OPINIONS

Στο μυαλό του Σφαιρόπουλου

Στο μυαλό του Σφαιρόπουλου
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αποκαλύπτει τι ισχύει πραγματικά αυτές τις μέρες στον Ολυμπιακό για τον αντικαταστάτη του Γιάνγκ.

Για να τελειώσει η ιστορία, να ηρεμήσετε και εσείς, να πάψετε ορισμένοι να παριστάνετε και τους μάνατζερ (ίσως να είστε και καλύτεροι βέβαια από δαύτους), αλλά πάνω απ' όλα για να μπει και μια τάξη στις σκέψεις σας, ιδού τι γίνεται με τη θέση «5» στον Ολυμπιακό. Και τα αναφέρω τα παρακάτω, ως δεδομένα, όχι ως πληροφορίες ή ως εικασίες.

Που σημαίνει ότι απαιτείται ο ανάλογος σεβασμός στις σκέψεις και στις απόψεις των πρωταθλητών. Στην τελική, ο Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του, θέλουν πολύ περισσότερο από κάθε άλλον το καλό τους. Πάμε λοιπόν, για όσους πραγματικά πέρασαν ή περνάνε από το μικροσκόπιο του κόουτς:

ΝΤΟΡΣΕΪ: Έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους, ειδικά από τον κόσμο. Ο Τζόι βλέπετε έχει το απίθανο παρελθόν με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην Πόλη. Το κακό είναι ότι δημιούργησε κι άλλο παρελθόν και αυτό είναι εμπόδιο για τον Σφαιρόπουλο. Ο ίδιος ο Αμερικανός τον τελευταίο καιρό έχει απλώσει δίχτυα, θεωρείται από πολύ κόσμο ότι αν πιέσει τη γαλατά θα του πει «ε αει σιχτιρ, φύγε μας έπρηξες». Ίσως και να μην είναι έτσι. Ο Σπανούλης δεν έχει πρόβλημα με τον Αμερικανό και η αλήθεια είναι, ότι στην άμυνα που παίζει ο Ολυμπιακός ο μοναδικός που μπορεί να την υποστηρίξει 100% είναι ο Ντόρσεϊ. Όμως ο Σφαιρόπουλος διστάζει. Γιατί ξέρει ότι οι δυο προκάτοχοί του είχαν θέματα και ξέρει επίσης, ότι στην παραμικρή πίεση ο Τζόι αντιδρά κυκλοθυμικά(κλαίει, πανικοβάλεται στα αποδυτήρια και άλλα τέτοια). Ο συγκεκριμένος προπονητής, έχει πάνω απ' όλα την πειθαρχία και την ολοκληρωτική αφοσίωση στη δουλειά. Όλα τα άλλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα,,,

Μ'ΜΠΑΚΟΥΕ: Η καλύτερη περίπτωση απ' όλες. Όμως η Μακάμπι δεν έχει καμία όρεξη-ως τώρα- να χάσει έναν από τους καλύτερούς της παίκτες. Οι ισραηλινοί λένε ότι θα πάρουν το Γιούροκαπ.

ΜΑΚ ΛΙΝ: Μια από τα ίδια. Αρέσει σε πολλούς, όμως τον Αρμάνι, τον Ρέπεσα και γενικά τους Ιταλούς, τους ρωτήσαμε αν δίνουν έναν καλό Αμερικανό; Στην τελική, το Μιλάνο δεν έχει πει ότι πάει να πάρει την Ευρωλίγκα. Το ιταλικό πρωτάθλημα θέλουν να ξαναπάρουν. Πώς θα δώσουν τον Μακ Λίν;

ΓΚΑΝΙ ΛΑΟΥΑΛ: Αυτός έφυγε από το Μιλάνο για το NBDL. Τον εξέτασαν προσεκτικά οι «ερυθρόλευκοι». Είναι πολύ κακός στην άμυνα. Αργά πόδια στιο hedge out, μικρή όρεξη να παίξει για συμπαίκτη του.

ΤΖΕΪΜΣ: Μέχρι να χτυπήσει στη Μακάμπι, ήταν ο κορυφαίος ψηλός στην Ευρώπη. Μετά «έπεσαν οι μετοχές του». Τώρα παλεύει στο Μπιλμπάο. Ο Σφαιρόπουλος τον καλοβλέπει. Και αυτός δεν είναι «σφαίρα» στην αμυντική επιστροφή μετά από βοήθεια, αλλά τον βοηθάνε και καλύπτει την αδυναμία του, τα μακριά του χέρια.

ΖΑΪΤΕ: Ο νεαρός της Ναντέρ είναι καλή περιπτωσούλα. Τον βλέπουν εδώ και δυο μέρες. Έχει απίστευτο παιχνίδι στον αέρα, αλλά είναι 21 ετών, άπειρος και στο «5 εναντίον 5» πολλές φορές χάνεται, ξεχνιέται και τρώει εύκολα καλάθια. Βέβαια η άμυνα του Ολυμπιακού κάνει και θαύματα από μόνη της, σίγουρα ο Σφαιρόπουλος θα ήθελε κάτι πιο «ψημένο».

ΑΪΒΕΡΣΟΝ: Θεωρείται καλή περίπτωση. Η Καρσίγιακα δεν τον δίνει αν αποκλειστεί. Έτσι λένε τουλάχιστον. Και επίσης ο Ολυμπιακός δε μπορεί να δώσει «ένα σκασμό λεφτά» για αντικαταστάτη παίκτη, ο οποίος θα συνεχίσει στην ομάδα σίγουρα , μόλις γίνει καλά.

ΤΑΪΟΥΣ: Θα ήταν ήδη στον Ολυμπιακό αν «σήκωνε από τους γιακάδες» τον Ίβκοβιτς εκείνη την ημέρα που ο Ντούντα του χίμηξε. Μπήκαν οι ψυχραιμότεροι στη μέση , στην τελική η Έφες λέτε να αποκλειστεί;

ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ: Όσο θα ψάχνουν, πάντα θα υπάρχει και η πιθανότητα να προκύψει και κάτι άγνωστο, που δεν έχει εμφανιστεί δημόσια. Κάποιος που να περνάει απαρατήρητος. Ίσως μάλιστα να εμφανιστεί και παίκτης πιο κοντά στο «4»(ο Τζατζουάν Τζόνσον τους άρεσε πολύ, όμως άλλαξε ομάδα χωρίς να αλλάξει εργοδότη από την Κράσνι στην καντού), ώστε να βγει εύκολα και το ερχόμενο καλοκαίρι. Απλά θα βγάλει έξτρα βάρδιες ο Αγραβάνης στο «5». Παίζει κι αυτό.

ΥΓ. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Μη το πολυψάχνετε κιόλας, δεν υπάρχουν παίκτες, από τη στιγμή που έχει απορριφθεί(σωστά) το ΝΒΑ. Θέλετε τη γνώμη μου; Ή λες στον Ντόρσεϊ «φύγε από εκεί και έλα» αλλά κάνεις τον σταυρό σου και βάζεις τον κακομοίρη τον Χάντερ να τον νταντεύει, αλλιώς πας στο Μπιλμπάο και παίρνεις τον Τζέιμς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ