OPINIONS

Τόπο στους... γητευτές

Τόπο στους... γητευτές
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος ζητάει από τον Πορτογάλο προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, να στηριχτεί σε όσους "μιλάνε" στη μπάλα.

Πόσες διαφορές μπορεί να έχει μια ομάδα στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας με το δεύτερο; Ελάχιστες, όσον αφορά στη διάθεση και στις ανάσες των ποδοσφαιριστών. Κόντρα στη Ρίζεσπορ ο Σίλβα λίγο- πολύ ίδια αρχική ενδεκάδα έβγαλε στο χορτάρι με εξαίρεση το ένα στόπερ(Βούρος αντί Σιόβα) και τη θέση μπροστά όπου είδαμε τον Χάρα και δεξιά(εκεί έπαιξε ο Αργεντίνος κόντρα στη Ντούκλα) τον Ντοσεβί. Ο Γάλλος πήρε τη θέση του Πουλίδο ουσιαστικά. Και βέβαια, όσο κύλαγε η ώρα ετοιμάζονταν –και γίνονταν- οι αλλαγές. Όχι, κανένα συμπέρασμα που έχει να κάνει με συμπεριφορά ποδοσφαιριστών δεν πρέπει να βγαίνει.

Όμως μπορείς να μιλάς για τη φιλοσοφία του προπονητή, να αναλύεις την τακτική και να βλέπεις πως θέλει να παίζει. Το «χτίσιμο» ξεκινάει για κάθε ομάδα του Ιούλη, η εικόνα ξεκαθαρίζει τον Αύγουστο. Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν Ολυμπιακό, που μόλις έκανε την καλή μεταγραφή του και αναφέρομαι φυσικά στον Πάρντο, ο οποίος αν πιάσει στο λιμάνι την απόδοση που μπορεί, θα «κλάψουν μανούλες». Ο Κολομβιανός είναι τρομερός πλάγιος και δε χρειάζεται να γράψω εγώ περισσότερα. Θα το δείξει ο ίδιος την ώρα της… δουλειάς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι είδαμε ένα πρώτο μέρος με φάσεις, ευκαιρίες και σούπερ ένταση. Ελάτε τώρα, αστειότητες και μόνο που το συζητάμε. Και η Ρίζεσπορ ήταν πιο οργανωμένη από την Ντούκλα. Αυτό όμως που και πάλι έπραξε σωστά ο νταμπλούχος Ελλάδας, ήταν να μεταφέρει καλά τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Μεταβιβάσεις σωστές για την εποχή, γενικά ένα τρανζίσιον προσεκτικό και ώριμο. Κι αν κάποιος μου έκανε εντύπωση, αυτός ήταν ο Χάρα που λειτούργησε με κινητικότητα λαμπρή για την εποχή, έχασε βέβαια και ένα καλό τετ α τετ το οποίο όμως ο ίδιος δημιούργησε με δύναμη, ξεπέταγμα και επιμονή. Ο Αργεντίνος μπορεί να έχει αντιμετωπιστεί με καχυποψία(λόγω της εμμονής του Περέιρα) και με ιδιαίτερη αυστηρότητα, άσχετα με το πόσα μπορεί να δώσει στο λιμάνι, το μόνο που δε μπορεί να του προσάψει κάποιος, είναι ότι δεν παλεύει σε κάθε φάση , για κάθε μπάλα.

Μου αρέσει επίσης που ο Σίλβα σε αυτά τα αρχικά φιλικά έχει βαλθεί να χωρέσει Τσόρι και Φορτούνη. Ωραίο δεν είναι να βλέπεις τον προπονητή να δίνει προτεραιότητα σε ποδοσφαιριστές που ξέρουν τι να κάνουν τη μπάλα. Μπράβο στον Πορτογάλο που δείχνει προτίμηση σε όσους ξέρουν να… μιλήσουν στη μπάλα. Χρειάζονται οι δυναμικοί, χρειάζονται οι τρεχαλατζήδες, χρειάζονται αυτοί που θα πάνε για κάθε μαρκάρισμα, αλλά ας βλέπουμε όσο γίνεται περισσότερους «μπαλωμένους». Κι αν δεν το κάνει και ο Σίλβα –που δείχνει να μην κωλώνει- ίσως δε το κάνει άλλος! Ο κόσμος γουστάρει γητευτές για κάθε θέση. Σε μια ελληνική ομάδα με τα μπάτζετ που υπάρχουν, είναι δύσκολο να το δεις και στους δέκα που τρέχουν μπροστά από τον τερματοφύλακα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ολυμπιακός όμως με παρουσία στους ομίλους, με τους τίτλους σερί στην αγκαλιά του και με έναν κόσμο που σε λίγο καιρό θα γεμίζει το Καραϊσκάκη (αυτό φανερώνει η κίνηση των διαρκείας), αξίζει να έχει όσο γίνεται περισσότερους που θα μπορούν να συνεργαστούν και να βγάλουν το κάτι παραπάνω. Την αγωνιστική κυριαρχία την έχει άμεση ανάγκη η ομάδα, ώστε να ησυχάσει και από όσους παλεύουν να την «πολεμήσουν» με παντός είδους επιχείρημα. Ο Πάρντο είναι μια τέτοια μεταγραφή, αλλά δε μπορώ να γράψω κάτι περισσότερο, είμαστε μόλις στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου του Ιούλη. Σε κανά μήνα κι εγώ και εσείς θα μπορούμε να κάνουμε μια πολύ πιο ασφαλή ανάλυση και πιο σωστή κουβεντούλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο με τη Ρίζεσπορ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και τον Ντουρμάζ και τον Κασάμι και τον Ελαμπντελαουί που κάθισαν λίγες μέρες παραπάνω λόγω διεθνών υποχρεώσεων. Είχε κέφι, είχε ρυθμό η ομάδα και στο δεύτερο 45λεπτο, δεν «έπεσε» η απόδοση λόγω των αλλαγών και χάθηκαν ξανά ευκαιρίες. Κι αν έχει κάτι να θυμάται φέτος ο Ολυμπιακός από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, θα είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του, ρήμαξαν τα δοκάρια. Ακόμη κι ο Φουστέρ το πέναλτι στο δοκάρι το έστειλε, για να τον μιμηθεί ο Ολαϊτάν αργότερα. Ο Ισπανός πάντως δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει και να δώσει την πρώτη νίκη στην ομάδα του για τα φετινά φιλικά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υ.Γ. Η εικόνα του Τζανδάρη στο περσινό πρώτο μισό του πρωταθλήματος, με κάνει να βιάζομαι να δω, τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ. Σίγουρα έχει χάσει έδαφος, αφού οι Θεσσαλονικείς τον «απενεργοποίησαν» μόλις διαφώνησε να ανανεώσει, οπότε η προσμονή να δούμε τον Τζανδάρη αυξάνεται δικαιολογημένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ