλά θα πρέπει όσοι το διεκδικούν να ασχοληθούν και σοβαρά με τις ομάδες τους, να πληρώσουν, να πάρουν παίκτες και να παίξουν μπάλα.

Ο Ολυμπιακός έψαχνε τον "αιώνιο" αντίπαλό του και δε τον έβρισκε. Έψαχνε την ομάδα με την οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν γράψει τεράστια ιστορία με τις κόντρες τους, αλλά δε την έβλεπε. Ένας άλλος Παναθηναϊκός, που σε λίγο θα καταφέρει με την εικόνα του εκτός και εντός γηπέδου, να… ξενερώσει ακόμη και τους Ολυμπιακούς που είχαν μάθει να τον έχουν ως μοναδικό μεγάλο αντίπαλο. Επίσης, η μεγαλύτερη επιτυχία των πρωταθλητών, θα είναι αν πειστούν οι "πράσινοι" ότι στο δεύτερο μέρος ήταν καλοί και ισορρόπησαν το ματς. Αυτό δεν υπάρχει…

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Καθάρισε" στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Παναθηναϊκό
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Το Photostory του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Τσίκινης στο Sport24.gr: "Το μόνο λάθος του Σιδηρόπουλου ήταν το πέναλτι"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ