OPINIONS

Ήθελαν να τον διαλύσουν

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τις αντοχές του Ολυμπιακού, απέναντι στον Παναθηναϊκό, στον εαυτό του, αλλά και στην κωμωδία του ελληνικού μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το βαθμολογικά αδιάφορο ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός όμως, δεν ήταν όπως τον περίμεναν πολλοί. Τι εννοώ; Οι Πειραιώτες μπόρεσαν να ορθώσουν ανάστημα, να εμφανίσουν σφυγμό και να δείξουν στον κόσμο τους ότι ακόμη δεν έχουν «ξεψυχήσει» όπως πολλοί θα το ήθελαν.

Κάποιοι ονειρεύονταν «πεσίματα» στο ΣΕΦ τη νύχτα, αλλά έμειναν με την όρεξη. Αν θέλουν οι Ολυμπιακοί να πάνε στο γήπεδό τους, να το γεμίσουν την Πέμπτη.Επίσης, πολλοί θεωρούσαν δεδομένο ότι ο ΠΑΟ θα κάνει περίπατο. Βέβαια μέσα στην ομάδα του «τριφυλλιού» δεν υπήρχε αυτή η άποψη γιατί είναι έμπειροι και ξέρουν ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες, έχουν πάντα άλλη… ιστορία.

Λίγοι το περίμεναν λοιπόν, αλλά ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς, όπως ακριβώς το ‘χεπροβλέψει ο προπονητής του. Δυνατός, συγκεντρωμένος, θυμωμένος. Όχι με τους αντιπάλους του, ούτε με τους υβριστές του Σπανούλη στην κερκίδα. Θυμωμένος με τον εαυτό του. Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Πειραιά να έχει περισσότερα ριμπάουντ, περισσότερεςασίστ, καλύτερη παρουσία στην άμυνα. Στα τρίποντα ο Ολυμπιακός είχε 2/10 , ο Παναθηναϊκός 2/11.

ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έδινε ο Παναγιώτου, αλλά πολύ σωστά ο Σφαιρόπουλοςαπαιτούσε να μην ασχολούνται με τον συγκεκριμένο διαιτητή. Οι εντυπώσεις κακά τα ψέματα, είχαν κερδηθεί από τους φιλοξενούμενους. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο προβάδισμα, αλλά στη γενική εικόνα μιας ομάδας πληγωμένης, μιας ομάδας που πήγε στο ΟΑΚΑ με προβλήματα και τη θεωρούσαν όλοι τελειωμένη. Στο δεκάλεπτο οι δυο σέντερ της ομάδας είχαν μαζί… έξι φάουλ! Και στην αρχή του δευτέρου μέρους, τόσο οΜιλουτίνοβόσο και οΜακλίνείχαν από τέσσερα! Δε του έφταναν δηλαδή τουΣφαιρόπουλουόλα, τα είχε κι αυτά…

Τελικά ο Ολυμπιακός βρέθηκε να βγάζει όλο το δεύτερο μέρος ουσιαστικά χωρίς 5αρι. Ο ένας αποβλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες (Μιλουτίνοβόπως στο Μιλάνο) και ο άλλος δίσταζε να μαρκάρει μην φύγει κι αυτός μια και καλή για τον πάγκο. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αλήθεια ότι δημιουργούσαν αρκετά καλύτερα στην επίθεση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Και ήταν και ιδιαιτέρως ανθεκτικοί. Έγιναν πολλά στο ΟΑΚΑ με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά η εμφάνιση του Ολυμπιακού, αν επαναληφθεί στην Ευρωλίγκα, μπορεί να του δώσει πράγματα. Η σκληρή άμυνα συνεχίστηκε και η γρήγορη κίνηση της μπάλαςστην επίθεση.

ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Να μεσυμπαθάτε, αλλά δε γίνεται να μην το γράψω. Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει κάθε φορά με τους ίδιους συγκεκριμένους ανθρώπους. Παραβιάζουν κανόνες, κάθε φορά καταφέρνουν και γίνονται όλο και χειρότεροι. Ο Παναθηναϊκός ως αντίπαλος ήταν ήρεμος, αλλά οι διαιτητές ήταν πολύ πιο… αγριεμένοι. Λες και ήθελαν αυτοί να «αποτελειώσουν» τον Ολυμπιακό. Το κακό είναι, ότι δεν υπάρχει άνθρωπος του αθλήματος, που να μηντο κατάλαβε. Εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Σε ένα αδιάφορο ματς, έκαναν τα πάντα για να βλάψουν τον Ολυμπιακό. Στο τέλος, έβλαψαν τους εαυτούς τους. Μη «κολλάτε» στον Παναθηναϊκό. Και όσοι είστε φανατικοί, δείτε το λίγο καλύτερα. Όποια ομάδα κι αν υποστηρίζετε. Αρνούμαι να γράψωο,τιδήποτεμπασκετικόγιατί είναι μειωτικό και για τις δυο ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στην κανονική περίοδο, γιατί δεν έκανε τις βλακείες του Ολυμπιακού. Αλλά δεν θα αδικήσω τους «ερυθρόλευκους» αν πιστεύουν ότι παίρνουν… μηνύματα από τώρα, ότι αυτό θα γίνεται πάντα, είτε είναι κανονική περίοδος, είτε πλέι-οφ. Μετά από τόσα χρόνια, έχω δει πάρα πολλά. Ορισμένοι έχουν επικοινωνήσει και μου λένε «ήταν η χειρότερη διαιτησία». Όχι. Δεν ήταν η χειρότερη. Μια… γραφική διαιτησία ήταν που έκανε ρεζίλι το μπάσκετ και την ΚΕΔ! Είχαν πλάνο όμως! Ήθελαν να διαλύσουν τον Ολυμπιακό. Να τον βρουν μπόσικο, να «φάει» καμιά 30αρα και να γίνει το «έλα να δεις»! Απέτυχαν χάρη στην αντοχή της ομάδας. Ούτε ο Παναθηναϊκός έπαθε ζημιά, αλλά τελικά ούτε και ο Ολυμπιακός. Ίσα- ίσα, μάλλον οι «γκρίζοι» έκαναν ένα μεγάλο δώρο στην ομάδα άθελά τους. Πείσμωσαν κόσμο και κοσμάκη να «τη δει αλλιώς» και να τους στηρίξει ξανά.

Τίποτα από όλα αυτά, δεν έχει να κάνει με την εικόνα βέβαια στα προηγούμενα παιχνίδια. Θα πρέπει να δουλέψουν άπαντες όπως πρέπει. Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησαν να το κάνουν και το έδειξαν. Έβγαλαν θυμό και μαχητικότητα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να λέγονται και να γράφονται τα πάντα φίλοι μου. Όπως επιτέλους, αποφάσισε μιαφορά να μιλήσει και ο Σφαιρόπουλος. Και το έκανε. Τα λέμε, μετά τηΦενέρ…

ΥΓ. Τρως τάπα, παίρνεις ξανά τη μπάλα, πασάρεις, σου δίνουν βήματα. Αστυνομία και πυροσβεστική μαζί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ