OPINIONS

Θρύλος αλά James Bond

Θρύλος αλά James Bond
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αποκαλύπτει τρία περιστατικά για τον καθοριστικό ρόλο του Ολυμπιακού και του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, στη συμφωνία με την Ευρωλίγκα.

Τούτες οι ώρες είναι περίεργες στον Πειραιά. Ο Γιάνγκ έπαθε χιαστό, διοίκηση και προπονητές σε κάμποσο καιρό θα πάρουν κάποιον (δε βιάζονται) για να τον αντικαταστήσει, αλλά υπάρχει και ένα πολύ μεγάλο θέμα τις τελευταίες ημέρες.

Καλό είναι λοιπόν, να γνωρίζετε και εσείς τα πάντα γύρω από το πώς κινούνται οι ομάδες σε προσκήνιο και παρασκήνιο, όταν πρόκειται για το δικό τους μέλλον. Σαφέστατα γνωρίζετε και όσοι δεν ασχολείστε «ζεστά» με το άθλημα, πως ο Τζόρντι Μπερτομέου έκανε ματ στον Πάτρικ Μπάουμαν και η Ευρωλίγκα παραμένει στα... δικά του χέρια. Αυτή είναι η είδηση και η ουσία των τελευταίων ημερών.

Η συμφωνία που παρουσίασε ο Ισπανός με την IMG ήταν αυτή που έπεισε τους μεγάλους (εκτός Παναθηναϊκού που δεν έχει υπογράψει ακόμα και λογικά αναμένεται να το κάνει) να σταθούν στο πλευρό του και να αγνοήσουν την πρόταση της FIBA. Για να έρθουμε όμως σ’ αυτή τη συμφωνία των μεγάλων, έχει προηγηθεί μια διεργασία μηνών, με τον Ολυμπιακό να έχει ενεργό ρόλο από την πρώτη στιγμή. Ο Μπερτομέου επέλεξε να δημιουργήσει μια μικρή επιτροπή με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων και οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σ’ αυτό τον σκληρό πυρήνα. Αυτή η επιτροπή ήταν που μίλησε με τη FIBA και είδε το πλάνο της, αυτή η επιτροπή αντάλλαξε δεκάδες απόψεις είτε τηλεφωνικά, είτε με mail μέχρι να φτάσουμε στο τελικό πλάνο.

Το Sport24 αποκαλύπτει σήμερα τρία περιστατικά που έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Το ένα έχει να κάνει με τη συνάντηση που είχε ο Τζόρντι Μπερτομέου με τα αφεντικά του Ολυμπιακού στις 23 του Οκτώβρη. Ο Ισπανός παράγοντας ήρθε μυστικά στην Ελλάδα (έγινε γνωστή η συνάντηση όταν έφυγε) για λίγες ώρες και συναντήθηκε με τους προέδρους του Ολυμπιακού στα γραφεία τους. Στη συγκεκριμένη συνάντηση έδωσε το παρών και ο κύριος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος που άκουσε δια ζώσης τον Μπερτομέου να αναλύει τα σχέδιά του. Οι «ερυθρόλευκοι» παράγοντες «άναψαν αρχικά το πράσινο φως» στον ισχυρό άνδρα της Ευρωλίγκας προκειμένου να προχωρήσει με το πλάνο του και περίμεναν την τελική του πρόταση. Δεν του έδωσαν το ελεύθερο να κάνει ότι θέλει, αλλά τις δικές τους κατευθύνσεις προκειμένου να δημιουργηθεί το καλύτερο δυνατό Business Plan για τις ομάδες.

Το δεύτερο περιστατικό που αποκαλύπτουμε έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη, το προηγούμενο βράδυ της συνάντησης των ομάδων με τον Μπερτομέου. Εκπρόσωποι των τεσσάρων που συμμετείχαν στην επιτροπή (Ολυμπιακός, Ρεάλ, Μακάμπι και Φενέρμπαχτσε) δείπνησαν με τον Τζόρντι Μπερτομέου και συζήτησαν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο που θα παρουσίαζε την επόμενη μέρα και στις υπόλοιπες ομάδες.

Στη συνάντηση της Τρίτης, ο Ολυμπιακός δεν υπέγραψε αμέσως (και αυτό είχε σημασία) την πρόταση του Ισπανού, γιατί ήθελε αυτή η δεκαετής συμφωνία να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή για τους συλλόγους. Αυτή ήταν η κίνηση ματ των «ερυθρόλευκων» που δεν περίμενε ούτε ο Μπερτομέου. Ζορίστηκε ο Τζόρντι που πίστευε ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έκαναν εύκολα χατίρια. Μόνο που εδώ δεν μιλούσαν για χατίρια, αλλά για το μέλλον. Ναι μεν ο Ολυμπιακός ήταν στο πλευρό του Ισπανού, αλλά την ίδια στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» του έστειλαν... μήνυμα ότι θα είναι οι πρώτοι κριτές του σ’ αυτό το νέο πλάνο. Γι’ αυτό και οι πολλές ερωτήσεις και παρατηρήσεις. Για να γίνει η συμφωνία ισχυρή.

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός ζήτησαν να δουν τη συμφωνία με την IMG και ο Μπερτομέου τους απάντησε ότι δεν μπορούν να σταλούν τα έγγραφα πριν την τελική συμφωνία και ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με την παρουσία εκπροσώπων τους στα γραφεία της Ευρωλίγκας. Έτσι κι έγινε από τους «ερυθρόλευκους». Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση, πρωί - πρωί της Τετάρτης, άνθρωποι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στα γραφεία της Ευρωλίγκας, μελέτησαν τη συμφωνία με την IMG και διεμήνυσαν το «οκ» στους Αγγελόπουλους προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία αφήνοντας μόνο τον Παναθηναϊκό σε εκκρεμότητα.

Αυτή είναι η τρίτη αποκάλυψη. Με βάσει το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού (Σκινδήλιας, Σταυρόπουλος) που συμμετείχαν στη συνάντηση επέστρεψαν στην Ελλάδα το βράδυ της Τρίτης, αλλά το πρωί της Τετάρτης βρέθηκαν άνθρωποι τους στα γραφεία της Ευρωλίγκας στη Βαρκελώνη, προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι Αγγελόπουλοι είχαν προετοιμάσει αυτή τους την κίνηση. Είτε στη Βαρκελώνη βρέθηκαν Ισπανοί δικηγόροι, είτε οι Έλληνες δικηγόροι του Ολυμπιακού είχαν ταξιδέψει στην Ισπανία και περίμεναν αυτή την εξέλιξη.

Μιλάμε για σενάριο βγαλμένο από εξαιρετική ταινία, το οποίο όμως οι Πειραιώτες το είχαν κάνει πραγματικότητα. Και γιατί το και λέμε αυτό; Βάσει των προγραμματισμένων πτήσεων δεν θα μπορούσαν να στείλουν οι «ερυθρόλευκοι» έκτακτα τους δικηγόρους τους το πρωί της Τετάρτης, αφού οι άνθρωποι που είδαν τη σύμβαση με την IMG ήταν πρωί- πρωί στα γραφεία της Ευρωλίγκας και λίγο πριν το μεσημέρι ο Ολυμπιακός υπέγραψε τη συμφωνία. Δούλεψε και Ισπανούς η ομάδα του λιμανιού για να πετύχει το καλύτερο δυνατό…

Κι αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι δεν υπήρξε και ποτέ σύμπλευση με τον Παναθηναϊκό στο συγκεκριμένο θέμα. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε ο Ολυμπιακός δεν θα κινούταν αυτόνομα, αλλά από κοινού με τους πράσινους, που πλέον όλοι περιμένουν τη δική τους κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ