OPINIONS

Ο Επιτάφιος της μπάλας

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος λυπάται και αηδιάζει για τη χώρα, στην οποία οι αθλητές που την εκπροσωπούν γίνονται θύματα ξυλοδαρμού.

Η νύχτα που πέθανε το ποδόσφαιρο; Ή μήπως ξαναπέθανε; Να καθίσω να γράψω για μπάλα; Ναι, το έκανα. Για τρεις λόγους. Πρώτον γιατί μ’ αρέσει το άθλημα. Δεύτερον για όσους διαβάζετε. Τρίτον, για όσους μου το έχουν αναθέσει. Και το έκανα, θα το δείτε πιο κάτω. Και για μπάλα και για προπονητές και διαιτητές. Αλλά στην τελική ποιο ποδόσφαιρο;

Αυτό που «βιάζεται» καθημερινά και δε ξέρεις τελικά γιατί συμβαίνει; Μεγάλη Πέμπτη, ημέρα των Παθών, θα μπορούσε κάποιος να «παίξει» με τις λέξεις να γράψει για τα Πάθη του Ολυμπιακού ή το δώρο γενεθλίων της ΑΕΚ! Αλλά τι είναι όλα αυτά, μπροστά στο τρομερό: Έφαγαν ξύλο παίκτες! Εδώ τελειώνουν όλα! Τα ΜΑΤ χτύπησαν αθλητές. Διεθνείς! Καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε; Καταλαβαίνετε τι συνέβη; Πόσο σοβαρό είναι; Πού θα είναι οι υπουργοί; Πού θα είναι το κράτος; Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, που κάποτε άδειαζε εξέδρες και… μετακινούσε αγώνες, τι θα ‘χει να πει τώρα αλήθεια; Ξέρω, ξέρω. Θα ασκηθεί ΕΔΕ. Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι. Από τη στιγμή που δέχθηκαν επίθεση ποδοσφαιριστές (και ένας δύστυχος φροντιστής που βγάζει μεροκάματο), πλέον δεν υπάρχει σωτηρία. Και δε με καλύπτει καμία δικαιολογία. Στον χώρο εργασίας τους, γιατί μόνο παίκτες πρέπει να είναι στο γήπεδο, «έφαγαν ξύλο». Εδώ τελειώνει κάθε συζήτηση.

ΠΕΡΙ ΜΠΑΛΑΣ

Ο αγώνας στο Καραϊσκάκη πάντως τελείωσε και ο Τάκης Λεμονής στις πρώτες δηλώσεις του και πριν δει τους παίκτες του «ξυλοκοπημένους» ξεκαθάρισε ότι δεν έχει παράπονα από την ομάδα του και μίλησε για τη διαιτησία. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός έχασε άλλο ένα παιχνίδι. Τον πρώτο ημιτελικό και μάλιστα μέσα στο σπίτι του από την ΑΕΚ. Τον έχασε από τον Παπαπέτρου; Μπορεί. Ελέγχεται το δεύτερο γκολ του Πατίτο. Επίσης, έχουμε πει πολλές φορές, ότι η ομάδα του Πειραιά πάει για παγκόσμιο ρεκόρ. Θα πάρει το πρωτάθλημα με ένα μόνο πέναλτι. Τώρα θα διαμαρτύρεται και για το δεύτερο κιτρινόμαυρο γκολ. Αυτό που δεν αλλάζει όμως, είναι πως η ομάδα ανεβαίνει ποδοσφαιρικό Γολγοθά. Για την οικονομία της συζήτησης εγώ θα πάω με τον Λεμονή. Ας πούμε ότι σ’ όλα έχει δίκιο. Ωραία; Από ‘κει και πέρα, ο κόσμος που πήγε στο γήπεδο, είδε αυτό που περίμενε; Είδε αυτό που ‘χε περάσει προς τα έξω τις προηγούμενες μέρες; Και η εξήγηση είναι απλή. Ποτέ δε ξέρεις πως θα σου τα φέρει η μπάλα. Μπορεί στο ΟΑΚΑ να βάλει γρήγορο γκολ ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ να πάθει… ψυχοπλάκωμα. Ποτέ δε ξέρεις. Όμως ο Ολυμπιακός ακόμη και τώρα στη… δύση της σεζόν έχει ίδια προβλήματα. Λογικό βέβαια…

ΩΡΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Για μπάλα μπορούμε να πούμε το ο,τιδήποτε, αλλά από θέμα παλμού και φανατισμού, το ματσάκι ήταν σούπερ από το πρώτο κιόλας λεπτό. Συγκριτικά με το ΠΑΟ- ΠΑΟΚ, τόσο οι «ερυθρόλευκοι», όσο και οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν πολύ πιο φανατισμένα. Ίσως να βοήθησε η εξέλιξη, δε ξέρω, εγώ κρίνω από αυτά που βλέπω. Η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε κοιμωμένη σε μια στημένη μπάλα. Ο Μάνταλος έκανε την κομπίνα, ο Αραούχο πλάσαρε σωστά και έτσι οι πρωταθλητές βρέθηκαν από πολύ νωρίς με… ενάμιση γκολ στην καμπούρα τους (μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για κύπελλο). Το ακόμη πιο δύσκολο για τους γηπεδούχους ήταν να διαχειριστούν τα αμέσως επόμενα λεπτά. Εδώ λοιπόν ήταν και λίγο τυχερός ο Ολυμπιακός, αφού υπήρξαν περιπτώσεις για να διπλασιάσει η ΑΕΚ τα τέρματά της. Η Ένωση ζητούσε ένα γκολ, είδε τον Ρέτσο να «γλείφει» το δοκάρι στο ξεκίνημα, ενώ άσχημα «έκατσε» στους φιλοξενούμενους» και το 1- 1. Γιατί το γράφω; Μα όταν είσαι κοντά στο 0- 2 και ο Μαρίν μόνος για 20 λεπτά σου αναστατώνει όλη την ανασταλτική λειτουργία, έχεις ζητήματα.

Η ΚΙΝΗΣΗ... ΚΛΕΙΔΙ

Εδώ λοιπόν, να σταθώ στο «κλειδί» του 45λεπτου. Όταν ο Ολυμπιακός πιεζόταν κοντά στην περιοχή του, είχε θέματα. Όμως, αν η μπάλα πέρναγε από τη μεσαία γραμμή, η ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερα ευάλωτη. Γι' αυτό και έγιναν φάσεις, δεν ήταν βαρετό το ματς κι ας είχε δυο γκολ πολύ νωρίς, που θα μπορούσαν στην τελική, ακόμη και να φοβίσουν τους πρωταγωνιστές. Δε φοβήθηκαν, κάθε άλλο. Το σίγουρο είναι ότι με αυτή την εικόνα, η πρόκριση θα είναι ανοιχτή ως το τέλος του ματς του ΟΑΚΑ. Και φυσικά πήγαν περίπατο όλα τα πλάνα που γράφονταν τόσο καιρό και όλες οι εικασίες που γίνονταν από την πλευρά του Τύπου. Η ΑΕΚ με τον Χριστοδουλόπουλο ήθελε να «πειράξει» την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού, όπου μετά από καιρό βλέπαμε τον Ρέτσο. Κάποιες επιλογές Μπέντο είχαν εμφανιστεί και πάλι στο γήπεδο, σίγουρα όμως ο Ρομαό και ο Μαρίν δεν ήταν σε αυτές. Οι δυο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές «ακούστηκαν» πιο πολύ για τον πρωταθλητή και έπαιξαν τον σημαντικότερο ρόλο για να αντιδράσει ο Ολυμπιακός μετά το γρήγορο τέρμα που δέχτηκε.

Ήταν σε γενικές γραμμές καλή η ομάδα του Λεμονή στο πρώτο μέρος που συν τοις άλλοις, είχε και δυο δοκάρια. Μη το ξεχνάμε… Όμως μετά την ανάπαυλα, τέλος. Γονάτισαν.

«ΕΣΚΑΣΑΝ" ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Χιμένεθ έφραξε τον Μαρίν μέχρι να «σκάσει» από την κούραση ο Γερμανός, ο Καμπιάσο (μπήκε) και ο Ρομαό δεν μπορούσαν να φτιάξουν παιχνίδι, ο Φορτούνης είχε «σκιά» τον Σιμόες και βέβαια τα δυο φορ, Καρντόσο- Ανσαριφάντ, δεν έκαναν κάτι της προκοπής. Ο Ρέτσος δεν είναι επιθετικό μπάκ. Δεν είναι καν μπακ. Άρα η μια πλευρά, τέζα… Ο Φιγκέιρας προωθείται, παλεύει, αλλά δε θα πάρει ποτέ παιχνίδι μόνος του. Και ποιος έμεινε. Κανένας. Μόνο καμιά στημένη φάση θα έφερνε γκολ. Δεν «κάθισε», τέλος το ματς, αφού η ΑΕΚ την ώρα που έγινε συντηρητική μπόρεσε και να ξαναβρεί δίχτυα. Μεγάλο ρόλο βέβαια το συνεχές πρέσινγκ των παικτών της, απέναντι σε ποδοσφαιριστές που όσο κυλούσαν τα δευτερόλεπτα δεν είχαν αντοχές. Δυο διαφορετικά ημίχρονα και πλέον ο Ολυμπιακός στα… σχοινιά. Η υπόθεση πρόκριση δεν έχει τελειώσει, αλλά η ΑΕΚ είναι το φαβορί.

Μόνο Instagram: Pantelaras10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ