OPINIONS

Τακτική, πίστη και 4-6-0

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που βγήκε από το… νοσοκομείο, νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο και προσπαθεί πιο πολύ από ποτέ για τον ίδιο του τον εαυτό

Άλλο ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου έκανε ο Ολυμπιακός. Και μπορεί αυτή η πρόταση να μη σας λέει και πολλά, με τόσα όμως που πέρασε η ομάδα του Πειραιά το τελευταίο δίμηνο, έγινε και «θέμα» το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Πανιώνιος μείωσε στους τρεις στη βαθμολογία.

Τώρα αν θέλετε τη δική μου γνώμη, για το ποια είναι η ουσία, αυτή έχει να κάνει με την μεγάλη προσπάθεια του Ολυμπιακού Μάρτη μήνα, να πατήσει ξανά στα πόδια του. Να παίξει καλύτερα βρε αδερφέ. Να δώσει ουσία και προσανατολισμό. Δε βάζω τη λέξη «θέαμα». Είναι δύσκολο. Προσανατολισμό όμως παλεύουν για να βρουν. Με νέα διάθεση, νέα τακτική και παλιούς να εμφανίζονται στο γήπεδο ως… καινούργιοι. Γιατί ναι, το έκανε κι αυτό ο Μπέντο: Εξαφάνισε ποδοσφαιριστές με τεράστια εμπειρία , που τους βλέπεις πλέον και πρώτα γυρεύεις να δεις αν πατάνε καλά και με αντοχή στο χόρτο, παρά αν γίνουν ξανά συμβατοί με τους συμπαίκτες τους. Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα τον Ατρόμητο, τα πιο ζόρικα θα ‘ρθουν στη Λεωφόρο και στο κύπελλο, όμως είναι δεδομένο πως η ομάδα έχει αλλάξει την ψυχολογία της. Φαινόταν από την περασμένη Πέμπτη.

Όλοι μαζί λοιπόν οι ξεχασμένοι από τον Μπέντο μπήκαν στην ενδεκάδα! Τι είπατε; Ρίσκο; Μπα… Κανένα ρίσκο. Μιλάμε για παίκτες που ‘χουν «καταπιεί» χιλιόμετρα και δεν έχουν πρόβλημα να ξαναμπούν στους ρυθμούς ενός αγώνα. Ο Βούζας αποδεικνύοντας πολύ απλά ότι δε πιστεύει τον Καρντόσο (και με το δίκιο του με όσα είδαμε φέτος), εμφάνισε ένα 4- 6- 0 με το Τσόρι ουσιαστικά επιθετικό, αλλά πολλούς να βγαίνουν στην πλάτη της «κυανόλευκης» άμυνας. Ο Ολυμπιακός δεν είχε κλασικό φορ, αλλά τα ζητούμενα ήταν άλλα: Να υπάρξει «δέσιμο», να ισορροπούν οι πλευρές και κυρίως να πάψει να μπάζει από την πλευρά του Παρέδες. Εκεί που ο Λημνιός ανέβαινε σωστά, απειλούσε με αξιώσεις από την αρχή του αγώνα και οι συμπαίκτες του έβρισκαν συχνά- πυκνά τη μπάλα μπροστά τους σε καλή θέση για να απειλήσουν. Ο Ολυμπιακός πέρασε την περισσότερη ώρα του 45λεπτου με αναζήτηση απειλής. Κάποια σουτ ήταν καλά, όμως δίχως κολόνα στην αντίπαλη περιοχή, έπρεπε ή να κλέψουν και να βγουν ξαφνικά ή να κερδίσουν κάποιο στημένο.

ΓΛΥΚΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΠΑΛΑΣ

Με τους τρεις έμπειρους στην ενδεκάδα, τον Φορτούνη μαζί τους και τον Ανδρούτσο με τον Μάρτινς στην ενδεκάδα, όπως καταλαβαίνετε η κυκλοφορία της μπάλας γινόταν πιο …γλυκά από ποτέ άλλοτε. Ούτε γιόμες, ούτε «καμινάδες», ούτε στα κουτουρού. Μέχρι τη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου, ο Ολυμπιακός έφτανε για πλάκα. Το θέμα ήταν πως δεν υπήρχε η άμεση… εκτέλεση, μόλις έφταναν μπροστά στη γραμμή άμυνας της ομάδας του Περιστερίου. Πάντως μετά από καιρό, καταλαβαίναμε και τι ήθελε να κάνει ο Ολυμπιακός μέσα στο γήπεδο, αλλά και πως προσπαθούσε να το πετύχει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπομονή πρέπει να κάνεις και το γκολ θα έρθει. Όπως κι έγινε.

Υπέροχη σέντρα από ποιον άλλο; Από αριστερά αυτή τη φορά «χτύπησε» ο κορυφαίος Έλληνας της Σούπερ Λίγκας, ο Κώστας Φορτούνης, ο Τσόρι έκανε το σκριν και ο Ντα Κόστα έβαλε το γκολ. Ξέσπασμα όλων. Γκολ στο πρωτάθλημα μετά από εκατοντάδες λεπτά. Τρεις ήττες δίχως να βρουν δίχτυα, ήταν βαρύ για τα παιδιά του Πειραιά. Η κεφαλιά- οβίδα του Μαροκινού λοιπόν, χάρισε το προβάδισμα στους πρωταθλητές και μαζί την ανακούφιση.

Ο Ατρόμητος ήταν υποχρεωμένος να διαφοροποιήσει τη στάση του στο γήπεδο. Να βγει από το καβούκι του, κάτι που δεν ήταν και απλό. Για να πω και την αλήθεια το ματς ήταν βαρετό μετά το γκολ του Ντα Κόστα, μέχρι που ήρθε το 59 λεπτό και βγήκε ο Ντομίνγκες και «ξύπνησε» το γήπεδο από το χειροκρότημα του κόσμου. Θα τη πω την αμαρτία μου με πολλή μεγάλη χαρά: Ο κύριος Μπέντο αλλά και όσοι τον στήριζαν κατηγορώντας μας (και τώρα βέβαια λένε τα ανάποδα, αλλά κάποια στιγμή θα βγάλουμε όλα τα στοιχεία και τότε θα γελάσουμε), θα πρέπει να μας πουν τι κακό έχει ο Τσόρι για να μην παίζει; Δηλαδή τι περισσότερο έκανε ο Καρντόσο από τον Αργεντινό που στην τελική είχε να παίξει άφθονο διάστημα, προερχόταν από ίωση και στάθηκε αξιοπρεπέστατα.

Ο Ανσαριφάρντ λοιπόν, με το που μπήκε έβαλε μισό γκολ. Ήταν ο Φορτούνης που με έξυπνη ασίστ βρήκε τον Ιρανό και Φυτανίδη μαζί για να βάλει ουσιαστικά την… σφραγίδα στην οριστική έκβαση της αναμέτρησης. Ακολούθησαν οι επόμενες κινήσεις από τον πάγκο. Με τον Καμπιάσο να ακολουθεί κι αυτός τον συμπατριώτη του στον πάγκο και να παίρνουν χρόνο οι Μπουχαλάκης και Ελιονούσι(βγήκε κι ο Μαρίν). Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση του Ρέτσου στο πλευρό του Ντα Κόστα και γενικά 14 ποδοσφαιριστές, που έχουν αλλάξει τους παλμούς στην καρδιά της ομάδας. Η ευθεία γραμμή έχει εξαφανιστεί.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Δε διαφοροποιήθηκαν πάρα πολλά ως προς την ένταση, όμως θα το επαναλάβω. Όσο κερδίζει η ομάδα και προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, όλα κυλάνε πιο ήρεμα, με πίστη για το εγγύς μέλλον και η ΠΑΕ κερδίζει τον χρόνο της ώστε να βρει την καλύτερη δυνατή λύση στον πάγκο για την «επόμενη μέρα». Εύχομαι απλά, όσοι προσφέρουν αυτή την περίοδο και αναφέρομαι στον Βούζα, τον Ράντο, τον Πάντο, να μην εξαφανιστούν στο επόμενο σχήμα, στον βωμό των διαθέσεων του καινούργιου προπονητή.

Γιατί ο Μπέντο γέμισε έναν πάγκο ξένους, που ανάθεμα κι αν ήξεραν τις ανάγκες, την πίεση και τα «θέλω» αυτής της πολύ μεγάλης ομάδας. Ο Ολυμπιακός έχει βγει από την εντατική, έχει βγει και από το νοσοκομείο. Περνάει τις πρώτες μέρες μετά τη… νοσηλεία του. Καλά πάει. Στόχος να βρει τη δύναμη όταν θα χρειαστεί και να κλείσει με χαμόγελα σεζόν μέχρι να ‘ρθει το καλοκαίρι όπου επιβάλλεται να «σηκωθούν μανίκια» και να φτιαχτεί κάτι πραγματικά ισχυρό!

Μόνο Instagram: Pantelaras10

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ