OPINIONS

The Journey Starts Now

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÑÔÉÆÁÍ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / PARTIZAN - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÑÔÉÆÁÍ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / PARTIZAN - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Παρτίζαν ήταν "λίγη" για τον καινούργιο, γρήγορο Ολυμπιακό, αυτόν που ο Παντελής Διαμαντόπουλος περιμένει να δει στους ομίλους του Champions League

Επιτέλους, είδαμε αυτό που περιμέναμε. Είδαμε αυτό που είχαμε καταλάβει. Γιατί την ομάδα δεν την κάνουν απαραιτήτως –και μόνο- τα πρόσωπα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτή έχει μάθει να δουλεύει. Ο Ολυμπιακός πέρασε… σίφουνας από το Βελιγράδι και με τρόπο εμφατικό. Είναι ένα σύνολο που στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, παίζει σωστά.

Ή ακόμη καλύτερα, αγωνίζεται όπως ακριβώς πρέπει για να κερδίζει το αποτέλεσμα. Η εικόνα ξεκάθαρη και ορισμένοι ποδοσφαιριστές, στα δικά μου μάτια, είναι έτοιμοι να δώσουν πολλά περισσότερα από όσα είδαμε αυτό το βράδυ της Τρίτης. Νίκη- πρόκριση από το πρώτο ματς.

ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Και ναι, η ομάδα ετοιμαζόταν για να παρουσιαστεί όσο γινόταν πιο ισχυρή σε αυτό το πρώτο επίσημο μα τόσο κρίσιμο ματς και η μοίρα της έφερε κάμποσα: Με άρρωστο τον τερματοφύλακα. Με στομαχικές διαταραχές λίγο πριν το ζέσταμα στον κορυφαίο οργανωτή!!! Επίθεση τον Μπεν που αρχικά τα ρεπορτάζ τον ήθελαν… δανεικό. Δίχως το κορυφαίο πλάγιο μπακ της χώρας (Ελαμπντελαουί). Και φυσικά δίχως το βασικό στόπερ, με υποχρεωτική μετατόπιση του Ρομαό στο κέντρο της άμυνας.

Επίσης, μη το ξεχάσω. Ο Μαρίν που υπολογίζεται πλάγιος, βρέθηκε αντι Φορτούνης, ενώ καταλάβατε και πάλι, γιατί ένας παίκτης θα πρέπει να ‘ναι πάντα έτοιμος και να μην στενοχωριέται. Αναφέρομαι στον Σεμπά, που βρέθηκε ενδεκαδάτος. Δε με νοιάζει αν το περίμενε ή όχι. Σε τέτοιο επίπεδο και τόσο μεγάλες ομάδες, πρέπει να ‘σαι πάντα έτοιμος. Το ίδιο ισχύει και για τον Φιγκέιρας.

ΕΚΑΝΕ ΝΩΡΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που όλοι περιμέναμε. Σκόραρε. Απλά το έκανε πιο νωρίς από το χρονικό διάστημα που το αναμέναμε. Στα 22’’ οι πρωταθλητές Ελλάδας «χτύπησαν το κουδούνι». Οι Σέρβοι δεν… άκουσαν. Δε κατάλαβαν. Και την ώρα που τα υβριστικά συνθήματα (σε άπταιστα ελληνικά) έδιναν και έπαιρναν, η δικαίωση της προπόνησης, ήρθε. Σωστή επίθεση, ιδανική συνεργασία, «σπάσιμο» από τον Μαρίν στο σωστό χρόνο, Μπεν στην κλειστή γωνία και… γειά σας.

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει την δουλειά του. Αν θέλετε τη γνώμη μας, σε περίπτωση που η ομάδα διαχειριζόταν λίγο διαφορετικά το προβάδισμα, δεν θα ισοφαριζόταν. Όμως με το που έγινε το 0-1, είδαμε τους «ερυθρόλευκους» να αισθάνονται έτοιμοι και σίγουροι ότι θα βάλουν και δεύτερο. Η Παρτίζαν έχει το παρατσούκλι «νεκροθάφτες», ο Ολυμπιακός όμως ήταν έτοιμος να βάλει την… ταφόπλακα.

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Με πέντε νέα πρόσωπα στην δεκάδα μπροστά από τον Καπίνο, είδαμε ανοιχτές γραμμές, αφηρημάδα και ξεγνοιασιά. Και έτσι ήρθε μισή αντεπίθεση των γηπεδούχων, αρκετή τύχη στην κόντρα της μπάλας πάνω στον πορτιέρε των Πειραιωτών και ισοφάριση. Μετά όλοι κάλμαραν. Ο Ολυμπιακός κατάλαβε ότι είχε κάνει καλά τη δουλειά του και πρόσεξε τον ενθουσιασμό που έβγαζαν οι Σέρβοι.

Ο Ρομαό είναι πολύ αρχοντικός, αλλά έπρεπε να συνεργαστεί με τον Ρέτσο που δε το ‘χουν κάνει και συνήθεια. Οφόε και Σιώπης, ακόμη προσπαθούν να μάθουν ο ένας τον άλλο. Όσο για τους μπροστά; Είχαν και καλές και κακές στιγμές. Η Παρτίζαν «στόχευσε» και τον Φιγκέιρας και τον Κούτρη, δεν ήταν όμως εύκολο. Το κατάφερε στην ισοφάριση, δεν έχει την ποιότητα να τρομάξει τον Ολυμπιακό μεγάλη διάρκεια.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Ο ΜΠΕΝ

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» έβαλε ταχύτητα στο παιχνίδι του. Αυτό ήταν το πρώτο στοιχείο, ώστε να καλύψει και τις αδυναμίες. Φυσικά υπάρχουν αδυναμίες, θα ‘ταν παγκόσμιο φαινόμενο αν ο Ολυμπιακός είχε λυμένα όλα τα ζητήματα. Στο δεύτερο μέρος ήρθε η γκολάρα του Μπεν. Αλήθεια, πόσο ευτυχισμένο αξίζει να είναι αυτό το παιδί;

Το πέρασμα από τον Πανιώνιο ήταν ευεργετικότατο, η στήριξη από τον Χάσι δεδομένη. Και ο Μπεν το ανταπέδωσε στον προπονητή. Τεράστια εμφάνιση. Ήταν παντού και όταν βγήκε, έδωσε τη θέση του στον Εμενίκε που έκανε κι αυτός τη δουλειά του.

ΛΙΓΗ Η ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Τι θέλει ένας προπονητής, όταν βλέπει τους επιθετικούς του να μπαινοβγαίνουν και να σκοράρουν; Ο Ολυμπιακός όταν έγινε το 1-2 δεν «πάτησε» τη μπανανόφλουδα όπως στο 0- 1. Παρέμεινε ψύχραιμος και δεν έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους του να τον ανησυχήσουν. Γηπεδούχοι και δεν έκαναν ουσιαστική ευκαιρία. Και ήθελαν να πάνε στα πλέι-οφ του Champions League.

Μόνο κάτι βουτιές μπας και πάρουν πέναλτι. Όσα είχαμε δει στο ματς με την Ποντγκόριτσα, επιβεβαιώθηκαν. «Λίγη» η Παρτίζαν και μέσα στην έδρα της, για τον καινούργιο Ολυμπιακό. Το λέει η εικόνα, το λέει το σκορ, το φανέρωσαν άπαντες.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Να ξεκαθαρίσω για φινάλε, ότι ο Χάσι ζητούσε συγκεκριμένα πράγματα, πιστεύω ότι έχει κι άλλα να δουλέψει. Να προσέξει τις βοήθειες και τα διπλομαρκαρίσματα. Κάποιοι πάνε με καθυστέρηση. Έλλειψη δυνάμεων; Απουσία συνήθειας; Μπορεί και τα δυο. Η μετατόπιση της ομάδας θέλει επίσης… εργασία στην προπόνηση.

Πιστεύω ότι ο φετινός Ολυμπιακός έχει άπλετη ποικιλία, συγκριτικά με αυτό το περσινό «κάτι σαν ομάδα» που βλέπαμε κάμποσες φορές. Και μη ξεχνάμε πόσοι απουσίαζαν, αλλά και ποιοι ενδεχομένως εμφανιστούν σε περίπτωση που οι πρωταθλητές περάσουν στους ομίλους. Το… ταξίδι μόλις ξεκίνησε. Η θέση αυτού του Ολυμπιακού είναι στους ομίλους του Champions League. Τα λέμε μετά το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με ήρωα τον Μπεν άλωσε το Βελιγράδι ο Ολυμπιακός, 3-1 την Παρτίζαν
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ