OPINIONS

Μισή ντουζίνα μηνύματα

Μισή ντουζίνα μηνύματα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος είδε έναν διαφορετικό από πέρυσι Ολυμπιακό, γράφει για τον Μάριν, τον Μιλιβόγεβιτς, τον Ιντέγε, τον Φορτούνη και το μέλλον.

Πέντε μήνες είχε να μπει ο Ολυμπιακός στο σπίτι του για… ελληνικό ματσάκι. Και όσοι αψήφησαν τη βροχή για να βρεθούν στο Καραϊσκάκη, είδαν τους πρωταθλητές της χώρας μας, να κερδίζουν στο ημίχρονο 3- 0 τη Βέροια!

Στο πρώτο 45λεπτο, είχαν τελειώσει όλα με τους Πειραιώτες να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα. Και μιλάμε για… σωρεία μηνυμάτων. Παραλήπτες; Οι μνηστήρες του τίτλου, που ξεκίνησαν επίσης εντυπωσιακά και περίμεναν να δουν την αντίδραση του Ολυμπιακού. Επίσης, οι ίδιοι οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά, που πέρασαν ζόρικο και κακό(ομολογουμένως) καλοκαίρι. Είχαν κάθε δικαίωμα να κατηφορίσουν με επιφυλάξεις στο φαληρικό γήπεδο, αλλά μάλλον έφυγαν με θετικές εντυπώσεις. Επίσης, ο ίδιος ο Μπέντο έλαβε κάποια μηνύματα από τους παίκτες του, οι οποίοι για πρεμιέρα άρχισαν σιγά- σιγά να γκαζώνουν, έψαξαν κάμποση ωρίτσα τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να «χτυπήσουν» και μόλις άνοιξαν το σκορ, μετά ήταν πολύ εύκολο να βλάψουν την αντίπαλό τους, που πραγματικά αποδείχτηκε ανήμπορη για κάθε είδους αντίδραση.

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην παραταχθεί επιθετικά ο Ολυμπιακός. Πρεμιέρα πρωταθλήματος και μέσα στο σπίτι του. Ο Φιγκέιρας μπορεί να μην έπειθε, κάποιοι να τον είχαν διώξει, πριν καν… αποκτηθεί, η έλευση όμως Πορτογάλου προπονητή-ξανά- «βίδωσε» και πάλι τον συμπατριώτη του Μπέντο, στο λιμάνι. Ο Ντελα Μπέγια από την άλλη και οι υπόλοιποι, λίγο- πολύ αναμενόμενοι. Ακόμη και το ότι ξεκίνησε ο Ιντέγε, το λογικό ήταν αφού κανείς προπονητής δε μπορεί «με τη μια» να στείλει έξω έναν παίκτη που «τράβηξε κουπί» ολομόναχος τόσο καιρό στην κορυφή της επίθεσης. Και εκεί που η συζήτηση στην εξέδρα είχε να κάνει με το κατά πόσο ο Μάριν, μπορεί να αποδώσει πίσω από τον επιθετικό, ο βοσνιακής καταγωγής Γερμανός, άρχισε μόνος του να δίνει απαντήσεις. Όπου ήταν η μπάλα ήταν και ο ξανθομάλλης με το «11» στην πλάτη.

Έκοβε σωστά, μοίραζε, άλλαζε παιχνίδι, κινείτο στο χώρο, γύρευε συμπαίκτες, ε σε κάποιες φάσεις καθυστέρησε κιόλας, πάνω απ’ όλα όμως, το μεγαλύτερο καλό που έκανε, ήταν πως ίσως ταρακούνησε τον Φορτούνη. Γιατί ο Κώστας είναι και παικταράς και μπορεί να δώσει πράγματα. Συνεπώς θα πήρε κι αυτός ένα από τα… μηνυματάκια για τα οποία σας έγραψα παραπάνω. Και μη ξεχνάμε ότι εκτός έμειναν και ποιοτικότατοι παίκτες όπως ο Τσόρι και ο Μάρτινς. Έχει ξαφνικά μπόλικο υλικό η ομάδα του λιμανιού. Θα ήταν άδικο να μην εγκωμιάσω τον Μιλιβόγεβιτς, αρχηγός με τα όλα του και «άρχοντας» στο να συνδέσει την ανασταλτική λειτουργία με την αναζήτηση δημιουργίας.

Ο Ολυμπιακός «δεν έβγαλε μάτια» στις πλευρές, ο Σεμπά και ο Ελιονούσι σκόραραν όμως και αν μη τι άλλο έκαναν πολλά από αυτά που ήθελε ο προπονητής τους. Και κάτι άλλο: Το μέγιστο θέμα συζήτησης πέρυσι ήταν πως η ομάδα δεν δημιουργεί, δε βάζει γκολ από συνεργασίες, παρά μόνο με σουτ και στημένες φάσεις. Από το πρώτο 45λεπτο του αγώνα με την Βέροια, αυτό είχε τελειώσει. Πλέον ο Ολυμπιακός βγάζει αρκετούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και είναι λογικό να δημιουργεί μπελάδες στον τερματοφύλακα που έχει απέναντί του. Πιέζει εξαιρετικά, κάτι που φάνηκε και στο 4- 0 πριν ρίξει την… οβίδα ο Μιλιβόγεβιτς.

Να ξεκαθαρίσω βέβαια(αν και είναι περιττό), πως μιλάμε για τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, τόσο από τους «ερυθρόλευκους», όσο και από όλες τις άλλες ομάδες που κέρδισαν. Ήταν μια αγωνιστική με πολλά γκολ, αλλά ούτε αυτό λέει κάτι. Κάποιοι τώρα θα σχολιάσετε το γεγονός, πως η ομάδα ξεκίνησε με έναν Έλληνα την αναμέτρηση, αλλά καλή ομάδα είναι πάντα αυτή που κερδίζει και παίζει όμορφα. Ξέρω ότι στο λιμάνι έχουν την «τρέλα» να γουστάρουν και να φτιάχνονται με τους Έλληνες.

Όμως το νόημα αυτού του πρώτου αγώνα, είναι ένα: Ο Ολυμπιακός έχει πλέον περισσότερους μπαλαδόρους, πολύ πιο ποιοτική ομάδα κι ας άργησε να φτιαχτεί. Δείτε και το πέμπτο γκολ για να καταλάβετε τι εννοώ. Εξάλλου, αν πρέπει κάτι να κρατήσετε οπωσδήποτε, είναι πως η ομάδα ακόμη δεν είναι έτοιμη, δε παίζει όπως μπορούν όλοι οι ποδοσφαιριστές της. Και είναι και λογικό, μιας και μαζεύτηκαν κυριολεκτικά πριν λίγα 24ωρα.

Όταν βρουν ρυθμό, τότε μάλλον θα δούμε κι άλλα ωραία από αυτόν τον Ολυμπιακό. Ας περιμένουμε όμως, ας μη βιαζόμαστε γιατί θα ‘ρθουν και αγώνες με καλύτερους αντιπάλους από την ομάδα της Ημαθίας. Εκεί που το κέντρο της άμυνας των «ερυθρόλευκων» θα δοκιμαστεί και περισσότερο, δε συμφωνείτε; Κρίνοντας από αυτό το ματς, η εικόνα των πρωταθλητών ήταν πολύ καλή.

ΥΓ. Το μόνο αρνητικό για αυτή την πρεμιέρα του Ολυμπιακού, δεν είχε να κάνει με την τακτική και τον τρόπο παιχνιδιού. Θα πρέπει απλά κάποιος, να πει στους παίκτες ότι δεν είναι ανάγκη σε κάθε λάθος επιλογή, να σηκώνουν τα χέρια και να κάνουν νοήματα αγανάκτησης στον συμπαίκτη τους, όσο δεν έχουν βάλει γκολ.

Αν η συγκεκριμένη ομάδα είχε εδώ και δεκαετίες μια… σφραγίδα, αυτή ήταν ότι οι ποδοσφαιριστές της όλο το 90λεπτο κέρδιζαν ή έχαναν και όσα είχαν να πουν, τα έλεγαν στα αποδυτήρια. Κι ας ούρλιαζε ο κόσμος. Το άγχος και η νευρικότητα του πρώτου ματς είναι ισχυρές δικαιολογίες, όπως και η πρεμούρα να μπει γρήγορα γκολ για να φύγει η πίεση. Απλά οφείλω να γράψω κάτι που δε μου άρεσε και θα ήθελα να μην το ξαναδώ!

ΥΓ 2.: Οι ιστορίες των εισαγγελέων και της ΕΠΟ, ενδιαφέρουν πολύ, κουράζουν πολύ, ζαλίζουν πολύ αλλά θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν έχουν και πολύ σχέση με το γήπεδο. Στο χορτάρι πάνω, όποιος έχει καλή ομάδα, κερδίζει. Και φέτος απ’ ότι φαίνεται θα δούμε ενδιαφέρον πρωταθληματάκι.

ΥΓ 3.: Αποκλειστικά και μόνο για τους ακροατές του sport24 radio 103,3 και της εκπομπής «Το δέκα το κακό»: Απλά Μουντιαλικός, όταν υπάρχουν παίκτες πίσω του να δουλέψουν σωστά και για αυτόν… Τα υπόλοιπα στις 10 το πρωί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ