OPINIONS

Και μη χειρότερα...

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / ΟΤΖΙΤΖΑ ΟΦΟΕ(Α) ΠΡΟΤΟ(Κ) ΡΟΜΑΟ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / ΟΤΖΙΤΖΑ ΟΦΟΕ(Α) ΠΡΟΤΟ(Κ) ΡΟΜΑΟ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος, εξηγεί μετά την ήττα των ερυθρολεύκων στο Καραϊσκάκη από τον Ατρόμητο (0-1), γιατί ο Ολυμπιακός είναι στην εντατική και πως θα βγει από αυτή.

Πριν λίγα 24ωρα με το που τελείωσε το ματς κόντρα στηΓιούβεείχα γράψει ότι «αλλού είναι ο πόλεμος», εννοώντας φυσικά τη Σούπερ Λίγκα. Οι περισσότεροι το κατάλαβαν, κάποιοι αναλώθηκαν στο αν έπαιξε «σβηστά» ή όχι ηΓιούβε. Η ουσία είναι μια και μοναδική: Ο Ολυμπιακός έχασε από τον Ατρόμητο μέσα στο Καραϊσκάκη.

Η μεγαλύτερη χασούρα για το σωματείο δεν είναι η ήττα. Ούτε οι βαθμοί. Η μεγαλύτερη ήττα του Ολυμπιακού, αυτή τη στιγμή, είναι ότι έχει «πέσει» στα μάτια των δικών του ανθρώπων. Στα λεπτά της καθυστέρησης, όλο το γήπεδο μουγγό, απλά να παρακολουθεί. Και στο τέλος από κάθε γωνιά αποδοκιμασίες. Για όλους… Αυτός σίγουρα δεν είναι ο Ολυμπιακός που έχουν μάθει οι φίλοι του και οι αντίπαλοί του. Ακούγοντας σχόλια στον sport24radio 103,3, κατανοώ την προσπάθεια στήριξης του Λεμονή. Άλλωστε και όταν ακούστηκε το όνομά του είχε καθολική αποδοχή απ’ όλο τον κόσμο.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / ËÅÌÏÍÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / ËÅÌÏÍÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όχι, για το 0- 1 έχει τη μικρότερη ευθύνη. Αρκεί φυσικά και αυτός και οι συνεργάτες του, να μου αποδείξουν ότι αποφασίζουν με βάσει τη δικαιοσύνη και την ποδοσφαιρική τακτική. Θεωρώ ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει πολύ μπάλα, άσχετα αν ορισμένες φορές έβαλε από πάνω τις δημόσιες σχέσεις. Ο Καπίνο και ο Φορτούνης σίγουρα αυτή τη φορά δε φταίνε και για να μη το ξεχάσω, διάβασα και πολύ προσεκτικά, όσα πέρασαν προς τα έξω για τους λόγους που ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής απέναντι σε κλειστές άμυνες, έπρεπε να μείνει εκτός αποστολής. Δε με ενδιαφέρει κανενός η άποψη για έναν παίκτη. Έχω τη δική μου. Έμεινε έξω ο Φορτούνης επειδή δεν έχει πάθος και μπήκαν άλλοι, πολύ παθιασμένοι. Ο Μάρτινς για παράδειγμα, πήρε ευκαιρία από τον Έλληνα τεχνικό. Θα ‘πρεπε να «σκιστεί» για τον προπονητή του. Τέλος πάντων, μη σας κουράζω και εσάς.

Ο Ολυμπιακός μια ατυχία είχε και έπαιξε κι αυτή ρόλο στο να μπει στην εντατική. Θα μπορούσε πάνω στην αλλαγή προπονητή, στα ψαξίματα και στις δυο ήττες (Γιούβε, ΑΕΚ) να ‘χει διαφορετικό αντίπαλο. Ο Ατρόμητος δεν είναι τυχαία αήττητος. Και όσοι παρακολουθούν και τις άλλες ομάδες, γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα με το που άρχισαν τα επίσημα βρήκε τον δρόμο της. Ο Ολυμπιακός βοήθησε πολύ σε αυτό. Σούπερ τερματοφύλακας πλέον στο Περιστέρι και το ντουέτο Χατζηισαΐα- Ρισβάνη ανίκητο στο ψηλό παιχνίδι. Γιαννούλης- Κυβρακίδης μια χαρά μπακ και μπροστά ποιότητα. Αμύνθηκαν σωστά, «γέμισαν» τον άξονα, μπλόκαραν όλους τους «ερυθρόλευκους» και ανάγκασαν τον Κούτρη να βγάζει σέντερ. Μια από αυτές δε τη βρήκε καλά ο Τζούρτζεβιτς. Και μετά πρώτο σουτ εντός περιοχής από τον Ολυμπιακό, με τον Φιγκέιρας στο 65’ . Τίποτ’ άλλο, αυτό ήταν ο Ολυμπιακός.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ατρόμητος παίζοντας καλά πίσω από τη μπάλα, εκμεταλλεύτηκε όλες τις συνθήκες. Την όποια αδυναμία του αντίπαλου του. Να πω σε αυτό το σημείο, ότι ο Ολυμπιακός ήταν και άτυχος. Ο τραυματισμός του Μπεν χάλασε το πλάνο, ίσως εκεί ο Λεμονής να έπρεπε να βάλει τον Σεμπά και όχι τον Μαρίν. Επίσης δε δόθηκε ένα πέναλτι στον Βραζιλιάνο στα τελευταία λεπτά. Αυτό που θα θυμούνται στου Ρέντη όμως, είναι, ότι δε πρόλαβαν να διορθώσουν κάτι. Το νέο τεχνικό τιμ είναι πολύ φρέσκο, κακά τα ψέματα. Κριτική μπορείς να τους κάνεις μόνο για τις επιλογές ατόμων. Όχι για την τακτική, που στην τελική επί Χάσι ήταν ανύπαρκτη.

Μια ομάδα δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη και μπορεί ο κόσμος να φώναζε στο πρώτο μέρος για το πάσινγκ γκέιμ, καλά έκαναν όμως οι παίκτες και γύριζαν τη μπάλα. Όπως επίσης με πρώτο τον Οφόε, καλά έκαναν και έμπαιναν δυνατά σε κάθε φάση. Σε κάθε διεκδίκηση. Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου, δεν ήταν τόσο κακός, όσο πιστεύει ο κόσμος του. Όμως δίχως πλάνο δομημένο και δουλεμένο, αυτά θα τα έχει. Για να βγει από την εντατική η ομάδα, χρειάζονται συγκεκριμένα πράγματα και ο Λεμονής τα ξέρει:

  • Πρώτο και κυριότερο να βρεθούν οι ισορροπίες και να μην είναι παντού μόνο ο Οφόε. Αποτέλεσμα; Τραυματίστηκε...

  • Δεύτερο, να «ανέβει» ο Φορτούνης πάση- θυσία. Γιατί αν είναι καλά αυτός, έχει + 30% όλη η ομάδα.

  • Να ηρεμήσουν στο προπονητικό κέντρο και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Κάθε κακό αποτέλεσμα, φέρνει γκρίνια και ανασφάλεια. Ο Ολυμπιακός είναι πίσω με σημαντική διαφορά και μόλις μπήκε ο Οκτώβρης. Θα κινδυνέψουν να παίζουν στο καταχείμωνο και να μην υπάρχει κόσμος. Η Μπάρτσα και η Γιούβε μια φορά θα έρθουν. Όχι κάθε εβδομάδα…

  • Θέλει και τύχη να λύσει τα θέματα στην άμυνά του και να «ζυγίσει» μια και καλή όλους τους παίκτες. Είναι σκληρή απόφαση, όμως πρέπει να αποφασίσεις με ποιους θα πας.

  • Δε γίνεται την 1 Οκτώβρη να αναρωτιούνται αν μπορεί να παίξει ο ένας δίπλα στον άλλο και ποιος μαρκάρει και ποιος όχι…

  • Η ομάδα «χτίστηκε» με άλλο τρόπο, με άλλους παίκτες, με άλλο πλάνο και άλλο προπονητή. Δε γίνεται σε λιγότερο από μια εβδομάδα να αλλάξει.

  • Το ροτέισον δε δικαίωσε τον προπονητή. Όμως κάποιοι έπρεπε να τον στηρίξουν για τις επιλογές του.

Καμία ομάδα δεν έχει συμβόλαιο με τις νίκες, με τους τίτλους, με την συνεχή επιτυχία. Όμως όταν είσαι ο Ολυμπιακός, πρέπει να πολεμήσεις σωστά, να ‘χεις κάνει τη δουλειά σου στο έπακρο και μετά να μπορείς να πεις «πάμε για το επόμενο». Ο Ατρόμητος πήρε ένα μεγάλο διπλό, απέναντι σε μια ομάδα που δε μπορούσε να τον βλάψει. Στον τίτλο γράφω «και μη χειρότερα», αλλά εδώ που τα λέμε, χειρότερα δε μπορεί να πάει. Πόσο πια; Ευκαιρία είναι να δουλέψει και να βγει από την… εντατική. Διαφορετικά θα μένει καλωδιωμένος και κάθε εβδομάδα θα συζητάμε τα ίδια και τα ίδια.

Το πολύ- πολύ να αλλάζουν τα ονόματα των πρωταγωνιστών. Μια ομάδα όμως μεγάλη, πρέπει να ξέρει να κλείνει τα αυτιά της και να ξαναβρίσκει τον χαρακτήρα της. Θα χρειαστεί καιρός για τον Ολυμπιακό. Και τα δύσκολα θα είναι συνήθως τα εντός. Εκτός, να τους φοβάστε λιγότερο. Ειδικά όταν βρεθεί η ισορροπία. Το θέμα είναι, μέχρι τότε πόσο έδαφος θα ‘χει χάσει…

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λεμονής: "Δύσκολη κατάσταση, όχι όμως μη αναστρέψιμη"
Ήττα για τον Ολυμπιακό, 0-1 από τον Ατρόμητο στο Φάληρο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ