OPINIONS

Μυστήρια φάρα οι Ολυμπιακοί...

Μυστήρια φάρα οι Ολυμπιακοί...

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος θυμίζει στους παλιούς και ενημερώνει τους νέους πώς είναι οι πληγωμένοι Ολυμπιακοί.

Παρατηρώ με τεράστιο ενδιαφέρον όλες μα όλες τις εξελίξεις. Κάθε λεπτομέρεια, κάθε δήλωση, κάθε ανακοίνωση! Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταγωνιστής. Μπορεί στα περιβόητα πορίσματα να αναφέρονται δεκάδες ονόματα, όμως οι πρωταθλητές είναι αυτοί που «πουλάνε». Χρόνια τώρα. Και αυτό δε θα πάψει να ισχύει. Το σωματείο με τον περισσότερο κόσμο. Με φωνακλάδες και απαιτητικούς οπαδούς, «άρρωστους» με την ομάδα τους, αρκετά γκρινιάρηδες, αλλά με ένα κύριο χαρακτηριστικό: Μπορεί να τσακώνονται ασταμάτητα, να «σκοτώνονται» και να κάθεσαι δίπλα τους να το απολαμβάνεις.

Έχεις κάθε δικαίωμα να γελάσεις, να κάνεις γκριμάτσα, να παραγγείλεις ουισκάκι και να το απολαύσεις. Ένα δικαίωμα δεν έχεις: Να ανοίξεις το στόμα σου. Να τοποθετηθείς. Ακόμη κι αν πάρεις το μέρος της μιας πλευράς. Δε θέλουν να μπαίνουν «τρίτοι» στα δικά τους θέματα. Δυο Ολυμπιακοί, για να το κάνω και πιο λιανά μπορούν να περάσουν τις ώρες τους, ουρλιάζοντας ο ένας στον άλλο για το αν ο Αναστόπουλος ήταν καλύτερος ή ο Προτάσοφ. Για το αν ο Κόκκαλης πούλησε τον Γεωργάτο ή ο Γρηγόρης είπε «ναι» στην Ίντερ. Να τσακώνονται για το αν χρειάζεται 4άρι στο μπάσκετ ή μια χαρά είναι η ομάδα. Το να... πεταχτεί όμως «αντίπαλος» υποστηρικτής και να εκφέρει γνώμη, εμπεριέχει μεγαλύτερο ρίσκο και από την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο.

Μυστήρια φάρα οι Ολυμπιακοί και τούτες τις μέρες δοκιμάζονται! Πέρα από πρόσωπα, αυτό που ενδιαφέρει κάθε φίλαθλο, κάθε οπαδό είναι το μέλλον της ομάδας τους. Και φυσικά δεν είναι ό,τι καλύτερο να διαβάζεις ή να ακούς άλλους να...γιορτάζουν για ενδεχόμενο υποβιβασμό σου ή ακόμη και... οικονομική καταστροφή. Τις ώρες που διαβάζετε αυτές τις αράδες, για κάποιους ο Μαρινάκης είναι στη φυλακή, ο Ολυμπιακός στην Α' Πειραιά, οι φίλαθλοί του, σπάνε πέτρες παρέα με τους Ντάλτον και ο Πειραιάς έχει μετατραπεί σε απέραντο τρελοκομείο...

Για όλα αυτά, ένα ρίσκο υπάρχει: Μια μικρή λεπτομέρεια. Και πιστέψτε με, δεν είναι μικρή, είναι πολύ μεγάλη! Επειδή η συγκεκριμένη ομάδα κυριαρχεί εδώ και μια 20ετία, επειδή ομολογουμένως έχουν δημιουργηθεί γενιές Ολυμπιακών που είναι... κολλημένοι μόνο με τις κούπες και δεν έχουν δει την άσχημη όψη του νομίσματος, ισχύει ακριβώς το ίδιο και για τους αντιπάλους. Μεγαλώνοντας σε οποιοδήποτε πόστο, είτε παραγοντικό, είτε δημοσιογραφικό, είτε ως απλοί φίλαθλοι, όλοι αυτοί Ολυμπιακοί ή μη Ολυμπιακοί, δε ξέρουν ένα πράγμα: Πώς είναι και πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο σωματείο στα ζόρια του.

Πόσοι θυμούνται άραγε τον «πληγωμένο» Ολυμπιακό που μάζευε 70 χιλιάδες κόσμο και ήταν 16ος στη βαθμολογία; Ποιος θυμάται τους Ολυμπιακούς και τη συμπεριφορά τους όταν δεν ήξεραν πώς θα έβρισκε το ξημέρωμα την αγαπημένη τους ομάδα; Είναι δύσκολες οι εποχές και μυστήριες. Ο κόσμος έχει πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα και το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει. Αποτελεί όμως και έναν τρόπο ξεσπάσματος η στήριξη και η ενασχόληση με την ομάδα σου! Όλα τα πρωτοσέλιδα έχουν δώσει έκταση στους «ερυθρόλευκους».

Τα site αναζητούν τα «χτυπήματα» μέσω των υποθέσεων της συγκεκριμένης ομάδας! Πάντα έτσι γινόταν και δε θα πάψει να γίνεται. Το σίγουρο όμως είναι ότι όλα αυτά, θα δημιουργήσουν την απόλυτη συσπείρωση στη συγκεκριμένη ομάδα. Και εκεί που ο πιο γκρινιάρης οπαδός της, είχε ορκιστεί να μην πατήσει στο γήπεδο, αν δεν έβλεπε καλό στόπερ, τώρα είναι το πιθανότερο να πάει πρώτος στο Καραϊσκάκη, έτσι απλά για να είναι εκεί. Το τι θα γίνει με τα θέματα δικαιοσύνης είναι πραγματικά και αποκλειστικά ζητήματα που αφορούν, αυτούς που ξέρουν.

Κανείς οπαδός και κανείς δημοσιογράφος και κανείς παράγοντας δε δικαιούται να προβλέπει, να φλυαρεί και να προτρέχει. Οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες σε όλες τις χώρες, βάσει των νόμων που υπάρχουν. Όλα τα άλλα θα τα δούμε. Όσο για τους Ολυμπιακούς; Θα συνεχίσουν να ασχολούνται με την ομάδα τους, συμφωνώντας ή διαφωνώντας. Γιατί πάνω από πρόσωπα, είναι η φανέλα και η ιστορία της. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ