OPINIONS

Ήττα για να τους "αγκαλιάσεις"

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που έμεινε από παίκτες και από δυνάμεις στο ΟΑΚΑ, αλλά παράλληλα έμεινε και στο ρετιρέ.

Δεν είναι ποτέ εύκολο να 'χεις απουσίες. Να σου ανατρέπονται πλάνα, να πρέπει να διαφοροποιήσεις ορισμένα πράγματα. Ωστόσο, ο ίδιος ο Ολυμπιακός έχει πολλάκις διαφημιστεί ως η ομάδα - Λερναία Ύδρα.

Άρα δε γίνεται στις νίκες να λέμε "ήρωες" και στις ήττες "κακομοίρηδες". Και στην τελική, οι ίδιοι ποτέ δε δέχτηκαν την κακομοιριά και δεν αναλώθηκαν σε γραφικές δικαιολογίες. Μπήκαν λοιπόν στο ΟΑΚΑ για να παίξουν άλλο ένα ματς. Ο στόχος τους ήταν απλός, δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να μείνουν στην 25αρα του ΣΕΦ, αλλά να δουλέψουν σωστά στις τέσσερις γραμμές.

Με τον Πρίντεζη να κουβαλάει την ύπουλη μέση του και τον Μάντζαρη να κάνει ένεση πριν το τζάμπολ για να αντέξει. Κι όμως, τίποτα από αυτά δεν τους έβλαψε στην αρχή του ματς. Ο Λοτζέσκι με τον Γιάνγκ κάθισαν εκτός (οι Αμερικανοί δε τα κατάφεραν όπως οι Έλληνες), όμως είδαν τους συμπαίκτες τους, να μπαίνουν σωστά και να φτάνουν το 12- 20 του δεκαλέπτου.

Χωρίς βοήθειες στην άμυνα, με επιλογή να παίζουν under τον Καλάθη και να του δίνουν το σουτ και μαζεμένοι προς τη ρακέτα, οι πρωταθλητές έκαναν ό,τι ήθελαν. Τα… μαθηματικά είχαν πάει περήφανο για τον Πασκουάλ. Πλέον δεν υπήρχε 25αρα, υπήρχε να μη χάσει.

Και εκεί που ο Ολυμπιακός ακόμη κι έτσι κυριαρχούσε, ήρθε ξανά τραυματισμός. Ο Σπανούλης πήγε στα αποδυτήρια με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και οι συμπαίκτες του έπαθαν δυο πράγματα: Πρώτον, ξεχαρβαλώθηκαν επιθετικά.

Καμία ενέργεια, καμία λογική. Και σε 8 λεπτά ένα καλάθι μόνο κι αυτό με το ζόρι. Δεύτερον, ο Ρίβερς όπως έχω πει, θα μαζέψει τα dvd από τα ματς με τον Ολυμπιακό και θα πάρει πάρα πολλά λεφτά στο υπόλοιπο της καριέρας του.

Ο Κέισι ξανά "ζεστός" ήταν αυτός που έφερε… τούμπα το παιχνίδι. Απλά οι Έλληνες του "τριφυλλιού" συν κλασικά τον Τζεντίλε, δε μπορούσαν να δημιουργήσουν μπελάδες, σε αυτόν τον απελπιστικά τραγικό Ολυμπιακό. Και έτσι η ομάδα του Πειραιά, πήγε στα αποδυτήρια με τρεις πόντους πίσω.

Και αν κάποιοι είπαν "γαμώτο" ενθυμούμενοι την πρώτη περίοδο, μάλλον θα έπρεπε να προσθέσουν και ένα "πάλι καλά", λόγω του δεύτερου δεκαλέπτου. Εκεί που είχαν τον αντίπαλό τους στα 0/6 τρίποντα, ακολούθησε ένα "πράσινο" 4/5 και διατάραξε όλη την ισορροπία για τον Σφαιρόπουλο.

Το πράγμα καλυτέρευσε κατά πολύ στην τρίτη περίοδο. Ξανά σωστή τακτική, ηρεμία και αν είχαν περισσότερες αντοχές ορισμένοι από τους παίκτες, ίσως να μην είχαν μπει πίσω στο σκορ, όταν έκλεισε το 30 λεπτό. Εκεί που σίγουρα έγινε "αιχμαλωσία" ήταν στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου.

Ο Σίγκλετον τα έβαλε όλα και βρήκε και ο Ρίβερς τον δεύτερο παίκτη που γύρευε η ομάδα του για να φύγει στο σκορ. Ο Ολυμπιακός φυσικά με τη νοοτροπία που έχει ως ομάδα, δε θα έχανε ποτέ τη διαφορά. Κι ας το πίστευαν οι οπαδοί του "τριφυλλιού". Και θέλω να σταθώ εδώ γιατί μου έκανε εντύπωση: Το σκορ 63- 47, ένα ΟΑΚΑ "στο πόδι" και ο πάγκος του ΠΑΟ γεμάτος από ανθρώπους που έβλεπαν σκυθρωποί την προσπάθεια που γινόταν μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Μπορεί ειρωνικά οι οπαδοί να φώναζαν "βάλτε μέσα τον Σπανούλη", αλλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού που πέρυσι ήταν στο ΟΑΚΑ, βρισκόταν στο νοσοκομείο. Αντιθέτως παρόντες στο ματς ήταν πολύ ακριβοπληρωμένοι "πράσινοι" οι οποίοι στηρίχτηκαν σε… δυόμιση παίκτες. Σίγκλετον (εντυπωσιακός), Ρίβερς (ξανά τιμωρός του Ολυμπιακού) και Τζέιμς (αρκετά καλός). Όλοι οι άλλοι, ελάχιστα πράγματα, ως καθόλου!

Και ένας Ολυμπιακός με τον Πρίντεζη και τον Μάντζαρη να κάνουν ηρωική προσπάθεια, κουβαλώντας τις λαβωματιές τους. Ο Βαγγέλης με τρία φάουλ από το 22". Τον Παπανικολάου να πρέπει να παίξει σε δυο θέσεις και για 30 λεπτά.

Και με τρία φάουλ από το 17'! Ο Γκρίν ξαφνικά, έπρεπε να κάνει τον Σπανούλη, τον Λοτζέσκι, αλλά και τον Μάντζαρη, όταν ο τελευταίος έλειπε. Ο Μιλουτίνοβ σε ένα μεγάλο βράδυ και ο Μπίρτς μακριά από τον καλό του εαυτό, μιας και μπερδεύτηκε στην άμυνα και είχε ευθύνη στα ελεύθερα μακρινά σουτ του Σίγκλετον. Ο Ουότερς και ο Παπαπέτρου με τον Αγραβάνη πάλεψαν όσο γινόταν.

Ο Ολυμπιακός δεν … έφτανε για να κερδίσει. Δεν ήταν αρκετός στο ροτέισον, έβαλε 4 πόντους σε "ανοιχτό" γήπεδο και στο τέλος έχασε τα ριμπάουντ. Ήταν κακός στα τρίποντα και έκανε αρκετά λάθη. Ήταν μια ήττα που χάρη στην 25αρα, αντιμετωπίστηκε και με μπόλικη τακτική. Ποτέ δε θα μάθουμε τι θα ‘χε συμβεί, αν ήταν όλοι υγιείς, αλλά δεν έχει και σημασία.

Για αυτό είναι ο αθλητισμός. Για τα αναπάντεχα. Ευχάριστα και δυσάρεστα. Το σίγουρο είναι, πως όταν ένας φίλαθλος βλέπει την ομάδα του να τα δίνει όλα με τέτοιες συνθήκες, μάλλον πρέπει να την αγκαλιάσει και να μη της γυρίσει την πλάτη, όπως έγινε κόντρα στη Μπάμπεργκ.

Σίγουρα πρόκειται για χαμένο αγώνα, δε θα γίνει πανηγυράκι μια ήττα επειδή ο αντίπαλος δεν κάλυψε τη διαφορά. Κάθε άλλο. Στον Ολυμπιακό έχουν πει ότι και δυο να μείνουν, θα πολεμάνε κι ό,τι γίνει. Αν μη τι άλλο, είναι συνεπείς σε αυτή τη δήλωση. Τα λέμε, μετά την Ούνιξ…

Μόνο instagram: Pantelaras10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι
Τόμιτς: "Μείναμε από ενέργεια"
Μισή νίκη για Παναθηναϊκό, 72-59 τον Ολυμπιακό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ