OPINIONS

Καλύτερα δεν γινόταν!

Καλύτερα δεν γινόταν!
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον "ξεγραμμένο" από κάποιους Ολυμπιακό, τους δύο επιθετικούς, τις μεταγραφές και τον μεγάλο Ερίκ!

Σε μια ομάδα που έτρωγε γκολ με… αίτηση, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να βάλει πέντε και εύκολα! Ήταν το καλύτερο φινάλε της χρονιάς για τους «ερυθρόλευκους» και σίγουρα θα κάνουν ήρεμες γιορτές. Αν μάλιστα ο Λεβαδειακός δε χάσει από τον ΠΑΟΚ, εκεί που ο περισσότερος κόσμος είχε πιστέψει ότι η ομάδα του Πειραιά θα απωλέσει το πρωτάθλημα, θα υποχρεωθεί να την δει ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

Ίσως όλα αυτά να μη σημαίνουν και κάτι. Θα πείτε «Δεκέμβρης είναι ακόμη». Ναι, Δεκέμβρης είναι, αλλά δε γίνεται να παίζει χάλια μια ομάδα να της κάνουμε κριτική και σε ένα βράδυ που ρίχνει πεντάρα να παραστήσουμε τους Κινέζους. Από … ψυχοβγάλτης αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός μεταμορφώθηκε σε μηχανή- τερμάτων. Βρήκε τρόπους, είχε στυλ, είχε τη συμπεριφορά που χρειαζόταν στο γήπεδο και πήρε το ματσάκι. Το έκανε εύκολο ο Ολυμπιακός αυτό το Σαββατόβραδο. Δεν ήταν εύκολο.

Το μετέτρεψαν σε παιχνιδάκι του χεριού τους ή πιο σωστά των… ποδιών τους οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ. Και έχουν κάθε δικαίωμα να προσμένουν ένα καλύτερο 2015. Αρκεί κι αυτοί να ηρεμήσουν, να προσέξουν τα αποδυτήριά τους και να ετοιμαστούν για το δυσκολότερο, σίγουρα, μέλλον τους.

Αν κάτι «έκατσε» καλά στους Πειραιώτες, αυτό ήταν το γρήγορο γκολ! Ο Μανιάτης μάλιστα που βρήκε δίχτυα, έγραψε και την δική του ιστορία για φέτος, μιας και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της κατηγορίας που σκοράρει στη Μυτιλήνη. Αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι πέρυσι ως νεοφώτιστη η καλλονή αγωνιζόταν εκτός νησιού ακόμη και γηπεδούχος, ο Μανιάτης έγινε ο πρώτος παίκτης που βάζει γκολ στη Λέσβο στην Σούπερ Λίγκα!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ήταν η καλοζυγισμένη σέντρα του μαζουακού. Η μπάλα πήγε εκεί που έπρεπε, ο «ερυθρόλευκος» αρχηγός ήταν εκεί που έπρεπε, πήδηξε στο τάιμινγκ που έπρεπε, βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι όπως έπρεπε και την έστειλε εκεί που έπρεπε. Και μετά πολύ «έπρεπε» από νωρίς οι πρωταθλητές βρέθηκαν να προηγούνται. Και ήταν πολύ καλό αυτό. Η Καλλονή βλέπεται με 4- 2- 3- 1 που μπήκε στο ΄γήπεδο, είχε- κλασικά- ως πρώτο μέλημα να μην απειληθεί. Και επειδή το ‘χει κάνει τόσο επιτυχημένα ο Ματζουράκης ήλπιζε να το επαναλάβει. Την ίδια ώρα οι «ερυθρόλευκοι» με ρόμβο στα χαφ και δυο σέντερ φορ παρακαλώ, έδειχναν ότι είχαν πάει υποψιασμένοι. Και αυτό τους δικαίωσε από το ξεκίνημα.

Και Μήτρογλου και Μπενίτεθ για τον Μίτσελ που γνώριζε ότι μια καλοστημένη άμυνα, ένα σύνολο που όταν ταμπουρωθεί δεν τρώει γκολ εύκολα, μπορείς να το παιδέψεις, μόνο με φουλ επίθεση και από παντού. Για αυτό και αποφάσισε να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη τακτική. Το 0- 1 τον δικαίωσε, απλά είχε δικακιολογημένα παράπονα και από τα δυο φορ. Δεν έκλεισαν σωστά ανασταλτικά , δε συνεργάστηκαν όπως θα μπορούσαν. Θεωρώ ότι ο Μήτρογλου και ο Μπενίτεθ ως μοναδική δικαιολογία μπορούν να προβάλουν ότι δεν παίζουν και συχνά μαζί. Ήταν ο Μαζουακού σε εξαιρετική βραδιά βέβαια και στήριζε ακόμη και την έλλειψη δημιουργίας από τα χαφ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όλα αυτά σε ένα πρώτο μέρος, που έδωσε τη θέση του ένα δεύτερο ημίχρονο με τρομερή πίεση, όρεξη και ρυθμό από την ομάδα του Μίτσελ. Ο Μήτρογλου και ο Μπενίτεθ έκαναν ό,τι γούσταραν με τον Παραγουανό να διαπρέπει, να βάζει γκολάρα, να δίνει ασίστ και γενικά να αποδεικνύει ότι μπορεί να παίξει εύκολα μαζί με τον Έλληνα φορ. Και από τη στιγμή που δεν έχεις τους καλύτερους πλάγιους του κόσμου φέτος, αφού προτιμάς να παίζεις αλλιώς, ε στην τελική άσε τους επιθετικούς σου, ώστε να μένει και πίσω αναγκαστικά η αντίπαλη άμυνα. Υψηλή κριτική δε χρειάζεται να γίνει. Η Καλλονή ξεχαρβαλώθηκε και παραδόθηκε. Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε κάθε επίσκεψή τους στην αντίπαλη περιοχή ήταν έτοιμοι να σκοράρουν. Μπόρεσαν με τις επιδόσεις τους να μοιράσουν χαμόγελα και να περιμένουν ένα καλύτερο μέλλον.

Όλα αυτά βέβαια, δε σημαίνουν ότι δε θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια ενίσχυσης. Ο Αμπιντάλ δεν θα ξαναπαίξει , στόπερ πρέπει η ομάδα να βρει απαραίτητα και να εύχεται οι Αυλωνίτης- Μποτία να γυρίσουν αμέσως. Αλλιώς σε κάποια ματς, θα πάει με την μεταγραφή, τον Σιόβα και τον Βούρο. Εκτός αν πάρει και δεύτερο αμυντικό. Θα ψάξουν τρείς- τέσσερις παίκτες, ονόματα υπάρχουν. Και πλάγιος αναζητείται και επιθετικός και γενικά οι πρωταθλητές είναι σε μια διαδικασία να περάσουν στο… οπλοστάσιό τους παίκτες που θα μπορέσουν να τους αλλάξουν την ταχύτητα. Να τους κάνουν να αισθανθούν πιο δυνατοί. Πιο σίγουροι… Και αυτό περνάει και στα αποδυτήρια και στον κόσμο.

ΥΓ. Όλα τα παραπάνω στην τελική μπορεί να μην έχουν και καμία αξία για το βράδυ στη Μυτιλήνη, μετά την ιδιαίτερη στιγμή, της αποχώρησης του Αμπιντάλ από το γήπεδο. Απέραντα ζεστό χειροκρότημα όλων και των ανθρώπων στη Μυτιλήνη, απλά εγώ εύχομαι να οργανώσει η Μπαρτσελόνα ένα ματς προς τιμήν του Γάλλου, ώστε να χαιρετήσει τη μπάλα και μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ