OPINIONS

Μαρσάρει! Θα γκαζώσει;

Μαρσάρει! Θα γκαζώσει;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που ετοιμάζεται να μπει στα... καλά παιχνίδια.

Το ότι έχει κριθεί το πρωτάθλημα, δεν παρέχει το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να «αράξει». Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος από την ιστορία του, να μην ξεκουράζεται. Αποτελεί «εντολή», άγραφο νόμο για αυτή την ομάδα, να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση.

Σε όλα τα επίπεδα. Πήγαν στην Ήπειρο και έβγαλαν ένα ημίχρονο, χωρίς να δεχτούν τελική προσπάθεια από τους αντιπάλους τους. Πήραν το παιχνίδι, ικανοποίησαν τον προπονητή τους, αλλά κυρίως έδειξαν ότι «η μηχανή έχει ανάψει» δουλεύει στο ρελαντί, αλλά είναι έτοιμο το πόδι του Σίλβα να πατήσει γκάζι, τώρα που έρχονται τα «καλά» παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός δε δικαιούται καν να έχει σκαμπανεβάσματα. Αυτοί οι δυο βαθμοί που αφέθηκαν στην Πλατανιά, συζητήθηκαν περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, όπως και το «πεταμένο» πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ξάνθη. Η ομάδα του Πειραιά όμως, έχει –πάντα- ως μεγαλύτερο αντίπαλο τον ίδιο τον εαυτό της.

Κάθε αγώνας είναι και μια άλλη περιπέτεια που «σβήνει» την προηγούμενη. Καταλήγεις λοιπόν εύκολα στο συμπέρασμα, πως δεν υπάρχει κάτι άλλο παρά μόνο το να μη σταματάς ποτέ!!!

Από την πλευρά του, το χειρότερο που θα μπορούσε να πάθει ο ΠΑΣ, ήταν να δει απέναντί του έναν Ολυμπιακό ορεξάτο, φορτσάτο και πιεστικό! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποφασισμένοι και το έδειξαν. Δεν κάθισαν να διαπραγματευθούν, σε ένα γήπεδο που συχνά- πυκνά, έχουν προβλήματα.

Βέβαια, τούτη τη φορά οι νταμπλούχοι δεν έπαιξαν μέσα στη βρόχα και στη λάσπη, όπως τους «καθόταν» περασμένες σεζόν. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι, ότι την τελευταία φορά που ‘χε κερδίσει ο Ολυμπιακός στους Ζωσιμάδες ήταν τον Σεπτέμβρη του ’12.

Έκανε το αυτονόητο ο Σίλβα ή πιο σωστά, είδε τους ποδοσφαιριστές του να το πράττουν στο έπακρο. Κλεισμένοι όλοι οι χώροι, καμία όρεξη να βγάλουν ενθουσιασμό τα Γιάννενα και συνεργασίες σε μικρούς χώρους, για να ταλαιπωρήσουν την ομάδα του Πετράκη. Δυο ακίνητες μπάλες, έφεραν τα γκολ.

Φαουλάρα του Φορτούνη και το 2- 0 με πέναλτι του ίδιου ποδοσφαιριστή. Στην κορυφαία σεζόν της καριέρας του(ως τώρα), ο Κώστας συνεχίζει να βλέπει δίχτυα και πάνω απ’ όλα, ο Ολυμπιακός όπως σας έγραψα και στον πρόλογο αρχίζει να… ανάβει τη μηχανή πριν από τα σημαντικά παιχνίδια.

Με καλές φάσεις, σωστή κατοχή και νοοτροπία ομάδας που δε χαρίζεται, ο νταμπλούχος είχε βάλει τους τρεις βαθμούς από νωρίς στις αποσκευές του. Κι ας το πήγε στο πιο… άνετο στο δεύτερο ημίχρονο. Και πάλι, κάθε φορά που πάταγαν περιοχή έτοιμοι ήταν να βλάψουν τον «Άγιαξ». Ο Σίλβα στο πρόσωπο του Ζντίελαρ έχει βρει έναν παίκτη που μπορεί να αποτελέσει υπερπολύτιμη μονάδα για το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και το μέλλον.

Ο νεαρός Σέρβος δε χαμπαριάζει, προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε κατάσταση και «καταπίνει» τα χιλιόμετρα με περίσσια ευχαρίστηση. Πολύ σημαντικό αυτό, για τη θέση που παίζει, την υπομονή που πρέπει να κάνει (ανταγωνισμός γαρ), αλλά και τις διαφορετικές ανάγκες που έχει πάντα η ομάδα του. Ο Ολυμπιακός θα πεταχτεί μέχρι την Τρίπολη για ένα ματς τυπικής διαδικασίας (το φρόντισε ο ίδιος αυτό από το πρώτο 90λεπτο του προημιτελικού) και στη συνέχεια θα περιμένει τον ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς ίσως και να βρεθούν στο Καραϊσκάκη με άλλον προπονητή, που θα σημαίνει, άλλα κίνητρα, άλλη ψυχολογία, μπορεί και άλλη εικόνα, παρά τις σοβαρές ελλείψεις που θα έχουν στα άκρα της μεσαίας γραμμής τους. Για τον Ολυμπιακό, τίποτα δεν αλλάζει. Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος. Άλλη μια νίκη, διατήρηση του ρυθμού, της εικόνας, αναζήτηση κινήτρων.

Μπαίνουν πλέον σε «τροχιά» σπουδαίων αναμετρήσεων οι Πειραιώτες. Μέχρι τις 13 του Μάρτη, που θα υποδεχτούν τον Παναθηναϊκό, θα δώσουν σπουδαία 90λεπτα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όμορφες ποδοσφαιρικές απορίες θα γεννηθούν: Θα πατήσει γκάζι η ομάδα; Θα πάει «βουρ» σε όλα όπως έκανε στον πρώτο γύρο, αδιαφορώντας για τη σειρά των αναμετρήσεων, ή θα σκεφτούν να δουλέψουν με το ροτέισον ρίχνοντας βάρος και στο Γιουρόπα Λίγκ;

Βέβαια, άντε να το πεις στους Ολυμπιακούς, που βλέπουν το πρόγραμμα και ονειρεύονται σερί νικών απέναντι σε όλες τις ομάδες που τους ακολουθούν στην βαθμολογία. Και έτσι είναι και το σωστό. Μπαίνεις στο ματσάκι, παίζεις, σκυλιάζεις, κοιτάς αποκλειστικά και μόνο το συγκεκριμένο 90λεπτο.

Αν αφήσεις το μυαλό να ταξιδέψει, μπορεί να βρεθείς και …ξάπλα στο χόρτο. Και δε το θέλουν αυτό στο λιμάνι. Ισοπαλία φέρνουν και τους «αλλάζουν τα φώτα». Φανταστείτε τι θα ακούσουν σε καμιά ήττα. Εξάλλου μη ξεχνάμε, ότι υπάρχουν και πολλοί που νιώθουν (και πιστεύουν) πως αν κερδίσουν τον Ολυμπιακό, έβγαλαν με επιτυχία όλο το 9μηνο, όλη τη σεζόν. Κακό αυτό, μα αληθινό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ