OPINIONS

Κόκκινη κούπα μ' ένα νόμισμα

Κόκκινη κούπα μ' ένα νόμισμα
EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον -ξανά- πρωταθλητή Ολυμπιακό, την εικόνα απέναντι στην κλειστή άμυνα της Κέρκυρας, αλλά το μέλλον του.

Δύσκολη η σεζόν για τον Ολυμπιακό δίχως άλλο. Πολλή δύσκολη, ζόρικη και μυστήρια. Τόσοι προπονητές άλλαξαν, τόσοι παίκτες αντιμετωπίστηκαν με δυσπιστία, αποδοκιμάστηκαν οι πάντες, αλλά στο τέλος ο τίτλος θα βαφτεί κόκκινος. Και αυτός.

Ναι, το νόμισμα έχει δυο όψεις. Κορώνα-γράμματα, έτσι δε λένε; Σε αυτή την ιστορία λοιπόν, η μια όψη έχει χαραγμένο πάνω της όλο το κακό αγωνιστικό πρόσωπο των "ερυθρόλευκων". Το άσχημο μείγμα που εμφανίστηκε κυρίως μετά τα μισά του Δεκέμβρη. Αυτή είναι η... κορώνα.

ΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;

Από την άλλη υπάρχουν και τα γράμματα! Αυτά όμως ως άλλη όψη του νομίσματος, σχηματίζουν την εξής φράση: Το πήρε με τόσα βάσανα, αν φτιάξει την ομάδα του τι θα κάνει; Και αυτή η όψη, των γραμμάτων, είναι που αποτελεί κίνητρο για την διοίκηση, προσδοκία για τον κόσμο. Μη το κουράζουμε, ο Ολυμπιακός κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα, αφού οι άλλοι ήταν χειρότεροι και σε μια σεζόν που όχι μόνο δε του χαρίστηκε κάτι, αλλά κάποιες φορές αδικήθηκε κιόλας και το είπαν όλοι. Το θέμα είναι τι θα γίνει από ‘δω και στο εξής…

Τον "κάβο" και αυτού του τίτλου στο λιμάνι ουσιαστικά τον "έδεσε" η άνετη επικράτηση στα Επτάνησα. Μια επικράτηση που μπορεί να ήταν ευκολότερη κι απ’ όσο τη περίμεναν ο Λεμονής με τους ποδοσφαιριστές του. Επιχειρήματα ποδοσφαιρικά δεν υπάρχουν και πάρα πολλά. Οι Φαίακες ολοκληρώνουν μια σεζόν με περίεργο τρόπο. "Ύπουλη" ομάδα και το γράφω με την καλή έννοια.

SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δυσκόλεψε κόσμο και κοσμάκη και τις τελευταίες εβδομάδες μέσα στο σπίτι της ήταν σφριγηλή με εξαίρεση το… αέρινο πέρασμα του Ηρακλή. Ο Ολυμπιακός βέβαια δεν είχε και πολλά να διαπραγματευθεί. Οι Πειραιώτες έχουν ξεκαθαρίσει ότι τώρα που δύει η αγωνιστική περίοδος, δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο, παρά μόνο να κλείσουν με χαμόγελο το πρωτάθλημα και να τα δώσουν όλα για το Κύπελλο.

Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος, το πόσο… πλάτος θα ‘χει αυτό το χαμόγελο, εξαρτάται και από τη μπάλα που θα βγάλει η ομάδα, αλλά και από τον αντίπαλο. Ο Γρηγορίου για παράδειγμα, κατέβασε μια ομάδα που περίμενε. Διπλή ζώνη, σκληράδα και κατοχή απειροελάχιστη. Το γκολ που έβαλε ο Φορτούνης το βρήκε, μόνο και μόνο επειδή ο Σεμπά κέρδισε μια κόντρα. Και δεν είναι όλα θέμα Ολυμπιακού. Γιατί έχει γίνει και της μόδας να αναλύουμε, να τα… ρίχνουμε όλα στον πιο δυνατό και να καθαρίζουμε. Οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν επτά τελικές φάσεις, οι τέσσερις πήγαν προς την εστία. Η Κέρκυρα είχε ένα σουτ στα "περιστέρια".

ΕΒΓΑΛΕ ΦΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΜΥΝΑ

Με τον Καρντόσο να πατάει μετά από καιρό χόρτο για επίσημο ματς, οι πρωταθλητές κινήθηκαν περιφερειακά του Παραγουανού και ομολογουμένως, προσπάθησαν να το κάνουν γρήγορα, ώστε να αποσυντονίσουν τους θωρακισμένους πίσω Φαίακες. Δεν "έσπαγε" εύκολα αυτή η άμυνα και μόνο ο Φορτούνης το κατάφερε με τον τρόπο που είδατε. Δεν άλλαξαν και πάρα πολλά στο δεύτερο μέρος, γιατί η Κέρκυρα δε μπήκε στη διαδικασία να βγει μπροστά και να αναπτυχθεί με τρέλα. Οι ποδοσφαιριστές της προσπάθησαν να κερδίσουν ελάχιστα μέτρα, έχοντας πάντα στο μυαλό τους την άμυνα. Και αυτό, τους έκανε να μη δεχθούν άλλο τέρμα μέχρι το 77'.

Οι Πειραιώτες είχαν κι αυτοί αποκτήσει περισσότερη ταχύτητα και πίεση, με το που μπήκε ο Ανσαριφάρντ και γενικά όπως σας έγραψα και πιο πάνω, οδηγήθηκαν στην επικράτηση με άνετο τρόπο. Είχε καλή κυκλοφορία ο Ολυμπιακός και είναι αλήθεια, ότι έβγαλε φάσεις, παρά τους κλειστούς διαδρόμους των αντιπάλων του. Ο Λεμονής βέβαια μίλησε για τη συνέχεια και πιστεύει σε καλύτερη εικόνα. Είναι ένα ζήτημα και μια απορία που γεννάται μοιραία, λόγω κυρίως του ημιτελικού με την ΑΕΚ. Θα πρέπει να περιμένουμε λοιπόν μια εβδομάδα ακόμη για να δούμε αν υπάρχει απόλυτη βελτίωση. Κι αφού πρώτα φυσικά, οι "ερυθρόλευκοι" θα πάνε στη Λιβαδειά, για να πάρουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Μόνο Instagram: Pantelaras10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ