OPINIONS

Τον ψάχνατε; Εμφανίστηκε

Τον ψάχνατε; Εμφανίστηκε
Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος ξαναβρήκε τον Ολυμπιακό του Πειραιά και υποθέτει τι τελικά είπε ο Φορτούνης στον Τσόρι στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ.

Ένα λάθος μπορείς να κάνει με τον Ολυμπιακό. Να πιστέψεις ότι είναι «του χεριού σου». Είτε με δηλώσεις, είτε με ανακοινώσεις, είτε με την ελπίδα που θα σου δώσει ένα προηγούμενο αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ πήγε στο Καραϊσκάκη με όλο το «πακέτο» και τους Πειραιώτες ζαλισμένους από τις δυο ήττες τους. Βέβαια, δεν είναι όλα τα ματς ίδια, ειδικά όταν ο αντίπαλος προπονητής επιμένει σε επιλογές που δε τον έχουν δικαιώσει. Πιο κάτω αυτά.

Τι έλεγα; Α ναι, ο Ολυμπιακός έχει ένα δικό του DNA. Μπορεί με τον ΑΠΟΕΛ να μην ήταν σε καμία περίπτωση η ομάδα του… Πειραιά (τα ‘παμε τότε), αλλά δε σημαίνει ότι θα διατηρεί πάντα την άσχημη εικόνα. Ειδικά όταν έχει καλό ματς, αναμέτρηση πρόκληση. Η ΑΕΚ για να μη σας κουράζω ήταν κατώτερη των προσδοκιών του κόσμου της.

Όμως πέρα από τα όποια σφάλματα έγιναν στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» αυτή τη φορά, είχαν το κυριότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να ‘χει ένα σύνολο. Μπήκαν στο γήπεδο για να κερδίσουν. Αδιαφόρησαν για τα πάντα. Για τον αντίπαλο, για τα λάθη τους, για τον Σιδηρόπουλο, για τις φωνές του κόσμου τους.

Η κόμπρα απ'τη Νιγηρία

Ήταν αυτοί οι έντεκα και όλοι οι άλλοι. Όσοι έχετε παίξει σε ομάδα (ανεξαρτήτως κατηγορίας) γνωρίζετε καλά, πως όταν καταφέρουν να απομονωθούν οι παίκτες και να παίξουν για τους εγωισμούς τους, δύσκολα αντιμετωπίζονται. Εξάλλου και στην ΑΕΚ το ξέρουν αυτό. Πού ήταν η ομάδα του Κυπέλλου που ‘χε μπει «με το μαχαίρι στο στόμα;» Ο Ολυμπιακός βρήκε έναν αντίπαλο που να με συμπαθάτε, αλλά δεν είχε μεγάλη διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ. Εξάλλου οι Κύπριοι κέρδισαν και μάλλον ξεγέλασαν τον παλιόφιλό τους τον Κετσπάγια. Από την άλλη;

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΔΩΡΟ" ΜΕ ΣΙΜΟΕΣ

Άρχισε με τον Φορτούνη ο Μπέντο και τους Μιλιβόγεβιτς- Μαρτίνς πίσω του. Ο Σέρβος για να κυνηγάει και ο Πορτογάλος για να φτιάχνει και κάτι. Εδώ που τα λέμε, κάθε φορά που ‘χει πατήσει χορτάρι αυτός ο άνθρωπος, άπλωσε την ποιότητά του. Ήταν «θύμα» του περίφημου rotation, αλλά μέσα στα… ανακατέματα του προπονητή, αυτή τη φορά του «κάθισε» να ξεκινήσει.

Η μη χρησιμοποίηση του Σιμόες, ίσως να ‘ταν και δώρο στα χαφ του Ολυμπιακού, αρκεί ο Λαμπρόπουλος να μην ανταποκρινόταν στο ρόλο του. Ο Βασίλης άλλωστε είναι καλός ανασταλτικά(το παιδί δεν είναι χαφ), απλά δεν είναι και ο μετρ της δημιουργίας για να παίζει στην κουλούρα. Όπως και να ‘χει, ο Ολυμπιακός ως γηπεδούχος και μόνο, αλλά και με δυο ήττες στην καμπούρα του(Λάρισα, ΑΠΟΕΛ) ήταν υποχρεωμένος και να πιέσει και να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να δείξει έτοιμος για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Την άμυνα δε την άλλαξε ο Μπέντο (σάμπως έχει και κάτι καλύτερο, όσο ο Ελαμπντελαουί δεν είναι έτοιμος;) και το μεγαλύτερο ερώτημα που υπήρχε ήταν αν τούτη τη φορά, θα έπαιρνε η ομάδα κάτι περισσότερο-και καλύτερο- από τα «φτερά της». Και τα μπακ και τα χαφ.

ΕΞΕΘΕΣΑΝ ΤΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ

Δεν έχει παιχνίδι από τις πλευρές ο Ολυμπιακός, όπως είχε συνηθίσει να το βλέπει ο κόσμος του και στο πρώτο «γερό» ματς του πρωταθλήματος, καλείτο να εμφανιστεί λίγο διαφορετικός από το πρόσφατο παρελθόν. Και το έκανε ίσως και πιο εύκολα απ’ ότι περίμεναν οι παίκτες του. Γιατί πολύ απλά, με το που άρχισε ο αγώνας, η ΑΕΚ έδειξε φοβισμένη. Ο Κετσπάγια είχε κάνει τις επιλογές του(λανθασμένες κατ’ εμέ κάποιες από αυτές, αλλά δεν είναι γι’ αυτό το άρθρο) και φρόντισαν οι πρωταθλητές να τον εκθέσουν. Πρώτο σεμιναριακό ξεδίπλωμα, με τον Φορτούνη να βλέπει με την άκρη του ματιού του τον Σεμπά. Η «ξυραφιά» του τελευταίου και η κόμπρα από τη Νιγηρία στη θέση της. Πολύ εύκολο ματς για τον Ιντέγε. Ο Λέσκοτ θυμήθηκε τα χρόνια που υπέφερε στην Πρέμιερ Λίγκ από επιθετικούς υψηλού επιπέδου. Ο Ιντέγε χανόταν από τα μάτια του, ό,τι ώρα γούσταρε.

Αυτή ήταν η πραγματικότητα και το κακό για την ΑΕΚ, είναι πως ήταν αναμενόμενη. Ο Ολυμπιακός μέσα στο σπίτι του, είχε βάλει γκολ από το 7ο λεπτό. Αυτομάτως είχα διαγραφεί από τη… μνήμη ο ΑΠΟΕΛ. Πρώτη νίκη των «ερυθρόλευκων». Ακολούθησε το δοκάρι του Σεμπά, κάποιες άλλες φάσεις, αλλά μη στέκεστε στις ευκαιρίες. Σαν συμπεριφορά στο γήπεδο, οι Πειραιώτες πίεζαν σωστά, έκλεβαν μπάλες και εκμεταλλεύονταν, δυο πράγματα: Το πάθος που είχαν από τους αντιπάλους τους σε μεγαλύτερο βαθμό. Παιδιά που έχουν «μασήσει σίδερα» για την ΑΕΚ, όπως ο Αραβίδης ή ο Κολοβέτσιος με τον Μπακάκη, μαράζωναν στον πάγκο.

Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΕΚΑΝΕΣ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕ

Δικαίωμα του Κετσπάγια να επιλέξει τη μεταγραφή (Χριστοδουλόπουλο), να βάλει παίκτη με μάσκα(λες και είναι μπάσκετ και δεν επηρεάζεται), να χρήσει ξανά σέντερ- φορ τον Μπακασέτα (ναι, ίδια θέση με τον Ιντέγε) και φυσικά να πετάξει μέσα στο Καραϊσκάκη τον Λαμπρόπουλο (αντί του Σιμόες που από αυτό το λόγο έχασε τη δουλειά του ο Δέλλας), όμως τα πάντα έχουν ένα τίμημα. Και για την ΑΕΚ το τίμημα ήταν, σε κάθε μπάλα να πηγαίνουν πρώτες οι ερυθρόλευκες φανέλες, σε κάθε επίσκεψη στην περιοχή της Ένωσης να μυρίζει γκολ και γενικά να κυλάει ένα παιχνίδι που ακόμη κι ο Μπέντο έτσι δεν το υπολόγιζε.

Ο Φορτούνης την ίδια ώρα έκανε ό,τι γούσταρε στο γήπεδο. Με τον Μαρτίνς και τον Μιλιβόγεβιτς να συνεργάζονται στον άξονα και τους πλάγιους να μην κινδυνεύουν καθόλου. Γιατί είπαμε, να «κάνουν παπάδες» δε μπορούν, αλλά ούτε καν …τρομοκρατήθηκαν από τους αντιπάλους τους.

Τον ψάχνατε; Εμφανίστηκε

Το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα ευκολότερα στην ιστορία του Ολυμπιακού με τέτοιας δυναμικής και ιστορίας αντίπαλο. Και πιστέψτε με, αν τα άκρα της ομάδας του Πειραιά είχαν έστω και… κάτι από το παρελθόν το σκορ θα ‘ταν ψηλότερο. Η ΑΕΚ είχε νεύρα, ο Πατίτο γλίτωσε την κόκκινη και όσο πέρναγε η ώρα στον αγώνα περισσότερο φαινόταν ότι ο Ολυμπιακός θα διπλασιάσει τα τέρματά του, παρά ότι η ΑΕΚ θα ισοφαρίσει. Ο Μαρτίνς λοιπόν εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα, έκανε «ρόμπα» τον Λέσκοτ (σιγά το δύσκολο) και διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Τσιγκρίνσκι είναι ήρωας. Τίποτ’ άλλο…

ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΕΛ

Ο χρόνος λειτούργησε εις βάρος της ΑΕΚ, σε όλο όμως το παιχνίδι. Και θα το ξαναπώ άσχετα αν ο Κετσπάγια πήρε τις επιλογές που πήρε, ο Ολυμπιακός ήταν πεισματάρης και είχε παίκτες σε σούπερ κατάσταση. Για τον Ιντέγε δε θα γράψω κάτι, γιατί θα είναι μειωτικό. Ήταν και πάλι καταπληκτικός. Ο Σεμπά όμως έχει κάνει εξαιρετικό ματς, ο Μάρτινς μέχρι να βγει ήταν σούπερ. Και βέβαια, ένας Φορτούνης που όλοι ασχολήθηκαν με το τι είπε στον Τσόρι στο περιβόητο βίντεο. Πιθανότατα, θα του είπε κάτι για την εμφάνιση που είχε σκοπό να πραγματοποιήσει με την ΑΕΚ ή για το γκολ που είχε σκοπό να βάλει. Ξέρω κι εγώ; Πάντως ανακοίνωση δεν βγάζει ο Φορτούνης. Ούτε ο Ιντέγε…

ΥΓ. Κι όμως αυτόν είχε προσλάβει, όταν «χώρισε» με τον κορυφαίο προπονητή που ‘χει περάσει από αυτή τη χώρα.

Photo credits: Action Images

From legend to legend. Ξεχωριστό και "ερυθρόλευκο" σχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλώς τα παιδιά και Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ