OPINIONS

Ολυμπιακός 2016 - 2017

Ολυμπιακός 2016 - 2017
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος κόντρα σε όνειρα και σενάρια, παρουσιάζει τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν. Αυτόν που όλοι θέλουν να είναι καλύτερος και πολλά ακόμα

Κακό δεν είναι να ονειρεύεσαι αν είσαι οπαδός, ούτε να φαντάζεσαι αν είσαι δημοσιογράφος! Κακό είναι αυτός ο συνδυασμός να δημιουργεί... ουτοπίες και καταστάσεις που ποτέ δεν πρόκειται να συμβούν.

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο είναι έτοιμος. Άλλωστε ήταν σίγουρο ότι αν η ομάδα κατακτούσε το πρωτάθλημα, θα πέρναγε ένα από τα πιο ήρεμα καλοκαίρια της ιστορίας της. Έτσι είναι η πόρνη(που πε και ο Όσιμ) η μπάλα καλοί μου φίλοι. Ένα σουτ του Σπανούλη στον δεύτερο τελικό και όλα ήρθαν τούμπα! Γιατί αλλιώς θα μιλάγαμε τώρα αν είχα χαθεί ο τίτλος στον Πειραιά και αλλιώς με το back to back.

Το σίγουρο είναι πάντως, ότι ο απλός κοσμάκης που γουστάρει μπασκετάκι και να βλέπει την ομάδα του, δε φταίει σε κάτι να μπερδεύεται και να «πέφτει θύμα» ακόμη και των μανατζαραίων, που θέλοντας να «σπρώξουν εμπόρευμα» δημιουργούν δεξιά κι αριστερά διάφορες καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός είναι ένα έτοιμο πάζλ και απλά μένουν δυο κομματάκια για να ολοκληρωθεί. Έχετε διαβάσει το «κεφάλι του Τούρκου» που ο δύστυχος ο Ιζνογκούντ γυρεύει το τελευταίο κομματάκι, ώστε να το βάλει και να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη; Ε, κάπως έτσι. Μόνο που ο Ολυμπιακός (παρότι ο Ιζνογκούντ φοράει τα κόκκινα) είναι ήδη Χαλίφης και απλά ψάχνει τα δικά του κομμάτια, προκειμένου να γυρίσει και στα υψηλότερα πατώματα της Ευρωλίγκας. Μη σας ζαλίσω άλλο, πάμε να το τελειώσουμε:

Καλύτερο ρόστερ

Πρώτο μέλημα του Σφαιρόπουλου και φυσικά των Αγγελόπουλων, είναι να έχουν καλύτερη ομάδα και πιο ισορροπημένη από πέρυσι. Λογικά θα το καταφέρουν. «Κλειδί» σε αυτό η μεταγραφή του Παπανικολάου κι ας υπάρχουν και κάποιοι που δε το καταλαβαίνουν. Άλλωστε εδώ και μήνες πολλοί λέμε(βάζω και μένα μέσα) ότι η αξία της μεταγραφής του «Παπ» θα φανεί τώρα. Και ήδη φαίνεται. Θέλετε ένα στοιχείο;

Αν δεν είχε τον Παπανικολάου, θα έμενε ο Στρόμπερι. Και φυσικά ο Ντι Τζέι δεν είναι «για κλωτσιές», αλλά τώρα η ομάδα μπορεί να κινηθεί άνετα στο μοίρασμα των... ξένων θέσεων. Επιστρέφω λοιπόν και σας ξεκαθαρίζω ότι ο νέος Ολυμπιακός θα έχει μια 16αδα! Με παιδιά που θα μπορέσουν να στηρίξουν την προσπάθεια και βέβαια να καταπολεμήσουν όχι τους αντιπάλους τους μόνο, αλλά και τη γκαντεμιά που πλακώνει πάντα στο Ειρήνης και Φιλίας. Καταλαβαίνω ότι κάτω από αυτό το άρθρο, το πιθανότερο είναι να βάλετε τις απόψεις σας, να κάνετε και τις προτάσεις σας ή τις εκτιμήσεις σας, απλά εγώ σήμερα, σας παραθέτω το πως θα δείτε τη νέα σεζόν τον πρωταθλητή Ελλάδας και τίποτα περισσότερο! Στόχος λοιπόν το πιο «γεμάτο» ρόστερ και πάμε να το δούμε αναλυτικά για να το γνωρίζετε:

Δυο κομμάτια και σημειώσεις

Είναι λάθος να αρχίσω να γράφω «στα πλέι- μέικερ ο ταδε και ο τάδε, σούτινγκ γκάρντ αυτός κι αυτός». Και είναι λάθος γιατί θα μπερδευτείτε, ίσως κάποιοι να το καταλάβετε αλλιώς και αντί να σας βοηθήσω, να σας κάνω και χειρότερα. Θα το πάμε λοιπόν διαφορετικά. Και πιστεύω έτσι να γίνει πιο εύκολο:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Ο Μάντζαρης, ο Χάκετ και ο Τολιόπουλος χρεωμένοι στη θέση του οργανωτή. Ο Σπανούλης, ο ξένος που θα αποκτηθεί και ο Αθηναίου δίπλα τους! Ο Μουράτος από πίσω. Υπάρχει περίπτωση ο Βασίλης να πάει δανεικός, αν ο Αρσενόπουλος αποδείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στις προπονήσεις. Όλοι αυτοί θα είναι στο Μέτσοβο. Ως υποσημείωση κρατήστε ότι μπορεί να κατέβει στο «2» και ο Λοτζέσκι, κάτι που γίνεται συχνά...

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Ξεχάστε τους παίκτες του εκατομμυρίου. Το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο και για τον κοντό και για το 4αρι. Οι λόγοι είναι δυο: Πρώτον δε θέλουν στον Ολυμπιακό να αλλάξουν ξαφνικά πολιτική και να χαλάσουν τη φιλοσοφία τους. Εξάλλου όταν πορεύτηκαν έτσι άρχισαν να μαζεύουν τίτλους, άντε να τους το αλλάξεις. Δεύτερον και κυριότερο, δε θέλουν να χαλάσουν τις ισορροπίες. Παράδειγμα; Αν πάρουν 4αρι με τρελά λεφτά, το άλλο καλοκαίρι τι θα πάρει ο Πρίντεζης; Δυο βαπόρια και τη μισή Ζέα;

ΚΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ: Αποφεύγω πάντα τις μπασκετικές ορολογίες γιατί δε φταίτε σε κάτι να βασανίζεστε. Άλλοι έχουν διάθεση να «πουλήσουν» γνώση, άλλοι πάλι το κάνουν για να σας τα μάθουν. Θεωρώ ότι έχετε ήδη αρκετά προβλήματα στο κεφάλι σας, ώστε να σας ταλαιπωρούμε με ορολογίες. Απλά και... χύμα λοιπόν: Ο περιφερειακός που θα αποκτηθεί, πρέπει να βάζει «γκολάκια», να δημιουργεί ρήγματα, να 'χει σουτάκι και να μπορεί να παίξει με τη μπάλα. Να οργανώσει. Άντε δεν αντέχω θα το γράψω ένα, αλλά είναι και εύκολο: Να είναι ball handler! Μην αρχίσετε τις προτάσεις από κάτω, θα αδικηθείτε. Και εγώ θέλω τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Είπαμε, λεφτά και ισορροπίες. Μη το ξεχνάτε!

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ: Είπαμε για την επτάδα κοντών, πάμε και πιο... ψηλά τώρα. Λοτζέσκι Παπανικολάου, Παπαπέτρου. Τα σχόλια περιττεύουν. Ο ένας βοηθάει και πιο κάτω, οι άλλοι και πιο πάνω, αλλά αυτή τη φορά η ομάδα «χτίζεται» για να μη χρειαστεί αυτό, αν και εφόσον υπάρχει υγεία! Συνεχίζω: Πρίντεζης, ξένος και Αγραβάνης! Με τον Δημήτρη να μπορεί πανεύκολα να γίνει «5» και να δώσει τη δύναμή του και το πάθος του! Στο «5» , οι δυο νεαροί τερματοφύλακες(Γιάνγκ- Μπίρτς) και ο Καββαδάς, τον οποίο κάθε μέρα, τον πηγαίνουν και σε άλλη ομάδα! Στέκομαι εδώ όμως και επισημαίνω:

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τρίτο σέντερ και έχει τον Βασίλη. Αν φύγει θα πρέπει να αποκτηθεί άλλος. Ο τρίτος σέντερ με δυο ξένους και τα τρία 4αρια, θα 'χει φορές που θα μένει εκτός 12αδας. Εύκολα λοιπόν, σας λένε διάφορα ονόματα, δύσκολα όμως αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε σε μια ομάδα για να βλέπουν την Ευρωλίγκα δίπλα από τον πάγκο μιας ομάδας. Θα πεταχτεί κάποιος από εσάς και θα ρωτήσει σωστά: Και ο Καββαδάς τι είναι; Κορόιδο; Όχι βέβαια, αλλά έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ίσως και να επαναδιαπραγματευτεί για αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι δεξιά κι αριστερά βγαίνουν διάφορα για τον παίκτη, ίσως και να θέλει να φύγει. Ο Ολυμπιακός όμως, κοιτάζει την ομάδα του. Και ο Βασίλης ελάτε τώρα, μπορεί πανεύκολα να παίζει στην Α1 και να 'χει και χρόνο και ρόλο...

ΨΗΛΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ: Θυμάστε τον Πέτγουεϊ; Ε κάτι τέτοιο ψάχνουν! Αλλά να μη χτυπάει κάθε τρεις και λίγο όπως ο άτυχος Μπρέντ. Γιατί αν ο Αμερικανός δεν είχε τις λαβωματιές(τα ίδια έπαθε και στη Σάσαρι) σιγά μην έφευγε από τον Πειραιά. Ένα 4αρι που να παίζει δυναμικά πάνω από τη στεφάνη και φυσικά να 'χει καλά ποσοστά από απόσταση. Αυτό θέλουν οι «ερυθρόλευκοι», περιμένοντας πάντα τον Οκάρο Ουάιτ. Ο συγκεκριμένος, δεν επέδειξε απόλυτη σταθερότητα στο τρίποντο τη χρονιά που έφυγε, αλλά έχει πολλά άλλα καλά που του παρέχουν το δικαίωμα να φορέσει -αν υπογράψει- τα ρούχα του πρωταθλητή Ελλάδας!

Και πολλά άλλα...

Αυτή είναι η 16αδα, έτσι θα πορευτεί ο Ολυμπιακός(ο Ανδρέας Χριστοδούλου θα φύγει) κι αν θέλετε τη δική μου γνώμη, όπως πέρυσι πολύ νωρίς σας επισήμανα ότι το ρόστερ είναι μικρό αριθμητικά και θα «σκάσει» στην Ευρωλίγκα (όπως κι έγινε), μπορώ από τώρα να σας διαβεβαιώσω ότι αν οι δυο μεταγραφές αποδειχθούν «λαχεία» (γιατί πάντα μια απόκτηση, έχει ρίσκο), τότε η συγκεκριμένη ομάδα με υγεία πάνω απ' όλα, μπορεί να φτάσει ξανά στο φάιναλ- φορ. Κι ας είναι οι άλλοι πλουσιότεροι! Έχει κι άλλα θετικά ο Ολυμπιακός, που δεν έχουν να κάνουν με το ρόστερ του, αλλά με την ψυχολογία των παικτών, τα αποδυτήρια του, τη φιλοσοφία της παρέας και πολλά άλλα, που θα τα συζητήσουμε στο μέλλον!

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν, για να μη σας τρελαίνουν να θυμάστε: Λεφτά και πάνω απ' όλα ρόλοι!!! Καμία μεταγραφή δε γίνεται στην τύχη. Καμία...

Για οποιαδήποτε απορία, σας περιμένω κάθε πρωί στις 10:00 στον Sport24 Radio 103,3

KILL BILL: ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΝΙΚΗΤΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ