OPINIONS

Κράτα τον Πουλίδο!

Κράτα τον Πουλίδο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το μαρτύριο του Ολυμπιακού στο ματς με τον Πανθρακικό (4-0) στο άδειο λόγω τιμωρίας "Γ. Καραϊσκάκης" και τον Μεξικανό φορ της ομάδας, Άλαν Πουλίδο, που πρέπει να μείνει στον Πειραιά.

Το… απόλυτο μαρτύριο έζησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού κόντρα στον Πανθρακικό! Να ‘χεις να κάνεις «αγγαρεία», να πρέπει να μη το δεις έτσι το ματς ώστε να αποφύγεις το δικαστήριο και να μην έχει και κόσμο το γήπεδο. Άστα να πάνε! Α και για να γίνω αναλυτικός περί των δικαστών, αναφέρομαι: Πρώτον στους δημοσιογράφους, που εύκολα θα σε περιλάβουν και θα σε κατηγορήσουν για αδιαφορία, για «ζαμανφουτισμό» και γύρισμα της πλάτης στις υποχρεώσεις σου. Δεύτερον, στον προπονητή που πάντα έχει απαίτηση να βλέπει τους ποδοσφαιριστές του να παίζουν καλά να… γκαζώνουν, να μη χαρίζονται. Τρίτον, στον κόσμο, που μπορεί να μην είχε δικαίωμα να βρεθεί στις κερκίδες, αλλά και από τις τηλεοράσεις καμιά φορά, οι φωνές και οι γκρίνιες «ακούγονται»(εντάξει πλάκα κάνω).

Κράτα τον Πουλίδο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι παίκτες του Ολυμπιακού λοιπόν, έπρεπε να μπουν καλά στο ματς με τον Πανθρακικό, να λειτουργήσουν βάσει αξίας, ονόματος και τίτλων, να μη δώσουν δικαιώματα και να διαπρέψουν. Τι συνέβη; Για εμένα, καλά τα πήγαν. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι θα τους «ξημερώσει» με τις ιστορίες Κοντονή, ΕΠΟ, ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ. Ήταν μια εβδομάδα περίεργη, που όλοι οι ξένοι δέχονταν κλήσεις από τις πατρίδες τους και όλοι άκουγαν το ίδιο ερώτημα: «Θα φύγεις;» Ακόμη κι ο Σίλβα. Δε θα γράψω τίποτα αυτή τη φορά για τακτικά θέματα. Ο προπονητής βλέπει κάποιους παίκτες, δοκιμάζει ορισμένα πραγματάκια, αλλά έχει απαίτηση ο Ολυμπιακός να συνεχίζει στο τέμπο που ξεκίνησε τη σεζόν. Του «κάθεται» και μια βαριά εβδομάδα πλάκα- πλάκα, αφού μεσοβδόμαδα υπάρχει ο Ηρακλής και μετά ξανά εκτός έδρας ματς στο Αγρίνιο (Κυριακή).

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα φουριόζικο διάστημα στο πρώτο μέρος που τους έφερε τρία γκολ και μετά έκαναν το ίδιο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όταν πίεσαν πραγματικά, έκαναν φάσεις- δεν έβαλαν γκολ, μέχρι να ‘ρθουν οι καθυστερήσεις. Εκεί σημειώθηκε ένα εξαιρετικό τέρμα για το 4- 0. Αν πρέπει να σταθώ και σε ένα πρόσωπο, επιλέγω τον Πουλίδο και όχι τον Ερνάνι που πραγματικά έκανε πολλά και παίδεψε τους «ακρίτες». Ο Μεξικανός που ξεκίνησε τη σεζόν ως τρίτη επιλογή, μπήκε σ’ ένα «χοντρό» σήριαλ, να πάρει μεταγραφή, τελικά έμεινε επειδή έφυγε ο Φινμπόγκασον, αλλά συνεχίζει να δίνει πραγματάκια.

Κράτα τον Πουλίδο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η γνώμη μου είναι απλή και συγκεκριμένη: Ο Σίλβα εμπιστεύεται τον Ιντέγε(καλά κάνει) και θα τον βάλει λογικά στο Καυτανζόγλειο. Ο Νιγηριανός κάνει όλα αυτά που έχει ανάγκη η ομάδα, ώστε να γίνουν σκόρερ όλοι οι άλλοι, όμως ο ίδιος δεν είναι και ο παίκτης που θα «χορτάσει» τα αντίπαλα δίχτυα, άσχετα αν όταν σκοράρει, το κάνει πάντα με… Μουντιαλικό στυλ(σιγά μη δε το ‘γραφα). Αντιθέτως, ο Πουλίδο το ‘χει το χαρισματάκι να την περνάει τη μπάλα εύκολα από τη γραμμή του τέρματος. Στου Ρέντη λένε, ότι είναι σούπερ εκτελεστής και προσφάτως ο ίδιος ο Φινμπόγκασον τον χαρακτήρισε «καλύτερο φορ του Ολυμπιακού». Όπως και να ‘χει, διάφοροι θα χτυπήσουν την κόκκινη πόρτα για να ζητήσουν παίκτες.

Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κρατήσει Ιντέγε- Πουλίδο και να πάρει και έναν Έλληνα. Όλα αυτά βέβαια, αν δεν ξημερώσει σε λίγα 24ωρα η μέρα, που θα βρεθούμε εκτός ποδοσφαιρικής Ευρώπης και θα καμαρώνουν όλοι αυτοί που το υποστηρίζουν. Μόνο που θα καμαρώνουν για δυο- τρεις μέρες, αλλά στη συνέχεια, θα ‘χουν προβλήματα. Γιατί αν δεν υπάρχει αντικείμενο να ασχοληθείς, θα πάψουν και να σε έχουν ανάγκη. Είτε είσαι παράγοντας, είτε δημοσιογράφος, έτσι δεν είναι; Εκτός αν όλοι το «γυρίσουν» στο μπάσκετ. Λέτε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ