OPINIONS

Ιντέγε, εσύ φταις

Ιντέγε, εσύ φταις

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος με ελάχιστες λέξεις, γράφει μια ωμή πραγματικότητα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού που σε λίγο καιρό δεν θα 'χουν δουλειά.

Ένα σύντομο ταξίδι στο εξωτερικό με βοήθησε να αδειάσω το μυαλό μου από την καθημερινότητα και να δω ξεκάθαρα κάτι που 'χει να κάνει με το -δύστυχο- ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε θα σας ταλαιπωρήσω πολύ, εξάλλου, η πραγματικότητα γράφεται πάντα με λίγες λέξεις.

Στην τελική θα τα πούμε αναλυτικότερα την Πέμπτη μετά το μπάσκετ και την Κυριακή μετά το ντέρμπι. Αυτά που για την ώρα θέλω να επισημάνω, είναι τα εξής:

Έπεσε σε γήπεδο φωτοβολίδα ευθείας βολής και μπήκε γκολ αντικανονικό. Κι όμως στη χώρα που σε ένα χιλιοστό οφσάιντ ξεκινάει παγκόσμιος ποδοσφαιρικός πόλεμος, το μόνο επίσημο που είδαμε ήταν μια τοποθέτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τίποτα περισσότερο!

Και πραγματικά θα έλεγα «μπράβο» για αυτό, αν ήταν πάντα έτσι. Αλλά εδώ πλέον είναι πεντακάθαρο πως όλα κρίνονται επιλεκτικά. Τα πάντα...

Τελείωσε το ματς ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, όπου έγιναν τα παραπάνω και προσωπικά για να περάσει η ώρα μου στο ταξίδι, διάβασα συνολικά δώδεκα άρθρα, τα οποία αναφέρονταν στον... Ολυμπιακό!!!

Καμία ποδοσφαιρική εξήγηση, καμία ποδοσφαιρική ανάλυση, καμία διάθεση για την κανονική μπάλα. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Δικαιολογίες, δικαιολογίες, δικαιολογίες. Μόνο...

Ένα παιχνίδι μεγάλων ομάδων με ιστορία, με στόχο να πάρουν το πρωτάθλημα. Κι όμως, η Κυριακή είχε γίνει... Σάββατο. Αρέσει, δεν αρέσει αυτή είναι η αλήθεια.

Οι ρεπόρτερ Ολυμπιακού σε λίγο καιρό δε θα 'χουν δουλειά. Αφού όλοι οι άλλοι γράφουν για την ομάδα τους. Και βρίσκονται και στη μέση μιας τρελής κατάστασης. Η μια ομάδα(αντιΟλυμπιακός) τους κατηγορεί ότι «στέκονται προσοχή στον Μαρινάκη» και η άλλη (Ολυμπιακός), ότι δεν «απαντάνε» στα όσα λένε και γράφουν οι συνάδελφοί τους που γουστάρουν άλλα χρώματα, πλην κόκκινου. Ναι, αυτή είναι η αλήθεια. Θα πρότεινα να τα αφήσετε ήσυχα τα παιδιά που στην τελική, ένα λάθος κάνουν. Περιμένουν να βάλει γκολ ο Καρντόσο(εντάξει πλάκα κάνω...), κι ενώ ο απόλυτος φταίχτης για όλα ακούει στο όνομα Μπράουν Ιντέγε!

Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, έκανε χέρι ο Ντα Κόστα μετά από φάση οφσάιντ και έβαλε ένα κανονικό γκολ ο Λε Ταλέκ (όποιος έχει παίξει μπάλα καταλαβαίνει γιατί δε μέτρησε), έγινε και ένα πέναλτι στον Ελιονούσι. Εγώ αυτά έμαθα. Ούτε το σκορ δε μου έλεγαν όσοι μίλησα, ούτε πως το έβαλε το γκολ ο Ιντέγε. Καλά αυτό το τελευταίο τους «πόνεσε» όλους.

Καταλαβαίνω επίσης τους κυνηγούς προσωπικών οπαδών στο facebook. Καταλαβαίνω και το να μη σκαμπάζεις από τόπι, αλλά να ασχολείσαι γιατί έτσι γουστάρεις. Δε καταλαβαίνω όμως, τους τρόπους λειτουργίας. Πραγματικά...

Το πιθανότερο είναι αυτό το μικρό κειμενάκι να... ταξιδέψει. Να αραδιάσουν από κάτω μπινελίκια, να συμφωνήσουν και κάποιοι μαζί μου, αλλά η ουσία δεν είναι αυτή. Η ουσία είναι, ότι κάθε εβδομάδα κατάντησε κουραστικό. Κανείς δε κοιτάζει τον καθρέφτη και κανείς δε λέει το πιο απλό: Θες να κερδίσεις; Φτιάξε ομάδα! Ο μπασκετικός Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα στον πλανήτη όλο! Η αλήθεια τσούζει, αλλά δε πειράζει. Απλά να θυμάστε ένα πράγμα, οι παίκτες στο 95%(ανεξαρτήτως ομάδων) γελάνε με όλα αυτά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ