OPINIONS

Ο Καπίνο άνοιξε την πόρτα

Ο Καπίνο άνοιξε την πόρτα

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τις επόμενες μεταγραφές, τις τάπες του Μαρινάκη και δυο λογάκια για το πρώτο κόκκινο φιλικό

Κι άλλη μεταγραφή δεν ήθελαν οι Ολυμπιακοί; Ε, ορίστε. Τερματοφύλακα πήραν και μάλιστα 21 ετών, διεθνή και ταλαντούχο. Ίσως να αποκαταστάθηκε και η… τάξη στις σκέψεις τους, αφού ειδικά εκεί στον Κορυδαλλό δε το ‘χαν χωνέψει με τίποτα πως έφυγε ο Καπίνο κι αντί να πάει ελάχιστα χιλιόμετρα πιο δίπλα, βρέθηκε στη Λεωφόρο.

Τελικά τη διαδρομή προς το λιμάνι την έκανε, όχι από τον Κορυδαλλό, αλλά από τη Γερμανία. Το πώς θα δουλέψει ο νταμπλούχος στο τέρμα του, θα το ξέρουμε, όταν λήξει και η υπόθεση Ρομπέρτο.

Μια υπόθεση που θα ‘ναι πάντα ανοιχτή μέχρι να φύγει ο Ισπανός ή μέχρι να οριστικοποιηθεί ότι δεν έχει να πάει πουθενά και μαζί με τον Έλληνα συνάδελφό του θα αποτελέσουν ένα δυναμικό ντουέτο στη νευραλγική θέση με το νούμερο «1». Υπομονή…

Τι γίνεται από ‘δω και πέρα; Πολλοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους, στο ποιος θα είναι ο πλάγιος χαφ και αν τελικά γίνει η μεγάλη κίνηση με τον Μιραλάς. Άλλοι πάλι, θεωρούν ότι χρειάζεται και δεύτερος ακραίος. Υπάρχει και κόσμος που δεν είναι ικανοποιημένος με Πουλίδο, Χάρα, Μπενίτες και θέλει σέντερ φορ.

Επίσης, μη ξεχνάμε, ότι όσο η Φενέρ ζητάει τον Μιλιβόγεβιτς, τόσο θα υπάρχει και η... χαραμάδα για το αν εμφανιστεί κι άλλο κεντρικό χαφ. Προσωπικά όμως, επιτρέψτε μου να ζω στην κοσμάρα μου και να γράψω το εξής: Ο στόπερ ποιος θα είναι; Ο Σίλβα θέλει τον Νέτο. Καλά κάνει και δικαίωμά του. Που είναι ο παίκτης όμως;

Σας έχω ζαλίσει ότι ίσως καλύτερα θα ‘ταν να μπουν στην "κόκκινη μηχανή" δυο κεντρικοί αμυντικοί, όμως αυτή είναι απλά η γνώμη μου. Ούτε εισήγηση κάνω, ούτε γουστάρω να σας ξεσηκώσω. Αν πιστεύουν στον Πειραιά, ότι με μια μόνο μεταγραφή στόπερ είναι καλυμμένοι, οκ, μακάρι να επιβεβαιωθούν και να διαψευστώ πανηγυρικά. Θα περιμένω όμως να δω το… κύλισμα της σεζόν.

Βασικά λοιπόν, τώρα που θα μπουν και σε μια σειρά τα πράγματα, ας αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις. Για έναν Ολυμπιακό, που οφείλω να γράψω ότι φέτος έχει μοιράσει του κόσμου τις… χυλόπιτες σε ενδιαφερόμενους για ποδοσφαιριστές του. Κόσμος και κοσμάκης έχει κάνει πρόταση για παίκτες (Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Ντουρμάζ, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς ) αλλά οι "τάπες έπεσαν βροχή" από τον Βαγγέλη Μαρινάκη…

Όσο για το ματς με τη Ντούγκλα; Να με συμπαθάτε, αλλά τηρώ πάντα μια αρχή. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ νωρίς τον Ιούλη για να γράψεις συμπεράσματα και να αναλύσεις και… εξυπνάδες. Οι παίκτες όλων των ομάδων «καταπίνουν» χιλιόμετρα, έχουν διαφοροποιημένο πρόγραμμα από αυτό που θα ακολουθούν το χειμώνα και πρώτο μέλημα είναι να γνωριστούν με τη φιλοσοφία του προπονητή.

Παρ’ όλα αυτά, επειδή έγινε κι ένα ματσάκι, θέλω να επισημάνω ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας μόνο αρνητικοί δεν ήταν, κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε αποφασίσει να παίξει με αντεπιθέσεις. Μόνο όταν έβγαιναν στην πλάτη των «ερυθρόλευκων» οι ποδοσφαιριστές της Ντούκλα έδειχναν ικανοί να πράξουν κάποια επικίνδυνα πραγματάκια.

Κατά τα άλλα έπεφταν εύκολα θύματα της πίεσης του Ολυμπιακού. Ο Σίλβα έβλεπε τους Χάρα και Πουλίδο να είναι ιδιαίτερα κινητικοί (και ταιριαστοί) μπροστά, ενώ ο Τσόρι με τον Φορτούνη είχαν όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουν δημιουργικά. Χάθηκαν καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, είχε και δοκάρι ο Ολυμπιακός, αλλά ως εδώ. Ούτε τα πεπραγμένα του δευτέρου μέρους θα πρέπει να σας απασχολήσουν.

H Ντούκλα πήρε μια νίκη κόντρα στην εικόνα του ματς στο 86’ με τον Σιόβα να "αδειάζεται" (όλη η άμυνα όμως έβγαλε το 90λεπτο) από μισή προσποίηση του σκόρερ. Όμως κανείς δε πρέπει να ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα. Τις εικόνες να κρατάτε και κυρίως σε αυτά τα πρώτα φιλικά (που λείπουν και αρκετοί παίκτες), το καλύτερο είναι να βλέπετε λεπτομέρειες.

Έτσι για να σας βάλω βραδιάτικα να ακονίζετε τις σκέψεις σας, θα σας γράψω ένα παράδειγμα: Τρομερές διαγώνιες σαραντάρες μπάλες από το φοβερό αριστερό πόδι του Μαζουακού (γι’ αυτό η Τζένοα δίνει γη, ύδωρ και τον Φετφατζίδη πίσω), με τον Γιαννιώτα να κάνει τα τέλεια κοντρόλ και να κινείται για πλάκα στη δεξιά πλευρά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να βγάλει πολλά θετικά στο παιχνίδι του φέτος, που θα ΄χουν να κάνουν και με την ταχύτητα.

Όμως, μη βιαζόμαστε. Πρώτα να μπουν οι διεθνείς, να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές και τα ξαναλέμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ